Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

Στο IonianRadio.gr! H Aγγ.Ξενόφου για την περιβαλλοντική καταστροφή στη Δάφνη-Ο Τ. Μποτώνης δηλώνει υπέρ της πρόσληψης τεχνοκράτη και της μεταφοράς των υπολειμμάτων στο ΛΙΒΑ- Ο Γ.Κωνσταντίνου μιλά για τις κινητοποιήσεις και κάνει κριτική στη Δημοτική Αρχή

21 Ιανουαρίου 2016



Αγγελική Ξενόφου
"Αν θέλουμε ποιότητα στον τουρισμό πρέπει να επιζητούμε και ποιότητα στο περιβάλλον μιλάει για την απερίγραπτη περιβαλλοντική καταστροφή μέσα στο βιότοπο στη Δάφνη
Πριν 2 μήνες προέκυψε το θέμα στη Δάφνη. Ειδικά η περιοχή εκεί και το καλοκαίρι έχει προβλήματα στην πρόσβαση. Εχει γίνει κάποια παρέμβαση με κατασκευή δρόμου, σε όλη την πλαγιά του δάσους, ενέργειες που έγιναν χωρίς τις απαραίτητες άδειες.
Κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες έγιναν αλλά ήδη το περιβάλλον έχει υποστεί βλάβη.
Οι οικολογικές οργανώσεις ζητούν απαντήσεις και γνωρίζουμε ότι έχουν κινητοποιηθεί και οι επιθεωρητές του περιβάλλοντος όπως και από το τοπικό κλιμάκιο της ΠΕΖ. Οι παρανομίες έχουν καταγραφεί όμως δεν είναι αυτό το ζητούμε.
Η περιοχή είναι ιδιόκτητη.
Η περιοχή εκεί ειναι αναδασωτέα
Υπήρξε αντίδραση από το φορέα όμως πρέπει όλοι οι ζακυνθινοί να αντιδράσουμε."


Τάσος Μποτώνης
"H πρόταση του κ.Νικολουδάκη για πρόσληψη τεχνοκράτη είναι κάτι που πρέπει να γίνει και πιστεύω ότι έφτασε η ώρα να έχουμε κάποιο ειδικό μετά από συζητήσεις χρόνων που γίνονταν για κάτι τέτοιο.
Γνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι ευαίσθητο προιόν και χρειάζεται να ακολουθηθεί στρατηγική.
Η επιτροπή πρέπει να λειτουργεί και στη συνέχεια να δούμε τι θα κάνουμε με τον Οργανισμό. Την επιτροπή πρέπει να τη διατηρήσουμε βάσει Καλλικράτη και αν χρειάζεται να προσθέσουμε κάποιους φορείς θα το κάνουμε

Αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης δουλεύουμε νύχτα μέρα για να προλάβουμε όλα να είναι έτοιμα σύντομα. Τις επόμενες ημέρες υπογράφεται η σύμβαση με αυτόν που πήρε τον διαγωνισμό και σε δυόμισι μήνες πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι. Προχωράει και το κτίριο στο αεροδρόμιο. Θέλω όμως να τονίσω ότι δεν βρήκαμε τίποτα και 20 χρόνια στο θέμα των απορριμμάτων δεν έγινε τίποτα.
Η αγωνία μας είναι μεγάλη και πρέπει όλοι να βοηθήσουν στη Ζάκυνθο για το θέμα του χωρου. Εχει αποφασιστεί ο χώρος του αεροδρομίου. Το εργοστάσιο είναι ένα σύστημα που δεν υπάρχει στην Ελλάδα και η επεξεργασία θα γίνεται σε κλειστό χώρο. Περιμένουμε να δούμε τι θα μας ζητήσει και η ΥΠΑ. Το υπόλειμμα αν δεν το πάμε εκτός Ζακύνθου ο χώρος που έχουμε είναι ο ΛΙΒΑΣ και δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό γιατί εκτός Ζακύνθου είναι μεγάλο το κόστος.

Πιστεύω ότι στι 27/1/2016 θα είναι σημαντικά τα θέματα στην Επιτροπή Τουρισμού κι εγώ θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να λειτουργήσει σωστά"

Γιώργος Κωνσταντίνου

"Είναι πολιτικοί υποκριτές και τους βουλευτές που τολμάνε λίγο να κουνηθούνε τους υπενθυμίζουν ότι εκλέχτηκαν με αυτή τη γραμμή. Ο κόσμος πρέπει να κινηθεί, δε μπορούμε να γυρίσουμε πισω και ο αγώνας θέλει υπομονή επιμονή κι αποφασιστικότητα. Θέλουμε να ξεσηκώσουμε το κόσμο για τη μεγάλη απεργία στις 4/2 και τις άλλες που θα ακολουθήσουν.
Δυστυχώς η ζωή μας πάει να γίνει χειρότερη και χρειάζεται αντίδραση. Οπου υπάρχει αγώνας δράση και διεκδίκηση θα συμμετέχουμε γιατί έχουμε οδηγηθεί σε εξαθλίωση και απογνωση.
Ειδα αποσπάσματα της συνεντευξης Βαρουφάκη και νομίζω ότι όλα του τα έχουν χρεώσει. Από το Φεβρουάριο του 2015 είχα προσυμφωνήσει όσα συμβαίνουν και το capital control βοήθησε πάρα πολύ την Κυβέρνηση.

Η στάση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα ήταν το διπλό ΟΧΙ και το ΟΧΙ μας ήταν ξεκάθαρο Μάλιστα βάλαμε συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο στην κάλπη.
Δε ξέρω σε ποιο βαθμό ήταν προσχεδιασμένο αλλά θα έπρεπε να προβληματίσει το κόσμο που ψήφισε το Σεπτέμβριο.

Πολύ φοβάμαι ότι τα αποτελέσματα με τα απορριμματα δεν θα είναι καλά. Η μόνη συζήτηση που έχει γίνει είναι που θα γίνει η λούμπα που θα δέχεται τα λύμματα. Επρεπε πρώτα να έχει λυθει το θέμα της ανακύκλωσης. Είμαστε τραγικά ανήσυχοι. Επειτα δε μας εξηγούν για του που θα γίνει ο τελικός χώρος και ποιος επιστημονικός φορέας θα πιστοποιήσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία.
Δεν υπάρχουν προτάσεις και νομίζω ότι για 10 χρόνια ακόμη θα συζητάμε το ίδιο θέμα. Το βλέπω δύσκολο έως ακατόρθωτο να υπάρχει άμεσο αποτέλεσμα. Πρέπει να έχουμε σοβαρή εισήγηση για να μπορέσει να υπάρξει διαβούλευση κάτι που δεν συμβαίνει. Οταν αυτά δεν υπάρχουν τοτε συζητάμε στον αέρα.

Το πρόγραμμα του κ.Μποζίκη εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. Κάνει ακριβώς την ίδια πολιτική στο ακέραιο, τα πρόσωπα είναι διαφορετικά.
Καταλήγουμε στην εις άτοπον επαγωγή. Οτι είχαν καταγγείλει το εφαρμόζουν"



Pin It