Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Στο IonianRadio.gr! Mετά τις δηλώσεις του Α.Νικολουδάκη για πρόσληψη τεχνοκράτη στην Επιτροπή Τουρισμού, οι θέσεις και οι απόψεις μελών της Επιτροπής Διονύση Λογοθέτη, Νίκου Βαρδακαστάνη, Θοδωρή Κολπονδίνου -Συμμετείχε ο Παναγιώτης Κολύρης

19 Ιανουαρίου 2016






Παναγιώτης Κολύρης
"Δεν παρακολουθώ τις δραστηριότητες της Επιτροπής Τουρισμού. Μου έχουν αναφέρει απαισιοδοξία για τη λειτουργία της και η γνώμη μου είναι ότι όλοι οι φορείς θα μπορούσαν να θέσουν τον κύριο ρόλο στον Οργανισμό Τουρισμού.
Χαίρομαι που ο κ.Νικολουδάκης θα αναλάβει Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, νομίζω ότι ΄θα είναι ο καταλληλος άνθρωπος στην καταλληλη θεση. Ειχα επαφές και με τον Θοδωρή Κολπονδίνο και θεωρώ ότι είναι κρίμα που έχει καθυστερήσει 1 χρόνο η δημιουργία Οργανισμού Τουρισμού και πρέπει άμεσα να προχωρήσει.
Είχε γίνει μια μελετη ένα σχεδιο στρατηγικής που μέσα είχε κυρίαρχο θέμα τον Οργανισμό Τουρισμού. Ο Οργανισμός Τουρισμού είχε συσταθεί και λειτουργούσε κανονικά. Υπήρχαν κάποιοι που είχαν αντιρρήσεις..
Εγώ με χαρά μου είπα ότι μπορώ να συμβάλλω και όχι ως μισθωτός ή με αποζημίωση αλλά εθελοντικά.
Μπορεί η Επιτροπή και ο Οργανισμός να συμπορευτούν και μέσα να είναι και η Περιφέρεια. Μέσα στον Οργανισμό είναι σωστό να είναι και ο Δήμος και η Περιφέρεια. Είμαστε ένα μικρό νησί και πρέπει να γίνει σωστά η ανάπτυξη του. Αυτός είναι και ο ρόλος που μπορεί να παίξει ο Οργανισμός Τουρισμού.
Φαντάζομαι θα έχει στο μυαλό του ο κ.Νικολουδάκης ένα πενταετές σχέδιο ανάπτυξης. Θα πρέπει να υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τα θέματα και τα οικονομικά του τουρισμού.

Εγώ αφιλοκερδώς είμαι στη διάθεση και της επιτροπής τουρισμού να βοηθήσω αν με χρειάζονται.









Διονύσης Λογοθέτης
Θεωρώ ότι η πρόταση πρόσληψης τεχνοκράτη είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί νομίζω ότι είναι απαραίτητος. Θα πρέπει να επιβαρύνει με το μικρότερο κόστος τον προυπολογισμό του Δήμου και να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο γνώστης του τι γίγνεσθαι της Ζακύνθου την τελευταία 20 ετία για να συνεκτιμήσει παραμέτρους που δεν φαίνονται. Στο να βρεθεί ένας τέτοιος τεχνοκράτης θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο.
Εγώ θα πρότεινα επειδή δεν περισσεύει κανένας και δε χωράνε κομματικά συμφέροντα, αν κουβεντιάζουμε για στρατηγικό σχέδιο μακροχρόνιο ότι για την επόμενη 10 ετια υπάρχει ήδη. Εχει γίνει από την προηγούμενη ΔημοτικήΑρχή με τον κ.Κολύρη και πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιηθεί.
Επιμένω στη θέση ότι πρέπει να υπάρχει ένας φορέας που θα έχει τις θεσμικές και τις νομοθετικές δυνατότητες να λειτουργήσει για την ανάπτυξη του νησιού για τα επόμενα 10 χρόνια. Η Επιτροπή Τουρισμού έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Τον εκτελεστικό ρόλο τον έχει το Δημοτικό Συμβούλιο που δε μπορεί να έχει εικόνα αλλά καλούνται να αποφασίσουν επί θεματων που δεν έχουν τη γνώση αλλά παράλληλα έχουν και φόρτο εργασίας
Η ΣΑΖ είναι υπερπολύτιμη για τη Ζάκυνθο και θα πρεπει να προστατεύεται όχι να βάλλεται. Βρέθηκε στο επίκεντρο μικροσκοπιμοτήτων και είναι τραγικό. Να μη θεωρηθεί οτι κάνω τον προστάτη της ΣΑΖ αλλά πιστεύω ότι στο κομματι του ελέγχου της η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να είναι αμείλικτη. Στην περίπτωση του Οργανισμού Τουρισμού η ΣΑΖ θα μπορούσε να συμμετέχει ως φορέας που διαχειρίζεται χρήματα και γι αυτό και δαιμονοποιήθηκε. Δε μπορούμε το 2016 με τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο που έχουμε τουρισμο επειδή βομβαρδίζετε η γειτονιά μας εμείς να κουβεντιάζουμε με νοοτροπία περασμένων αιώνων.
Δομή- Πρόσωπα ανιδιοτελή είναι αυτά που χρειάζονται
Το μέλλον ανηκει σε αυτόυς που το σχεδιάζουν"







Αντώνης Νικολουδάκης
"Toν κ. Κολύρη τον γνωρίζω και κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε μια πολυ σοβαρή μελέτη που δυστυχώς έμεινε ανεκμεταλλευτη. Θα ληφθεί σοβάρα υπόψη σε όποιο σχεδιασμό προχωρήσει η Επιτροπή Τουρισμού.
Είναι απαράιτητο να υπάρχει ένας φορέας που θα περιλαμβάνει όλους τους φορείς και στη παρούσα φάση είναι η επιτροπή που έχει 24 μέλη , οχι υπαλληλους του δήμου. Συμφωνώ ότι πρέπει ο φορέας να είναι πολυσυλλεκτικός και αυτό ειναι η Επιτροπή.
Μέχρι τώρα τη πρώτη χρονιά λειτουργίας αντιμετωπίσαμε τα τρέχοντα θέματα και τώρα πρεπει να μπουμε επιθετικά" .







Νίκος Βαρδακαστάνης
"Eδώ και πολλά χρόνια το αίτημα μου είναι όλοι οι φορείς μία γροθιά. Ας αποφασίσουμε να υπάρχει ένας φορέας και να διεκδικήσουμε θέματα υποδομών διαφήμισης και να υλοποιήσουμε πολλά πράγματα που μας λείπουν στο νησί μας.
Η κριτική μου θα γίνεται πάντα για το καλό της Ζακύνθου. Για τον τεχνοκράτη είμαι σύμφωνος αρκεί να μπορεί να μας οδηγήσει στο σωστό δρόμο. Θέλει όμως λεπτό χειρισμό για να είναι πραγματικά αυτός που μπορεί να βοηθήσει.
Αν η επιτροπή τουρισμού λειτουργήσει θα την ακολουθήσω πιστά όμως πάγιο αίτημα μου είναι ο Οργανισμός Τουρισμού.
Επιβάλλεται να υπάρχει ένας ανεξάρτητος φορέας που θα συμμετέχει ο Δήμος , η Περιφερεια και όλος ο κόσμος του τουρισμού. Στην Επιτροπή πάμε συναντιόμαστε και ότι πούμε πρέπει να ψηφιστεί Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτή τη διαδικασία χάνονται πράγματα.
Ειναι πολύ σοβαρό το θέμα. Φανταστείτε μια ΅Επιτροπή να λειτουργεί να έχει διαφήμιση κι εύχομαι στις πρωτοβουλίες που κάποιοι πήραν από το Δήμο να γινουν πράγματα".






Θοδωρής Κολπονδίνος 

"Θα πρέπει να πουμε οτι η προταση για τεχνοκρα΄τη είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εχουμε ήδη μια μελετη έχουμε δαπανήσει ώρες και έχει γίνει πλήρης αναλυση, θεσαμε στοχους υλοποιησιμους και αυτό που έμενε να μεινει ήταν η υλοποιηση. Δε χρειάζεται να δαπανήσυσουμε άλλα χρηματα . Για ποιο λόγο να έχουμε μια άλλη μελέτη που βάση της κατά ογδόντα τοις εκατό θα έχει την ήδη υπάρχουσα.
Η προταση που κάνω είναι. Εχουμε στη διάθεση μας τον κ.Κολύρη που κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τις γνώσεις του και με τα χρήματα που έχουμε στη διάθεση μας να τα δαπανήσουμε για να προσλάβουμε ένα σπεσιαλιστα στο χωρο του μαρκετινγκ για άμεση προωθηση στρατηγικού σχεδιασμού.

Θα πρέπει να ενημερωθούμε αρχικά για την πρόταση, δεν έχουμε κάποια ονόματα, προσόντα του υποψηφίου και να αποφασίσουμε αφού μπουν όλα επί τάπητος.

Τη διάθεση του κ.Κολύρη τη γνωρίζω από καιρό. Λόγω της ιδιαιτερης οικονομικής δυσπραγίας του Δημου θα πρέπει να μελεταμε που ξοδεύουμε το κάθε ευρώ.

Θα πρέπει να είμαστε εξωστρεφείς και να καταλάβουμε ότι κανένας δε περισσεύει.
Ασφαλώς μένω κι έχω τη θέση για δημιουργία Oργανισμού Τουρισμούγιατί θα πρέπει να διοικείται από ένα φορέα που δε θα επηρεάζεται διαχρονικά.
Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και πολλά μπροστά και να συνεργαστούμε όλοι ακόμη και όταν εχουμε διαφορετικές απόψεις γιατί ο διάλογος που σήμερα κάνουμε είναι εποικοδομητικός"

Ολόκληρη την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο IonianRadio.gr (19.01.2016)


Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την συνέντευξη στο IONIAN RADIO

Pin It