Λίλυ Μπουζιάνου στο «ΕΚΤΕΝΩΣ…», Γιατί απέσυρε την υπογραφή της για το open mall -Που εμπλέκει το Ν.Τσίπηρα-« Δέχτηκα επίθεση από μέλη του επιμελητηρίου»-Σκληρή απάντηση Δ.Πέττα:«Αρρωστημένες καταστάσεις…Δε συζητώ»

Συμβαίνει τώρα στο ΙοnianRadio.gr – «ΕΚΤΕΝΩΣ…», η Λίλυ Μπουζιάνου Απέσυρα την υπογραφή μου από το πρόγραμμα open mall….Υπέγραψα χωρίς να γνωρίζω στο Νίκο Τσίπηρα – Δέχτηκα τρομερή επίθεση από μέλη του επιμελητηρίου


"Απέσυρα την υπογραφή μου….
Είμαι αυτή που από προηγούμενες διοικήσεις του εμπορικού συλλόγου και επί προεδρίας Μάκη Τσουλουφη παλέψαμε να έρθει το πρόγραμμα. Χαρήκαμε που ήρθε όμως επειδή τα οικονομικά του συλλόγου δεν επιτρέπουν να κάνουμε κάτι τέτοιο, αφήσαμε την προσπάθεια καλύτερα να την στηρίξει το Επιμελητήριο.
Χθες αντιλήφτηκα ότι έβαλα την υπογραφή μου σε ένα συμφωνητικό. Κάθε φορά ρωτούσα αν τα καταστήματα ήταν ενημερωμένα για τις υποχρεώσεις τους. Η απάντηση ήταν «ναι μωρέ εντάξει»
Όταν πέρασαν για υπογραφές , είχε έρθει ο κ.Τσίπηρας μου ζήτησε να βάλω και μία υπογραφή ακόμη σε μία όπως μου είπε λίστα ονομάτων που συμμετέχουν. Όταν το μεσημέρι έφτασα στο συμβούλιο μπήκα την στιγμή που κουνάγανε ένα χαρτί ότι έχουν υπογράψει όλοι σε συμφωνητικό. Όταν είδα ότι τη λίστα με τα ονόματα την είχαν ονομάσει συμφωνητικό. Μάλιστα ρώτησα σήμερα συναδέλφους και όλοι δεν γνωρίζουν ότι αυτό που υπέγραψαν είναι συμφωνητικό αλλά υπέγραψαν μία λίστα ονομάτων που συμμετέχουν.
Ποτέ δεν είχα αναφερθεί στη σύμβαση που θα υπέγραφαν τα καταστήματα για να μη τρομοκρατηθούν οι καταστηματάρχες.
Η σύμβαση μέσα λέει ότι αν το πρόγραμμα απενταχθεί το κατάστημα θα καταβάλει το κόστος εγκατάστασης πλέον τόκων. Αυτό κανένας συνάδελφος δεν το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι θα του βάλουν μία τέντα…
Το πρωί ρωτώντας συνάδελφο μου είπε ότι όχι «δεν έχω υπογράψει ακόμη τη σύμβαση, δεν μας την έφεραν».
Αυτό που υπογράψαμε ως λίστα ονομάτων εμφανίστηκε ότι ήταν σαν να υπογράφαμε το ιδιωτικό συμφωνητικό των εμπόρων με το επιμελητήριο που σημαίνει ότι αποδεχόμαστε όλους τους όρους.
Είδα ότι με τον τρόπο που πήραν τη δική μου υπογραφή , πήραν την υπογραφή και από τους άλλους συναδέλφους.
Εκεί που εγώ πίστευα ότι έκαναν σωστή δουλειά, ίσως έκαναν προχειροδουλειά γιατί πιστεύουν ότι δεν θα πάρουμε το πρόγραμμα.
Ο κ.Τσίπηρας μου είπε «θα πω αν χαθεί το πρόγραμμα ότι φταις εσύ»
Στο δελτίο τύπου του επιμελητήριου, που διάβασα, μπορείτε να βγείτε και να ρωτήσετε τους καταστηματάρχες αν το γνώριζαν.
Μάλιστα τη λίστα τη ζήτησα από το κ.Τσίπηρα να την έχω γιατί μέσα ήταν μέλη της ΕΣΕΕ. Μάλιστα του είπα μη τυχόν και δημιουργηθεί θέμα να δούμε από τη λίστα ποιοι δεν είναι γραμμένοι στον Εμπορικό Σύλλογο για να γραφτούν.
Όταν του ζήτησα τους λόγους για το τι ήταν αυτό που υπογράψαμε άρχισε και φώναζε…
Δέχτηκα τρομερή επίθεση μέσα στο επιμελητήριο. Το πρόγραμμα το γνώριζα όμως δεν περίμενα να φτάσει στους συναδέλφους με τόση προχειρότητα.
Αυτή τη στιγμή λέει ξεκινάει το πρόγραμμα. Αν τα 150 μέλη πουν δεν θέλουν χάνεται το πρόγραμμα. Τόσους μήνες δεν το δούλεψαν το πρόγραμμα.
Μετά όταν το πρόγραμμα εγκριθεί αν κάποιος φύγει θα πρέπει το επιμελητήριο να βρει αντίστοιχες επιχειρήσεις για να βάλει μέσα.
Αυτοί που γνώριζαν ήρθαν και γράφτηκαν στον εμπορικό σύλλογο. Είναι αδιανόητο να πιστεύουμε ότι κάποιος θα μπει στο λινκ και θα διαβάσει 30 σελίδες.
Σήμερα έχω συνεδρίαση του εμπορικού συλλόγου , το πρόγραμμα το θέλουμε διακαώς όμως θέλουμε οι καταστηματάρχες να ενημερωθούν για τις υποχρεώσεις τους.
Στη σκάλα φεύγοντας μου είπαν Τσίπηρας και Κώττης ότι αν χαθεί το πρόγραμμα θα φταίω εγώ. Οι δικοί μου άνθρωποι έχουν γραφτεί , όπως και μέλη του ΔΣ… Ποιον απέτρεψα να γραφτεί? Όλους τους παρότρυνα να υπογράψουν… Ας βρεθεί ένας να μου πει ότι τον απέτρεψα…
Σε όλα τα μέρη γινόταν ημερίδα και ενημερώνονταν. Σε εμάς κάλεσαν μια φορά να ενημερώσουν ότι γίνεται αυτό το πρόγραμμα.
Δεν θέλω να πιστεύω ότι το πρόγραμμα έγινε με προχειρότητα και θα απενταχθεί. Είναι 300 δήμοι που καταθέτουν φάκελο. Στις 28/11 όταν μας έστειλαν την πρόσκληση δεν ήταν μέσα τα τεχνικά δελτία που έπρεπε να μελετήσουμε.

Παρέμβαση Λιλυς Μπουζιάνου- Τι απαντά στον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου κ.Δημήτρη Πέττα-"Γνωρίζω καλά που βάζω την υπογραφή μου, ίσως δεν γνωρίζω καλά αυτούς που έρχονται και βάζω την υπογραφή μου"
Η φοβία του κόσμου είναι ότι θα γίνει το open mall και αν δεν συντηρηθεί σωστά , θα βρούμε το μπελά μας".


 Δημήτρης Πέττας (Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου)

ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΛΥΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ, ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ…»


Να είμαστε σοβαροί και δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε αρρωστημένες καταστάσεις…

Στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα…

Κάποιοι έχουν συνηθίσει να βάζουν τρικλοποδιές…

Σαν διοίκηση του επιμελητηρίου θα προχωρήσουμε μπροστά και δε θα υπολογίσουμε τίποτα

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορούσε να βοηθήσει εποικοδομητικά

Κάποιοι νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο προβάλλονται… Ας κάνουν τη δουλειά τους

Δεν ασχολούμαι για θέματα τέτοια μηδενιστικής αντίληψης και μεμψιμοιρίας και δεν τα συζητώ.

Αυτό το πρόγραμμα βγήκε και προκηρύχθηκε να υλοποιηθεί μεταξύ εμπορικών συλλόγων και δήμου

Ο εμπορικός σύλλογος ήταν ανίκανος να το υλοποιήσει και το πήρε το επιμελητήριο

Αν έγινε υφαρπαγή της υπογραφής της κας Μπουζιάνου τότε φαίνεται ότι είναι ανίκανη να είναι πρόεδρος

Ο φάκελος είναι πλήρης που μπορεί όμως να έχει αδυναμίες. Θα υποβληθεί στο υπουργείο για να εγκριθεί ή όχι. Όταν όμως βγαίνει κάποιος χθες στο   συμβούλιο του επιμελητηρίου και λέει ότι καταθέτουμε άδειο φάκελο…

Έχει ετοιμαστεί ο φάκελος… είναι μέσα τα τεχνικά δελτία …. Οποιοσδήποτε αντιδρά είναι εκ του πονηρού.

Στο επιμελητήριο αντέδρασαν οι μόνιμα γνωστοί άγνωστοι ενώ στο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε ομόφωνα…ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΙΛΥΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΟΥ- ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΤΑ

Είμαι χαρούμενη ότι κατατέθηκε ο φάκελος. Όμως δεν μας απάντησε ο κ.Πέττας, γιατί είναι γνώστης, αν είναι σωστή η υπογραφή της σύμβασης

Αν είμαι ανίκανη και δεν ξέρω που βάζω την υπογραφή μου, το έχει κρίνει ο κόσμος τρεις φορές.

Προτίμησα να μην επηρεάσω αρνητικά τα μέλη μου όσο αφορά τη σύμβαση. Περίμενα ότι θα ζητούσε το επιμελητήριο μαζί να ενημερώσουμε τα μέλη. Το είχα ζητήσει σε προηγούμενη συνεδρίαση.

Γνωρίζω καλά που βάζω την υπογραφή μου, ίσως δεν γνωρίζω καλά αυτούς που έρχονται και βάζω την υπογραφή μου.

 

Κακώς θεωρήσαμε ότι είναι πιο γνώστες στο επιμελητήριο….


 
Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.