Δημήτρης Γιακουμέλος | Κριτική στην Δημοτική Αρχή Ζακύνθου: Από τα Εγκαταλελειμμένα Οχήματα έως το «Ανύπαρκτο» Τεχνικό Πρόγραμμα [video]
-
Το κόστος των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων και Κυκλοφοριακές Προκλήσεις στο Επίκεντρο της κριτικής του κ. Δημήτρη Γιακουμέλου [ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ]
Η συζήτηση με τον κ.Δημήτρη Γιακουμέλο, Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, επικεντρώνεται στην άρνηση της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσει αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρά την επιτυχία των δράσεων. Παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και το Open Mall, τονίζοντας την έλλειψη χώρων στάθμευσης ενόψει της τουριστικής περιόδου.
Επίσης, ο κ. Γιακουμέλος, εκφράζει έντονους προβληματισμούς για τη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, την καθαριότητα και την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Επισημαίνει καθυστερήσεις σε έργα υποδομής και αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής παρά τις επιμέρους βελτιώσεις.
ΕΚΤΕΝΩΣ στο IonianRadio.gr
· Κριτική στη Δημοτική Αρχή για ασαφή λογοδοσία και άρνηση δημοσιοποίησης του ακριβούς κόστους των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
· Αναγνώριση της επιτυχίας των εκδηλώσεων, της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου και του έργου της Καρναβαλικής Επιτροπής.
· Υπόνοιες για χρήση κονδυλίων πέραν του αρχικού προϋπολογισμού των 80.000 ευρώ λόγω της στάσης του Αντιδημάρχου Πολιτισμού
· Ανησυχία για το κυκλοφοριακό χάος το καλοκαίρι, καθώς η κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμόζεται χωρίς προηγούμενη ουσιαστική επίλυση του προβλήματος στάθμευσης.
· Θετική αξιολόγηση της πρόβλεψης θέσεων στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης.
· Επισήμανση της ανάγκης για άμεσες απαντήσεις προς την αντιπολίτευση και τους πολίτες.
· Αμφισβήτηση για την οριστική απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων και την απελευθέρωση θέσεων στάθμευσης.
· Κριτική για την καθυστερημένη αντίδραση του Δήμου στον καθαρισμό κάδων μόνο μετά από δημόσιες παρεμβάσεις.
· Παραδοχή μιας ελαφρώς βελτιωμένης εικόνας στην καθαριότητα, η οποία όμως δεν δικαιολογεί την ιδιωτικοποίηση.
· Καταγγελία ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου έχει μετατραπεί σε «κατάλογο ευχών» χωρίς ουσιαστική υλοποίηση.
· Ιδιαίτερη αναφορά στην κακή κατάσταση του οδικού δικτύου.
· Ερωτήματα σχετικά με την αξιοποίηση των κονδυλίων της ΣΑΤΑ για την οδοποιία.
Ο Δημήτρης Γιακουμέλος [Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ζακύνθου], φιλοξενούμενος στο Ionian Radio.gr , μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη.
· «Από την τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας, η διαπίστωση είναι, ότι η δημοτική αρχή δίνει ασαφή εικόνα των στοιχείων που ζητάμε αλλά και σε αυτά που η ίδια λογοδοτεί. Ο κόσμος θα ήθελε να δει συγκεκριμένα στοιχεία για το κόστος των καρναβαλικών εκδηλώσεων και όχι γενικού περιεχομένου απαντήσεις»
· «Συγχαρητήρια στον κ.Βρυώνη που φτιάχτηκε ομάδα συντήρησης των καρναβαλικών μπαστάκων . Η έντονη άρνηση όμως, δημάρχου και αντιδημάρχου πολιτισμού, για το οικονομικό κόστος των εκδηλώσεων, μόνο ερωτηματικά μπορεί να δημιουργήσει. Μόνο και μόνο από την έντονη άρνηση, αυτό μας προτρέπει να κάνουμε την έρευνα μας, γιατί ίσως χρησιμοποιήθηκαν χρήματα και από άλλους κωδικούς . Πρώτα πρέπει να λύσουμε τα ουσιαστικά προβλήματα και μετά να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις που χαροποιούν. Είμαστε υπέρ των εκδηλώσεων, αλλά με σύνεση και διαφάνεια»
· «Η τουριστική σαιζόν όσον αφορά το κυκλοφοριακό, φέτος θα είναι και λίγο χειρότερα. Η ιδιομορφία της πόλης δεν την καθιστά εύκολα προσβασιμη . Η δημοτική αρχή ξεκίνησε από το “Ω” και πάει προς το “Α”. Θετικό είναι μόνο, που οι μόνιμοι κάτοικοι θα έχουν τη δική τους θέση στάθμευσης. Θα δώσουμε άλλη μια ευκαιρία με τα λεωφορεία και τα περιφερειακά παρκινγκ. Όμως είναι δύσκολο και θα πρέπει να δοθούν άλλες λύσεις έστω προσωρινές»
· «Προσωρινές λύσεις θα ήταν τα πλωτά παρκινγκ, όπως είπε και ο κ.Τσουρουνάκης, όμως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια έκταση, όπως ο τραπεζοειδής, για να υπάρξει αποσυμφόρηση»
· «Δυόμιση χρόνια που είναι η δημοτική αρχή, κλείνει δρόμους και τους κάνει πεζόδρομους χωρίς να έχει βάλει τις βάσεις. Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα που μαζεύουν όπως λένε, που πάνε; Θέτω αυτή την ερώτηση σήμερα από την εκπομπή σας στον κ.Αγαπητό Βίτσο. Λέμε ότι τα μαζεύουμε, όμως…Είναι προβληματισμός δικός μου, γιατί καθημερινά βλέπουμε ότι υπάρχουν καινούργια εγκαταλελειμμένα οχήματα»
· «Ο Νίκος Γιακουμέλος όταν ακούει ερώτηση για κάτι, τις επόμενες ημέρες το βλέπουμε σε λειτουργία. Παράδειγμα ερώτηση που έγινε από τον κ.Κακολύρη για το πλυντήριο κάδων. Πρέπει να κατασταλάξει και να αποφασίσει και αν όλα όπως λέει λειτουργούν στην εντέλεια με τα απορρίμματα, τότε γιατί πάμε στην ιδιωτικοποίηση;»
· Τεχνικό πρόγραμμα | «Στην αρχή της θητείας ζητήθηκε οι πρόεδροι να το καταθέσουν. Ρώτησα σε τι ποσοστό έχει προχωρήσει. Η απάντηση ήταν χωρίς στοιχεία, γενικής περιγραφής, για έργα που “ΘΑ” δημοπρατηθούν και παρεμβάσεις που πρόκειται “ΝΑ”γίνουν. Κανένα ουσιαστικό έργο από το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει υλοποιηθεί και το τεχνικό πρόγραμμα από εργαλείο ανάπτυξης έχει καταλήξει σε κατάλογο ευχών»
«Να μην μιλήσω για τους δρόμους, δεν έχουμε δει κανένα δρόμο να γίνει, μόνο κάποιο κλείσιμο των λακκουβών. Δυόμισι χρόνια δεν έχουμε δει να φτιάχνουν δρόμους. Πού είναι η ΣΑΤΑ;».
O Δημήτρης Γιακουμέλος ΕΚΤΕΝΩΣ στο Ionian Radio.gr και στον Δημήτρη Τετράδη - VIDEO
