Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Αναστάσιος Τζίμης για Αλεξάνδρου Ρώμα: «Θα προχωρήσουμε σε μήνυση εναντίον της Δημοτικής Αρχής και θα ζητήσουμε και διαφυγόντα κέρδη»

01 Ιουνίου 2023
  • «Ποιος σύλλογος στη Ζάκυνθο δεν έχει πάει τη σημερινή δημοτική αρχή στον εισαγγελέα; Και οι πρόεδροι των κοινοτήτων σε λίγο θα αρχίσουν να πηγαίνουν στον εισαγγελέα»
  • «Όσο για την Αλεξάνδρου Ρώμα, έχουμε ζητήσει να κλείσει. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση. Είναι το 15ο έγγραφο που κάνουμε από όταν αναλάβαμε τον Εμπορικό Σύλλογο και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Ο πρόεδρος πρέπει να απαντήσει. Είναι παράβαση καθήκοντος»
  • Έχει καταστραφεί το νησί , δεν μας νοιάζει που τρέχουν τα λύματα, τα σκουπίδια…»
  • «Εάν κάθε δημοτική αρχή έλυνε 3-4 σοβαρά προβλήματα, σήμερα δεν θα είχαμε κανένα. Σήμερα η δημοτική αρχή τα άφησε τα προβλήματα και διογκώθηκαν. Έχει 34 εκατομμύρια στην άκρη , ας βάλει και 5 για το νησί»

 

Ο Αναστάσιος Τζίμης (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)μιλά «ΕΚΤΕΝΩΣ» στο ΙοnianRadio.gr και  στο δημοσιογράφο Δημήτρη Τετράδη

«Από τότε που ανέλαβα την προεδρεία του εμπορικού συλλόγου,  λέμε τα ίδια. Δεν ξέρω γιατί δεν δρομολογούνται τα θέματα από τη δημοτική αρχή και δεν έχουν βρεθεί παρκινγκ τα τελευταία 25 χρόνια. Στις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν είχαμε πρόβλημα στην Αλεξάνδρου Ρώμα. Τώρα έχουμε έργα μέσα στο καλοκαίρι και δεν ολοκληρώνονται.  Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έκαναν έργα μέσα στο χειμώνα. Η κανονιστική έπρεπε να αλλαχτεί εν μέρει και σήμερα  να έχουμε σήμανση, να έχουμε τα πάντα. Αν προχώραγε η κυκλοφοριακή μελέτη θα ήταν καλύτερα τα πράγματα σήμερα.

Είπαμε να συναντηθούμε με τον κ.Σπίνο να το δούμε, κάτι που δεν έγινε. Η πόλη μας είναι μια βομβαρδισμένη  πόλη που δεν έχει χαμόγελο.

Για το  κυκλοφοριακό ο κ.Κολοκοτσάς άφησε 2 ώριμους φακέλους και οι σημερινοί έπρεπε να υπογράψουν για να προχωρήσει, όπως έπρεπε να είχε προχωρήσει και το θέμα με τα δυο mini bus. Θα έπρεπε να τρέξει πολύ πιο γρήγορα ο κ.Aρετάκης. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ότι δεν έχουμε παρκινγκ. Δεν είναι δυνατόν να κυνηγάμε σήμερα τον κόσμο που κατέβηκε από το κρουαζιερόπλοιο με αυτοκίνητα.

Ζητήσαμε από τον κ.Σπίνο, τα ελεγκτικά όργανα να βγουν στη πόλη για ελέγχους και  δεύτερον να μην είναι το πρόστιμο τεράστιο και να μην ρίχνουν 1000 ευρώ για μία τέντα που έχει στοιχίσει 100 ευρώ. Άλλα ζητάμε, άλλα κάνουν. Προχθές βγήκε η αστυνομία και έγραψε και αυτούς που έχουν άδεια. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δρόμους, πεζοδρόμια, να έχουμε αρουραίους, σκουπίδια και να κυνηγάμε τους επιχειρηματίες που έχουν άδεια.

Λίγο σεβασμό απέναντι στα προβλήματα που έχουμε.

Όσο για την Αλεξάνδρου Ρώμα, έχουμε ζητήσει να κλείσει. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση. Είναι το 15ο έγγραφο που κάνουμε από όταν αναλάβαμε τον Εμπορικό Σύλλογο και δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση. Ο πρόεδρος πρέπει να απαντήσει. Είναι παράβαση καθήκοντος.

Ο κ.Σπίνος μου είπε να ηρεμήσω όταν πήγα στο Δημαρχείο και ο δήμαρχος μου είπε ότι θα κάνει τα νόμιμα για την Αλεξάνδρου Ρώμα. Του είπα ότι η 21ης Μαΐου έχει κλείσει παράνομα και μου είπε ότι θα το δούμε και έφυγε. Θα προχωρήσουμε σε μήνυση και θα ζητήσουμε και διαφυγόντα κέρδη. Θα κερδίσω γιατί είναι παράνομο. Παρκάρουν όπου θέλουν και τους ένοιαξε μια τέντα .

Τι συζήτηση να κάνουμε όταν δεν υπάρχει κανονικστική για όλο το νησί; Ο κ.Τσίπηρας μάλιστα είπε, ότι έχω δίκιο και πρέπει να μιλήσουμε για όλη τη Ζάκυνθο.

Έχει καταστραφεί το νησί , δεν μας νοιάζει που τρέχουν τα λύματα, τα σκουπίδια.

Για το ΧΥΤΑ ΣΚΟΠΟΥ υπήρχε τεράστιο θέμα με τον κ.Κολοκοτσά.

Αν μου κάνουν πρόταση θα το σκεφτώ για να συμμετέχω στις εκλογές. Και εγώ πραγματικά αν και δεν ψήφισα ποτέ Αρετάκη,  περίμενα πολλά από αυτή τη δημοτική αρχή. Είπα εδώ είμαστε τότε που ήταν Κουτσογιάννης, Μαρινάκης, Σεβαστιάδης, βρήκαμε νέο κόσμο, θα αλλάξουμε το νησί.

Γιατί σε δύο περιόδους covid  δεν φτιάξαμε το νησί μας αλλά το πηγαίναμε κατά διαόλου;

Εάν κάθε δημοτική αρχή έλυνε 3-4 σοβαρά προβλήματα, σήμερα δεν θα είχαμε κανένα. Σήμερα η δημοτική αρχή τα άφησε τα προβλήματα και διογκώθηκαν. Έχει 34 εκατομμύρια στην άκρη , ας βάλει  και 5 για το νησί.

Είναι μια ανεπίσημη αργία  του Αγίου Πνεύματος,  επηρεάζει μόνο το δημόσιο τομέα, αλλά και εμάς να επηρέαζε εμείς στείλαμε έγγραφο ότι τα μαγαζιά θα δουλεύουν μέχρι τις 1 τα μεσάνυχτα όλες τις ημέρες της εβδομάδας και μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Το δημόσιο θα είναι κλειστό αλλά τα δικά μας μαγαζιά και αργία να ήταν θα τα είχαμε ανοιχτά.

Ο κ.Σπίνος βοήθησε να μιλήσουμε για τους δυο φακέλους που έχει η αποκεντρωμένη. Σήμερα θα ήταν έτοιμα τα Καμίνια . Τους έχουμε 8 σημεία παρκινγκ.

Ποιος σύλλογος στη Ζάκυνθο δεν έχει πάει τη σημερινή δημοτική αρχή στον εισαγγελέα; Και οι πρόεδροι των κοινοτήτων σε λίγο θα αρχίσουν να πηγαίνουν στον εισαγγελέα»

 

  • Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO