Διονύσης Τουρκάκης: «Τον τρόπο που θα διοικήσουμε δεν θα μας τον υποδείξει κανείς»- Πετρέλαιο στον αγωγό ύδρευσης: «Θα δώσουμε στην δημοσιότητα το πόρισμα του ΤΕΕ. Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει»
-
Καταγγελία Μηχανικών : «Αποφασίσαμε να κάνουμε αναθέσεις ανά ενότητα. Κάναμε αυτή τη τροποποίηση, εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη και φτάσαμε στην επίμαχη ιστορία, του γιατί επιλέξαμε τη συγκεκριμένη εταιρεία και όχι άλλη»
-
Πετρέλαιο στον αγωγό ύδρευσης : «Καλό θα είναι, να εμφανίσουμε το πόρισμα του ΤΕΕ για το τι έγινε, που είναι ξεκάθαρο . Είναι πολύ κοντά η ώρα που θα το δημοσιοποιήσουμε. Η υποκρισία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Επειδή δεν τοποθετείται κανείς, θα το παρουσιάσουμε εμείς»
-
«Στην περίπτωση των βιβλιοπωλών… Ο διαγωνισμός δημοσιεύτηκε στις 19/12 και στις 2/1 έληγε. Που είναι το μεμπτό;»
-
«Οι παρατάξεις Αρετάκη και Τσουρουνάκη, η μια προσέφυγε σε ιδιώτη με δόλια μέσα, μη προσλαμβάνοντας άτομα και η άλλη έβαλε πλάτη ψηφίζοντας παρών. Είναι ξεκάθαρο, είναι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων»
-
«Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την άποψη του Δημαρχου και να είμαστε μαζί του. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος, ότι όταν είναι κάτι βγαίνουμε και μιλάμε. Όταν όμως θίγονται προσωπικότητες τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα να μεμφθεί και εμείς να τον στηρίξουμε»
-
«Σκοπός δικός μας είναι , σε όλη τη θητεία να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, με τον τρόπο διοίκησης που εμείς θέλουμε. Δεν θα μας τον υποδείξει κανείς»
Ο Διονύσης Τουρκάκης [Πρόεδρος ΔΕΥΑΖ] μιλά στην εκπομπή ΕΚΤΕΝΩΣ , με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη
«Είμαι εντεταλμένος σύμβουλος όσον αφορά τη δημοτική περιουσία.
Η δουλειά που είχα να κάνω, είναι να στελεχώσω με μόνιμους υπάλληλους το τμήμα περιουσίας , αρχειοθετήθηκαν πράγματα που έμειναν 4 χρόνια στην άκρη, και σκεπός ήταν , να γίνει δήλωση στο κτηματολόγιο.
Επίσης από το 2010 μέχρι το 2024, καμία δημοτική αρχή δεν κατάφερε να τοπογραφήσει την περιουσία του δήμου. Αυτό ξεκίνησε το 2011. Μετά από το 2012 μέχρι το 2020 που ήμουν στη περιουσία του δήμου, έλεγα τι πρέπει να γίνει, καμία όμως δημοτική αρχή δεν έκανε κάτι, εκτός από τη δημοτική αρχή του κ.Αρετάκη που δεν ήθελε. Βέβαια άλλη η νοοτροπία του 2025, που ότι ακίνητο έχουμε πρέπει να είναι με ηλεκτρονικό τρόπο.
Όσο αφορά τα σχολεία, έπρεπε να γίνουν διαπιστωτικές πράξεις, για να περάσουν στο δήμο και ο κ.Αρετάκης μας έλεγε, «σιγά τι ; θα μας πάρουν τα σχολεία;»
Από το 2020 μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, πέρα από καμιά τετρακοσαριά δηλώσεις. Εμείς έπρεπε και είχα σαν προσωπικό στόχο, ότι θα έπρεπε άμεσα να έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος αυτός γιατί δημιουργεί προβλήματα στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου.
Επίσης ακίνητα που υπάρχουν, πρέπει να δηλωθούν αν είναι εντός ή εκτός οικισμού. Αποφασίσαμε να κάνουμε αναθέσεις ανά ενότητα. Κάναμε αυτή τη τροποποίηση, εγκρίθηκε από την αποκεντρωμένη και φτάσαμε στην επίμαχη ιστορία, του γιατί επιλέξαμε τη συγκεκριμένη εταιρεία και όχι άλλη. Την επιλέξαμε γιατί έχει εμπειρία, έχει ασχοληθεί και έχει γνώση του αντικειμένου.
Σκοπός δικός μας ήταν, σε όλη τη θητεία να πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, με τον τρόπο διοίκησης που εμείς θέλουμε.
Έχουμε 5 χρόνια και θα κριθούμε. Αν είμαστε νόμιμοι, δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να συζητήσουμε.
Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές ξεκίνησαν συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμα είναι να μην έχει γίνει κανένα τοπογραφικό. Εμείς θέλουμε αυτό να τελειώσει και θα τελειώσει.
Στην περίπτωση των βιβλιοπωλών αφορά μια και μόνο ενότητα , της Ζακύνθου, άρα δεν μπορούσε να πάει σε πολλές, γι αυτό επιλέχτηκε ο διεθνής διαγωνισμός.
Δημοσιεύτηκε στις 19/12 και στις 2/1 έληγε. Που είναι το μεμπτό;
Χαίρομαι ότι η δημοτική αρχή πριν ένα χρόνο των συμφερόντων, των ξενοδόχων, των επιχειρηματιών, πλέον έχει γίνει η πολέμια του επιχειρείν. Ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε πράγματα που μας έρχονται.
Τέλος ταφής, βρείτε τη λύση εσείς…
Λειψυδρία , βρείτε τη λύση εσείς…
Προφανώς και δεν είναι πεποίθηση της δημοτικής αρχής η ιδιωτικοποίηση των πάντων.
Όμως δεν είχαμε υπαλλήλους και το φρόντισε η προηγούμενη δημοτική αρχή αυτό.
Έγιναν 4 προκηρύξεις, καλύφθηκαν κενά, κακόβολοι έκριναν για το που είναι αυτό το προσωπικό, σε ποιες θέσεις και αν δούλευαν ή όχι, μετά με 3μηνες συμβάσεις έγινε προσπάθεια να έρθει κόσμος, γίνεται νέα διαδικασία τώρα για να λυθούν ανάγκες, αλλά υπάρχουν προσχώματα. Δηλαδή, να μη πάρουμε προσωπικό, να μην πάμε και σε ιδιώτη και να καθίσουμε να κοιτάμε τη θάλασσα.
Αν αντιπολίτευση είναι οι παρατάξεις Αρετάκη και Τσουρουνάκη, η μια προσέφυγε σε ιδιώτη με δόλια μέσα, μη προσλαμβάνοντας άτομα και η άλλη έβαλε πλάτη ψηφίζοντας παρών. Είναι ξεκάθαρο, είναι αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων.
Εμείς λέγαμε ότι δε θα ιδιωτικοποιήσουμε. Ας βρουν μια δημοτική αρχή, που έκανε 4 προκηρύξεις, ας μας βρουν τρόπο να πάρουμε προσωπικό. Ας βρουν κάτι άλλο να κάνουμε και εμείς θα το κάνουμε.
Σε μια δημοτική αρχή που διοικεί ένα νησί, σίγουρα κάποιες αποφάσεις θα έχουν και προβλήματα . Όμως, δεν είδα κάποιον να σταθεί αρωγός, να πει παιδιά κάνατε λάθος, εμείς μαζί σας είμαστε.
Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος είπε «θίχτηκα προσωπικά, με είπαν ψεύτη, κλέφτη, ότι καταχράστηκα χρήματα, θα κινηθώ νομικά. Δεν θέλω να γίνει βορά το όνομα μου στη διαδικασία αυτή».
Εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε την άποψη του και να είμαστε μαζί του. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος, ότι όταν είναι κάτι βγαίνουμε και μιλάμε. Όταν όμως θίγονται προσωπικότητες τα πράγματα σοβαρεύουν. Ο άνθρωπος αυτός έχει το δικαίωμα να μεμφθεί και εμείς να τον στηρίξουμε.
Ο κ.Στουφής γνωρίζει πολύ καλά, ότι ο διαχειριστικός έλεγχος άργησε να γίνει λόγω του ότι είχαμε τις κατασχέσεις.
Η πρώτη εταιρεία εγκατέλειψε και έφυγε.
Τώρα έγινε αποδεκτή η διαδικασία από τη δεύτερη εταιρεία που ανέλαβε. Δεν πρόκειται εγώ να παραλάβω τίποτα, αν δεν γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος.
Ο κ.Αρετάκης δεν παρέλαβε ποτέ, δεν έγινε ποτέ παράδοση και παραλαβή. Όπως επίσης λέει ο κ.Στουφής, γιατί δεν πέρασαν οι ισολογισμοί 2021-2022-2023 από διοικητικό συμβούλιο; Δεν είναι τραγικό το θέμα. Επίσης γίνεται ο οικονομικός έλεγχος του 2024 και ήδη ολοκληρώνεται.
Με έχουν προβληματίσει διάφορα, όπως διαδικασίες που δεν είναι διοικητικά σωστές. Όμως εγώ δεν μπορώ να το κρίνω.
Επειδή όλοι έγιναν ειδικοί, να σας πω ότι η χρηματοδότηση για το βιολογικό, έγινε το 2019. Εμείς δημοπρατήσαμε και έχουμε ανάδοχο. Θα έρθει και θα υπογράψει. Δεν είναι αναβάθμιση, είναι αντικατάσταση μηχανημάτων. Όμως επειδή πιθανόν, οτιδήποτε να γίνει, κάνουμε ενέργειες για να βελτιώσουμε το βιολογικό. Προφανώς θα είμαστε σε εγρήγορση και θα τρέχουμε όλο το καλοκαίρι.
Καλό θα είναι, να εμφανίσουμε το πόρισμα του ΤΕΕ για το τι έγινε, που είναι ξεκάθαρο . Είναι πολύ κοντά η ώρα που θα το δημοσιοποιήσουμε. Η υποκρισία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Επειδή δεν τοποθετείται κανείς, θα το παρουσιάσουμε εμείς»
