Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

NIKHTAΣ ΣΠΙΝΟΣ | Για την εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου στο Δήμο Ζακύνθου - Σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιώργου Αρμένη στο IonianRadio.gr

27 Ιανουαρίου 2021

ΣΧΟΛΕΙΑ
Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολείων συνολικά.
Υπήρχε κάποιο θέμα από χρόνια με το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο όπου ο εργολάβος θα  το έχει ολοκληρώσει μέχρι την Πέμπτη. Είναι μία σωλήνα που λόγω παλαιότητας είχε διαρροή και αλλάζει ώστε να αποκατασταθεί η θέρμανση
Στο 2ο και 3ο γυμνάσιο  υπήρχε χρόνιο πρόβλημα, κάναμε σοβαρή παρέμβαση πάλι με εργολάβο, γιατί χρειαζόταν εξειδικευμένη εργασία. Άλλαξαν κυκλοφορητές θα μπουν σώματα και μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί. Στο 90% το σχολείο θα έχει θέρμανση κανονικά από Δευτέρα. Είναι κάτι που επιλύεται . υπάρχει και ένα πρόβλημα σε σχολείο της Ρίζας που πριν λίγες ημέρες ενημερώθηκα ότι άνοιξε μία σωλήνα, πήγε σήμερα εργολάβος, θα καλύψουμε με σώσματα προς το παρόν τις ανάγκες, μέχρι να φτιαχτεί, γιατί θα μας πάρει η αποκατάσταση ένα 10ημερο. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία γι αυτά τα θέματα και προσπαθούμε να τα λύνουμε όσο πιο άμεσα. Τα σώματα πριν το τέλος της εβδομάδας θα τα βάλουμε.
Αυτά είναι προβλήματα που προκύπτουν ξαφνικά , πάντα χρειάζεται λίγος χρόνος για να τα αντιμετωπίσουμε.
Στη Δερματούσα, εμφανίστηκε κάποιο κρούσμα, ήταν ένα παιδί , ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, έκλεισε η τάξη, τα παιδιά είναι σε καραντίνα για 14 ημέρες, κάναμε το κλασικό τρόπο απολύμανσης και  στις  3 αίθουσες .

ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έχουν τοποθετηθεί πλεξιγκλάς,  έχουμε δώσει θερμόμετρα στις εισόδους στο θυρωρείο, βέβαια δεν τηρείται η οδηγία να κάνουν θερμομέτρηση στην είσοδο, αν και τους έχω επισημάνει 2-3 φορές.
Δεν είμαι κάτω όλη μέρα και δεν ξέρω πόσο τηρείται. Υπεύθυνη αντιδήμαρχος είναι η κ.Καψαμπέλη για το κομμάτι των υπηρεσιών. Δεν λέω ότι δεν τηρείται η διαδικασία, γιατί θερμόμετρα υπάρχουν, βάζω ένα ερωτηματικό. Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, δεν μου έχει μεταφέρει κάποιο πρόβλημα. Σήμερα θα παραγγείλουμε μάσκες, έχουμε χρηματοδότηση για ότι χρειαζόμαστε. Δεν νομίζω ότι έχουμε πρόβλημα. Σαφώς εκεί που αποφασίστηκε από το προσωπικό, έχουν τοποθετηθεί τα πλεξιγκλάς. Έγινε ολόκληρη διαβούλευση. Εκεί που προτάθηκαν μπήκαν. Δεν θα κάναμε οικονομία στο πλεξιγκλάς, δεν θα κάναμε έκπτωση σε αυτό. Νομίζω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό σημείο. Βέβαια πάντα υπάρχει το καλύτερο. Συσσώρευση του κόσμου δεν υπάρχει , κάποιοι περιμένουν απέ΄ξω μάλιστα.
ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Υπάρχουν ήδη αποφάσεις για το διάστημα που είναι κλειστά τα μαγαζιά, ότι δεν πληρώνουν κοινόχρηστους χώρους. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρχει μείωση 50% στο ποσόν το συνολικό που οφείλουν. Για τους μήνες που είναι κλειστά με απόφαση το υ κράτους δεν πληρώνουν τίποτα. Αυτό θα το δούμε το επόμενο διάστημα.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ
Περίμενα μια πιο ώριμη συμπεριφορά. Δεν ξέρω αν έχει βγει το πόρισμα για την ένσταση που έκανε ο ίδιος, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν παράνομη. Η απόφαση καθόλα ήταν νόμιμη. Η παράταξη του δεν είχε πρόταση, δεν είχε κάνει οποιαδήποτε διερεύνηση και αυτό  για λόγους μικροπολιτικής και καταψήφισε το δικό μας τεχνικό πρόγραμμα. Το σαββατοκύριακο πριν  την κατάθεση του προγράμματος, ο δήμαρχος είχε συναντήσει όλους του προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Μετά  είχαμε τη συζήτηση για τα τέλη. Επίσης είχανε αρνητική στάση για τον προϋπολογισμό του 2021. Δεν γίνεται εποικοδομητική αντιπολίτευση έτσι. Τώρα μας λέει ότι δώσαμε οικονομική ενίσχυση χωρίς να φαίνεται από θα βγει.
Δεν είναι δημιουργική στάση αντιπολίτευσης αυτή. Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και συγκροτημένα θα προσπαθήσουμε να σταθούμε δίπλα της.
Πρέπει να υπάρχει δομημένη πρόταση. Αυτού του τύπου το ‘φιλοδώρημα» δεν είναι ωφέλιμο.
Σε καμία περίπτωση αυτού του είδους τα πυροτεχνήματα δεν είναι οι πραγματικές λύσεις