Νίκος Γαρδέλης:«Δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα στη Λιθακιά…Βοήθησαν οι παρεμβάσεις που έγιναν» [video]
· «Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις που θα χρειαστούν μελέτες. Ο κίνδυνος για τη Λιθακιά δεν έχει παρέλθει»
Ο Νίκος Γαρδέλης [Πρόεδρος Τ.Κ.Λιθακιάς] μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη στο IonianRadio.gr
· «Γενικά δεν είχαμε σημαντικά προβλήματα στη Λιθακιά. Ελάχιστα ήταν, όπως κάποια χαλίκια στη περιοχή του λατομείου και του γηπέδου που καθαριστήκαν. Γενικά δεν είχαμε πρόβλημα παρότι υπήρχε ο φόβος μετά τη φωτιά. Κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, πιστεύω ότι βοήθησαν»
· «Η περίοδος των βροχοπτώσεων τώρα αρχίζει, θα υπάρχει συνέχεια και ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις που θα χρειαστούν μελέτες. Ο κίνδυνος για τη Λιθακιά δεν έχει παρέλθει. Έχουμε επισημάνει, ότι πρέπει να θωρακιστεί η Λιθακιά με κάποια επιπλέον έργα. Έχουμε προτείνει κάποια έργα, αλλά οι ειδικοί θα αποφασίσουν πότε και πως θα γίνουν. Εμείς ζητάμε την επίσπευση τους για να θωρακιστούμε 100%»
· «Είναι κάποιες διανοίξεις νέων σωληνωτών, στο δρόμο που μας συνδέει με τον Αγαλά, κάποιες παρεμβάσεις μέσα στο χωριό, όπου πρέπει και εκεί να γίνουν φρεάτια, που θα απορροφούν τα νερά και θα τα διώχνουν στους χείμαρρους. Δεν είναι δυνατόν ο κεντρικός δρόμος της Λιθακιάς να γίνεται ποτάμι. Επίσης, εκεί που καταλήγει ο χείμαρρος, πρέπει να γίνει σημαντική επέμβαση για να λυθεί αυτό το πρόβλημα»
· «Πετύχαμε κάτι σημαντικό, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Τα πράγματα είναι απρόβλεπτα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σύντομα»
