Πέτρος Λάζαρης : «Έχει δώσει αίμα, έχει κάνει τα πάντα η Δημοτική Αρχή για τα σχολεία και κανείς δεν το αναγνώρισε στο Δημοτικό Συμβούλιο» - Τι δηλώνει για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
-
«Βλέπουμε όμως ,πως ότι ακουμπάει η δημοτική αρχή, το κάνουν σωστά»
-
«Θλίβομαι όπως όλοι οι ζακυνθινοί. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις έδειξαν το επίπεδο που υπάρχει στο δημοτικό σύμβουλο. Ήταν κάκιστες, θλιβερές. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ.Αρετάκης παρέλαβε ένα «λεωφορείο», χωρίς ρόδες, χωρίς μηχανή, χωρίς τιμόνι, χωρίς οδηγό, χωρίς καύσιμα και κατάφερε και το ξανάβαλε στη γραμμή να δουλεύει και εννοώ το δήμο. Κι έρχεται το 70% του δημοτικού συμβουλίου που έφερε το λεωφορείο σε αυτή τη κατάσταση και του λέει , γιατί δεν έβαλε ηλεκτρικά παράθυρα»
-
«Η κριτική μου είναι ανεξάρτητη από το τι θα κάνω στο μέλλον και από το αν θα ασχοληθώ με την πολιτική. Αν μπω σε κάποιο ψηφοδέλτιο, θα είναι για να βοηθήσω τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μου. Μια 4ετία να βοηθήσω σε αυτό το νησί μου φτάνει»
Για ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
-
«Ζήσαμε πάλι τις γιορτινές ημέρες ένα γεγονός. Άκουσα τους κ.Τζίμη και Γεωργάνο, ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν εκδηλώσεις. Αρχικά τους δίνω συγχαρητήρια, για τις δράσεις που έκαναν παρόλο που ήταν τα έσοδα πενιχρά.Από τη άλλη, το επιμελητήριο λειτουργεί με ένα τρόπο, τον οποίο ο κ.Τζίμης ξέρει καλά, όπου για να επιχορηγηθείς με χρήματα, πρέπει να ανέβεις γονατιστός. 20 αιτήσεις από σωματεία να γίνουν , οι 2 θα πάρουν, και οι 18 θα πάνε στο αρχείο»
Ο Πέτρος Λάζαρης (Επιχειρηματίας) μιλά ΕΚΤΕΝΩΣ , στο IonianRadio.gr
«Θλίβομαι όπως όλοι οι ζακυνθινοί. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις έδειξαν το επίπεδο που υπάρχει στο δημοτικό σύμβουλο. Ήταν κάκιστες, θλιβερές.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ.Αρετάκης παρέλαβε ένα «λεωφορείο», χωρίς ρόδες, χωρίς μηχανή, χωρίς τιμόνι, χωρίς οδηγό, χωρίς καύσιμα και κατάφερε και το ξανάβαλε στη γραμμή να δουλεύει και εννοώ το δήμο. Κι έρχεται το 70% του δημοτικού συμβουλίου που έφερε το λεωφορείο σε αυτή τη κατάσταση και του λέει , γιατί δεν έβαλε ηλεκτρικά παράθυρα.
Έχει δώσει αίμα, έχει κάνει τα πάντα η δημοτική αρχή και κανείς δεν το αναγνώρισε . Κανείς, ούτε ο πρόεδρος της ένωσης γονέων δεν τους είπε «φέρατε την κατάσταση στο 70%, που πριν ήταν στο 0%». Δεν είδα κανέναν να αναγνωρίζει , αλλά όλοι ήταν κάθετοι,. Πέρασαν τέσσερις 4τίες που δεν είχαν ούτε καν βάψει τα σχολεία και τώρα διυλίζουν τον κώνωπα. Ήταν τόσο έντονες οι αντιδράσεις που δεν αντέδρασε καν η δημοτική αρχή.
Από που να ξεκινήσουμε; από το σχολείο του άμμου; που ήταν σάπια τα σίδερα όταν το έσκαβαν και έχει γίνει ένα πανέμορφο σχολείο; Από το ειδικό σχολείο;
Ήταν άδικο αυτό που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, με τόσες κατακραυγές, με τόσες φωνές…
Δεν έχω ξαναζήσει άλλη φορά, συνεδρίαση με τόσο κόσμο να μιλάει για τα σχολεία. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοιο πράγμα. Να είναι 100 μέσα να φωνάζουν γιατί δεν ανοίγει το παράθυρο, ενώ φτιάχτηκε η σκεπή ; ε ναι, δεν το έχω ξαναδεί.
Ξεχνάμε το ΕΠΑΛ πόσα χρόνια παλεύαμε να γίνει σχολείο και που τα παιδιά δεν μπορούσαν να μπουν μέσα;
Έχει βάλει ένα λιθαράκι αυτή η δημοτική αρχή. Κάνει προσπάθεια, το βλέπουμε, πρέπει να αναγνωρίζουμε. Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξαναδεί σε δημοτικό συμβούλιο. Δεν είδα τη δημοτική αρχή να πει ΟΧΙ δεν το κάνουμε αυτό, πίστωση χρόνου ζητάμε.
Έγινε αυτό που έγινε στο σχολείο με το καυστήρα και θέλουν σε μια νύχτα να ελεγχτούν όλα τα σχολεία. Συμφωνώ να γίνει έλεγχος , αλλά δεν μπορεί να γίνει σε μία νύχτα. Να είμαστε λίγο επιεικείς και όχι καταδικαστικοί. Δεν ήμουν παρών στη συνεδρίαση ,αλλά ένιωσα άσχημα με αυτούς τους 100 ανθρώπους απέναντι σε 5 άτομα.
Κι εγώ στο θέμα της ασφάλειας, είμαι κάθετος, πρέπει να γίνει. Βλέπουμε όμως ,πως ότι ακουμπάει η δημοτική αρχή, το κάνουν σωστά.
Στις επόμενες εκλογές, αν υπάρξει κάτι καινούργιο χωρίς παλιό μέσα, δηλαδή ανθρώπους που διαχειρίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, τότε ναι , θα διεκδικήσω.
Μου έχει ζητηθεί από πολλά ψηφοδέλτια να συμμετέχω. Το ψηφοδέλτιο που δεν θα έχει κανέναν παλιό μέσα θα το στηρίξω και αν συμφωνώ με το έργο του θα συμμετέχω. Όμως είναι πολύ νωρίς ακόμη, για να πούμε πως θα κινηθώ.
Η κριτική μου είναι ανεξάρτητη από το τι θα κάνω στο μέλλον και από το αν θα ασχοληθώ με την πολιτική. Αν μπω σε κάποιο ψηφοδέλτιο, θα είναι για να βοηθήσω τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μου. Μια 4ετία να βοηθήσω σε αυτό το νησί μου φτάνει.
Με την περιφέρεια , συμβαίνει κάτι, που συμβαίνει μόνο στη δική μας. Θεωρώ ότι η κ.Κράτσα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά όποιο φαρμακείο ζητήσει το διευρυμένο ωράριο, θα πάρει και άδεια για να δουλεύει τα Σάββατα. Θα ήθελα να δω τους Κράτσα –Σπύρου-Γαλιατσάτο, πως θα έρθουν να ζητήσουν τη ψήφο του Λιθακιώτη, του Ρομιραίου κλπ . Τι θα τους πουν; «Σου έκλεισα το φαρμακείο γιατί δεν έκανε αίτηση ο φαρμακοποιός»; Και γιατί αυτό δεν έγινε σε Πάτρα, Κέρκυρα κλπ;
Σπύρου- Γαλιατσάτος, δεν πήραν καθόλου μέρος σε όλη τη διαδικασία. Όποιος θέλει, ότι θέλει κάνει»
Για ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
«Ζήσαμε πάλι τις γιορτινές ημέρες ένα γεγονός. Άκουσα τους κ.Τζίμη και Γεωργάνο, ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν εκδηλώσεις. Αρχικά τους δίνω συγχαρητήρια, για τις δράσεις που έκαναν παρόλο που ήταν τα έσοδα πενιχρά.
Από τη άλλη, το επιμελητήριο λειτουργεί με ένα τρόπο, τον οποίο ο κ.Τζίμης ξέρει καλά, όπου για να επιχορηγηθείς με χρήματα, πρέπει να ανέβεις γονατιστός. 20 αιτήσεις από σωματεία να γίνουν , οι 2 θα πάρουν, και οι 18 θα πάνε στο αρχείο.
Θα ήθελα να βγει ένας βιβλιοπώλης, να μας πει , εάν καμία φορά συμμετείχε σε διαγωνισμό προμήθειας για τα αναλώσιμα του επιμελητηρίου. Να υπήρχε μία ανακοίνωση που να ζητούσε να δοθούν με προσφορές στο διαγωνισμό. Το ίδιο τα καταστήματα με απορρυπαντικά, καθαριστικά. Να γίνει διαγωνισμός με επιτροπή προμηθειών και να συμμετέχει και το μπακαλικάκι ακόμη και από την Έξω Χώρα. Πάντα και μόνιμα, όλα γίνονται με αναθέσεις , για να κρατάνε κάποιους δεσμευμένους και να αποκομίζουν την ψήφο τους.
Έτσι διασφαλίζουν, ότι μία ζωή οι ίδιοι, θα είναι στη διοίκηση του επιμελητήριου.
Απαντάω σε όλους όσους αυτούς , που με ρωτάνε γιατί αποχώρησα.
Ήταν τόσο πολλά τα λεφτά , τα 1200 ευρώ , για το τρενάκι στον εμπορικό σύλλογο, όταν αλλού δίνονται αναθέσεις 10.000 ευρώ για σποτάκια κι ευχές ;
Όποιος πολίτης θέλει, μπορεί να μπει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και να δει τα χρήματα, που έχει χαλάσει το επιμελητήριο. Ταξίδια, αναθέσεις κλπ , νόμιμα που όμως δεν γίνονται με το σωστό τρόπο, δεν γίνονται με επιτροπή διαγωνισμού.
Πήγαν Κρήτη, Μυτιλήνη, Κέρκυρα, Κανάριους Νήσους, Ντουμπάι… Μήπως βγήκε κανείς από αυτούς στην επιστροφή , να μας πει τι έφεραν από όλα αυτά;. από την Κρήτης τι μας έφεραν ; ρακί;
Ένα διαγωνισμό να κάνουν, να μπορώ και εγώ σαν επαγγελματίας να συμμετέχω και να πάω ένα κιλό μελομακάρονα… Να γίνει διαγωνισμός που να λέει τι ζητάει το επιμελητήριο και να δοθούν προσφορές. Για ποιο λόγο να γίνονται όλα με αναθέσεις; Τα χρήματα δεν είναι κανενός από εκεί μέσα, τα χρήματα είναι των επαγγελματιών της Ζακύνθου.
Η τελευταία διοίκηση του επιμελητηρίου έχει διαχειριστεί 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ.Πέττας είπε ότι είναι στείρα η αντιπολίτευση. Τι να ψήφιζε η αντιπολίτευση; Δαπάνες χωρίς διαγωνισμό;
Αν φύγουν οι «συνταξιούχοι» από μέσα από το επιμελητήριο, ναι ευχαρίστως θα συμμετείχα ξανά και όταν λέω συνταξιούχους, εννοώ αυτούς που εκεί μέσα είναι 25 χρόνια»
- Δείτε εδώ όλες τις συνεντεύξεις : VIDEO
