Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αντώνης Νικολουδάκης:«Διατηρώ συγκρατημένη αισιοδοξία. Βλέπουμε ότι στο Δήμο έχουν κατανοήσει τις ανάγκες ανάπτυξης» [video]

10 Απριλίου 2025
  • «Είναι δυνατόν η Ζάκυνθος να είναι  αριθμητικά η πιο εκγληματογόνος περιοχή της Ελλάδας; Και όμως ισχύει!»
  • Επιτροπή Τουρισμού: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο προώθησης, μάρκετινγκ, υπάρχει ο εντεταλμένος σύμβουλος ο κ.Φλουρής και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, γιατί για το 2025 δεν υπάρχει πλάνο συντεταγμένο υποστήριξης στη Ζάκυνθο και δεν υπάρχει και προϋπολογισμός»
  • «Η Περιφέρεια κάνει προγράμματα αφ΄ υψηλού δικά της , τα κρεμάνε σε ένα site να φαίνονται για το θεαθήναι, χωρίς να προωθήσουν τον τουρισμό  στα ιόνια. Ελπίζω αυτή η περιφερειακή αρχή να το αλλάξει…»
  • Ναυάγιο «Σε ότι αφορά την πρόσβαση δεν έχει αλλάξει τίποτα, ούτε φέτος θα επιτραπεί, παρά μόνο από τα πλοιάρια από μακριά. Δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφάλειας  που έλεγε η μελέτη Λέκκα…»

Ο Αντώνης Νικολουδάκης   [Επιχειρηματίας /Ξενοδόχος &Μέλος Επιτροπής Τουρισμού Δ. Ζακύνθου] φιλοξενούμενος στο στούντιο του IonianRadio.gr, μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

  • «Κάποια ξενοδοχεία ανοίγουν Πάσχα και τα υπόλοιπα μέχρι 1/5. Προβλέπετε θετική χρονιά στις αυξήσεις. Ήδη από πέρυσι ξεπεράσαμε τον αριθμό αφίξεων από την περίοδο της πανδημίας. Αυτό όσο αφορά τον ιδιωτικό τομέα»
  • «Σε ότι αφορά την προετοιμασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, περιμένουμε να δούμε ουσιωδέστερες κινήσεις από το παρελθόν. Οι αρμοδιότητες όπως, καθαριότητα, αποκομιδή, ύδρευση, αποχέτευση, βρίσκονται σε εξέλιξη κάποια βήματα, όμως δεν έχει ολοκληρωθεί. Γνωρίζουμε για ιδιώτη ότι θα αναλάβει, εγώ δεν έχω αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, φτάνει να μην έχουμε τα προβλήματα του παρελθόντος στην καθαριότητα. Το ίδιο συζητείται, ότι θα δοθεί στην αποκομιδή. Δεν θα είναι πρώτη φορά. Επί Αρετάκη είχε πολύ καλό αποτέλεσμα.  Στο αποχετευτικό τα πράγματα είναι στάσιμα και δεν βλέπουμε και κάποια σχέδια να γίνονται. Εκεί προβληματίζομαι. Είναι πολύ σημαντικό θέμα, ήδη υπάρχουν περιοχές που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, όπως το Τσιλιβί. Οφείλουν οι αρχές να κάνουν το καθήκον τους , να υποστηρίζουν με υποδομές και όχι να λένε μην αναπτύσσεστε, δεν μπορούμε να σας υποστηρίξουμε»
  • «Έχει φτάσει ο καιρός να δούμε πως το δίκτυο θα επεκταθεί σε Βολίμες, Αλυκές, Αλυκανά, που στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου»
  • «Διατηρώ συγκρατημένη αισιοδοξία. Βλέπουμε ότι στο δήμο έχουν κατανοήσει τις ανάγκες ανάπτυξης και ότι ο τρόπος για να γίνει, είναι όχι μέσω των μηχανισμών του δήμου, αλλά εξωτερικών συνεργατών και ελπίζω να προχωρήσει άμεσα»
  • «Η επιτροπή τουρισμού άργησε να συσταθεί, άρχισε να λειτουργεί , μένει να παράγει έργο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο προώθησης, μάρκετινγκ, υπάρχει ο εντεταλμένος σύμβουλος ο κ.Φλουρής και περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον, γιατί για το 2025 δεν υπάρχει πλάνο συντεταγμένο υποστήριξης στη Ζάκυνθο και δεν υπάρχει και προϋπολογισμός. Ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που συμβαίνει. Στη διάθεση του δήμου υπάρχει η μελέτη που συντάχτηκε επι Κολοκοτσά από τον κ.Κούτουλα και θα ήθελα να την δω να επικαιροποιείται και να ολοκληρώνεται»
  • «Πάγια ασθένεια πολιτικής φύσεως είναι το να καταργούνται τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής και να δημιουργείται κάτι καινούριο. Ο χρόνος ουσιαστικά είναι μικρός όμως, για να ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν. Ουσιαστικά αναιρεί ένα άρτιο συγκροτημένο σχέδιο. Θα είναι κρίμα να μην αξιοποιηθεί, γιατί ανήκει στο δήμο, είναι ολοκληρωμένο και θα πρέπει να είναι στη φαρέτρα του δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού»
  • «Στην Περιφέρεια και στις αυτοδιοικητικές αρχές, από ότι βλέπω δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και συντονισμός για τον τουρισμό. Η Περιφέρεια κάνει προγράμματα αφ΄ υψηλού δικά της , τα κρεμάνε σε ένα site να φαίνονται για το θεαθήναι, χωρίς να προωθήσουν τον τουρισμό  στα ιόνια. Ελπίζω αυτή η περιφερειακή αρχή να το αλλάξει»
  • Ναυάγιο : «Σε ότι αφορά την πρόσβαση δεν έχει αλλάξει τίποτα, ούτε φέτος θα επιτραπεί, παρά μόνο από τα πλοιάρια από μακριά. Δεν έγινε ούτε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες ασφάλειας  που έλεγε η μελέτη Λέκκα. Συμβαίνει, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει οριστικά αποδοθεί η ευθύνη στο δήμο, με ποια πλαίσια αρμοδιότητας και ποιοι θα το τρέξουν. Θα παραμείνει λοιπόν κλειστό. Ζητήθηκαν τα μέτρα από την επιτροπή Λέκκα και δεν έχει συμβεί ακόμη»
  • «Χάθηκε και το καλοκαίρι αυτό, να δούμε τι θα γίνει το χειμώνα. Όμως η διαχείριση του ναυαγίου δεν έχει να κάνει μόνο με την επισκευή του πλοίου. Κανείς δεν έχει κάνει συζήτησης για ολοκληρωμένη προσέγγισης διαχείρισης του Ναυαγίου. Μόνο κουβέντα καφενείου γίνεται, ότι θα βγάλουμε εισιτήριο. Η αίσθηση μου είναι, ότι αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το σήμερα, αντιμετωπίζουμε την επικαιρότητα αλλά όχι το αύριο. Υπάρχει εξαιρετική ευκαιρία να δοξαστούν οι αρμόδιοι που θα αναλάβουν τη διαχείριση. Και όμως ακόμη δεν βλέπουμε πέρα από τη μύτη μας. Το πολυτεχνείο προχώρησε και έκανε μελέτη για πλατφόρμα παρακολούθησης μέσα από τη γη, υπόσκαφη, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα φάρο σωστής διαχείρισης του τουρισμού. Γι αυτό το κομμάτι δεν μιλάει κανένας»
  • «Όταν βρισκόμασταν μπροστά στην ολική κατάρρευση το πρότζεκτ, εμφανίστηκε το πολυτεχνείο και έσωσε την κατάσταση. Ωστόσο η Ζάκυνθος που έπεσε από την ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι δεν το έχει αναπτύξει καθόλου»
  • «Ο Πλάνος και η ευρύτερη περιοχή έχει εξελιχθεί στο κορυφαίο τουριστικό θέρετρο του νησιού. Συνεισφέρει στην ανάπτυξη του τόπου, ταυτόχρονα οι υποδομές είναι ελλιπείς, το αποχετευτικό κρέμεται από μια κλωστή, η ύδρευση είναι  ελλειμματική, η αποκομιδή δε λειτούργησε,  όμως η υπάρχουσα υποδομή στο αποχετευτικό Πλάνου είναι ανεπαρκής. Έχει γίνει αποδεκτό το δίκτυο που έφτιαξαν οι ιδιώτες, όμως πρέπει να σχεδιαστεί ένα δίκτυο με προδιαγραφές δημοσίου»
  • «Για το Πάσχα; Είμαστε συγκρατημένοι. Αν είχε γίνει καλύτερη προώθηση της Ζακύνθου θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Είναι χαμηλό σε κόστος το νησί μας σε σύγκριση με το αιγαίο , έχει έθιμα διαφορετικά και θα μπορούσε να ελκύσει κόσμο»
  • «Αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό γιατί ολοένα αποκαλύπτεται αυτό που εμείς αισθανόμασταν. Είναι δυνατόν η Ζάκυνθος να είναι η πιο εκγληματογόνος περιοχή της Ελλάδας; Και όμως ισχύει. Μαθαίνουμε για διαρρήξεις συνέχεια, με ελάχιστες έως καθόλου συλλήψεις, έχουμε την δολοφονία συμπολίτισσας μας . Από την ώρα που αποτυπώνεται ότι υπάρχει εγκληματικότητα, είναι απαραίτητο να υπάρξει καταστολή. Οι αρμόδιοι πρέπει να το λύσουν αν υπάρχει υποστελέχωση. Εγώ πριν ένα χρόνο στο ένα ξενοδοχείο ήμασταν μάρτυρες κλοπής που ένα ζευγάρι ρωμά έκλεψα μία αντλία από πισίνα μας, την έβαλε σε φορτηγάκι και έφυγε. Τους είδαμε από την κάμερα. Συνελήφθηκαν … Δεν κρίθηκε αναγκαίο να οδηγηθούν αυτόφωρο, και ακόμη δεν έχει δοθεί η ημερομηνία δικάσιμου. ...Υπάρχει η αίσθηση του καθεστώτος ατιμωρησίας ….»

Pin It