Skip to main content
© Circle. All rights reserved.
Powered by YOOtheme.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ | ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΝΙΚΟ ΤΣΙΠΗΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ - ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ –ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΟ

04 Φεβρουαρίου 2022
 

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ | ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΝΙΚΟ ΤΣΙΠΗΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ -  ΜΥΝΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ «ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ;» - «Ο ΛΙΒΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΑΒΟΥΖΑ» - ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΙΟ «ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ»
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΠΗΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR, ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣΤΙΩΝ κ.ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΚΤΕΝΩΣ».
ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ κ.ΤΣΙΠΗΡΑ, ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΨΕΜΑΤΑ , ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΦΕΡΕ ΑΦΟΡΑ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΑΖ , ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ , ΟΤΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ .
«ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ … Ο κ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» ΔΗΛΩΣΕ Ο κ.ΠΑΣΤΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ «ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΕΙΝΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ . ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ , ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ… ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΕΙ ΜΕΛΑΝΙ…».
ΑΜΕΣΩ ΜΕΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ.ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ « ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ».   ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Ε ΑΡΤΕΜΙΣΙΩΝ , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΔΩΣΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ-ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΦΑΓΕΙΩΝ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ , ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΤΟΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΑΛΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΕΑΣ «ΕΧΩ ΗΔΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΝΕΕΣ Ε ΤΑΙΡΕΙΕΣ».
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ κ.ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ, ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, «ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ» ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ «ΔΕΝ ΥΠΟΝΝΟΩ ΚΑΤΙ, ΙΣΩΣ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ  ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑ, ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ, ΟΤΙ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙ Α ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ «ΧΑΒΟΥΖΑ», ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΥΜΑ… Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΤΑΦΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»
ΤΕΛΟΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΧΕ , Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ»

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΤΡΑΣ  (Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων)

Είμαστε υπηρέτες της κοινωνίας και αυτό κάνω καθημερινά, από όταν ανέλαβα αντιδήμαρχος Αρτεμισίων.

ΓΙΑ ΝΙΚΟ ΤΣΙΠΗΡΑ
Όμως, θα ήθελα να αναφερθώ, σε αναφορές στο όνομα μου από καλεσμένους σας. Θα αναφερθώ σε αναφορές του κ. Νίκου Τσίπηρα , που δεν του έχω απαντήσει ποτέ,  αλλά συνεχίζει να το κάνει και η επιμονή του με κάνει να απαντήσω σε κάποια πράγματα, για να γνωρίζει και ο κόσμος.
Όταν ανέλαβα την αντιδημαρχία Αρτεμισίων ,ο νόμος με υποχρεώνει να χρεωθώ κινητά και ακίνητα. Έτσι χρεώθηκα και το κτίριο της δημοτικής ενότητας Αρτεμισίων με όλος τους χώρους του. Είδαμε, δεν υπήρχε χώρος για να επικοινωνήσουμε με προέδρους , με πολίτες και αναγκαζόμαστε να βρισκόμαστε στο καφενείο ή στο δρόμο. Γεγονός απαράδεκτο. Το δημαρχείο έχει το ισόγειο, που το μισό ανήκει στο ΚΕΠ , το άλλο μισό είναι το αγροτικό ιατρείο και ο α΄ όροφος,  ο μισός έχει παραχωρηθεί στη φιλαρμονική και ο άλλος μισός ήταν ο χώρος που στεγαζόταν η ΣΑΖ. Έμαθα ότι τα κλειδιά τα είχε ο κ.Τσίπηρας που ανέλαβε τη ΣΑΖ το 2017 και έπαψε να είναι πρόεδρος το 2018. Από το 2018 έως το 2020 κατείχε τα κλειδιά εντελώς παρανόμως , γιατί δεν ήταν ούτε αιρετός, ούτε πρόεδρος της ΣΑΖ. Τον παρακάλεσα να μου παραδώσει τα κλειδιά. Μου έκλεισε ραντεβού για τις επόμενες 2 ημέρες, δεν παρουσιάστηκε, και επί 5 φορές επαναλαμβανόταν το ίδιο. Δεν μου παρέδωσε ποτέ τα κλειδιά όπως ήταν υποχρέωση του.
Ήθελα  να φτιάξουμε εκεί, ένα χώρο συμβούλιων και να έρχονται οι πρόεδροι, οι πολίτες, να ακούμε τα παράπονα τους. Το είπα στο κ.Τσίπηρα , όπως και του ειπα ότι δεν με ενδιαφέρει  τι έχει συμβεί στη ΣΑΖ.
Εγώ, από τη στιγμή που αδιαφορούσε και δεν μου παρέδιδε τα κλειδιά, μαζί με το πρόεδρο και το τοπικό συμβούλιο του Μαχαιράδου, αλλάξαμε τη κλειδαριά και μπήκαμε στη ν αίθουσα,  που ήταν σε μια άθλια, απερίγραπτη κατάσταση, με σκουπίδια και αποτσίγαρα παντού , μια κατάσταση τριτοκοσμική. Μαζί με το τοπικό συμβούλιο, μεταφέραμε τους διάσπαρτους φακέλους στην αποθήκη και παραδώσαμε τα κλειδιά στο δήμαρχο. Βγαίνει λοιπόν πλέον ο  κ.Τσίπηρας και το πρώτο ψέμα που λέει, είναι ότι παραβιάσαμε μία αίθουσα. Επίσης δεύτερο ψέμα ήταν, ότι εγώ και ο κ. δήμαρχος καταστρέψαμε τα στοιχεία και τα αρχεία, γεγονός που δεν συμβαίνει, γιατί όλα είναι στην αποθήκη.
 Επίσης, αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ισχυρίζεται αυτό. Αφού ενώ για 3 χρόνια είχε τα κλειδιά και είχε την πολυτέλεια του χρόνου να εξαφανίσει ότι θεωρούσε ότι δεν θα έπρεπε να έρθει στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων. Θα τον παρακαλούσα να σταματήσει. Έρχονται εκλογές και προσπαθούν να ρίξουν λάσπη. Μου θυμίζει τη τακτική της σουπιάς, που όταν θέλει να αποφύγει τον κίνδυνο, θολώνει τα νερά, αμολώντας μελάνι. Το ίδιο κάνει ο κ.Τσίπηρας, νομίζοντας ότι μπορεί να υποτιμήσει, τη νοημοσύνη όχι μόνο τη δική μας, αλλά και του κόσμου.
Την τελευταία φορά, του είπα, ότι αν δεν είναι στο ραντεβού του, να παραδώσει το κλειδί θα αλλάξω την κλειδαριά. Δεν αντέδρασε, έκλεινε ραντεβού, αλλά δεν ερχόταν.
Ελπίζω να σταματήσει και να καταλάβει, ότι αυτή η τακτική που έχει ξεκινήσει, δεν είναι σωστή, οπότε πρέπει να βγω να απαντήσω για να καταλάβει και ο κόσμος.
 
ΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
Ο κ.Κουτσογιάννης ανέφερε, ότι ο ρόλος των αντιδημάρχων είναι διακοσμητικός , πράγμα που δεν ισχύει.
Κάνοντας απολογισμό του έργου μου ως αντιδήμαρχος,  θα καταλάβει ο κ,Κουτσογιάννης και η κοινωνία αν ο ρόλος μου είναι διακοσμητικός.
Με αφορμή την τοποθέτηση του κ.Κουτσογιάννη, θέλω να πω τι έχει γίνει στη περιοχή μου
Έχουμε καταθέσει μελέτη για καταφύγιο-κτηνιατρείο στην Αγία Μαρίνα, στα λατομεία. Έχει αδιοδοτηθεί το καταφύγιο και περιμένουμε την έγκριση χρηματοδοτησης από το πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ,  ύψους 800 χιλιάδων ευρώ.
Πραγματικά είναι κάτι που έχεα μεγάλη ανάγκη το νησί μας. Ο μόνος προβληματισμός μου είναι, ότι πρόσφατα πάγωσε το ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ από την κυβέρνηση. Ελπίζω όμως, να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα και να πάρει σάρκα και οστά ,η προσπάθεια η δική μου και των συνεργατών μου. Έχουμε φτάσει στη πηγή , ελπίζουμε να πιούμε νερό. Έχουμε ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα και με τον βουλευτή τον κ.Ακτύπη  και θα ασκήσουμε πίεση.
Επίσης να ενημερώσω, ότι τον τελευταίο χρόνο, έχω κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για ανεύρεση χώρου για τα σφαγεία Ζακύνθου. Ανήκει στην αρμοδιότητα μου και το τρέχω μαζί με το δήμαρχο. Ήδη έχουμε εντοπίσει το κατάλληλο ακίνητο, έχουμε πάρει έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για την αγορά του οικοπέδου, αλλα καθυστερήσαμε λόγω προσωπικού προβλήματος του ιδιοκτήτη.
Έχουμε επίσης μια χρηματοδότηση από περιφέρεια, ύψους 1 εκατομμύριο, για την ανέγερση των σφαγείων. Θα φτάσουμε πολύ κοντά με αυτά τα χρήματα, αρκεί να κάνουμε την αρχή. Υπήρχε μία μελέτη που είχε γίνει πριν 20 χρόνια. Εμείς προσπαθούμε πάντα να εξοικονομήσουμε χρήματα και να χρησιμοποιήσουμε την ίδια, αλλά είναι δύσκολο, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τροποποίηση με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου. Μετά θα προχωρήσουμε σε επικαιροποίηση και εξόφληση της υπάρχουσας μελέτης, ύψους 300 χιλιάδων ευρώ, που οφείλονται στην εταιρεία…δεν είναι ο πιο σύντομος δρόμος.
 
Οι προθέσεις του δημάρχου είναι καλές, υπάρχουν όμως καθυστερήσεις. Όταν προσπαθείς να τροποποιήσεις μελέτη που βγήκε προ εικοσαετίας ; είναι σίγουρο ότι η εταιρεία θα κερδίσει τη διεκδίκηση για τα χρήματα της. Είμαι κι εγώ της άποψης, ότι θα πρέπει να κινηθούμε προς την ανεύρεση άλλης εταιρείας, που θα αναλάβουν μελέτη και κατασκευή σφαγείων. Για να φτάσουμε εκεί όμως, θα πρέπει να εξαντλήσουμε την προσπάθεια με την παλιά μελέτη.
 
Οι αιρετοί όταν βρισκόμαστε στα δημοτικά συμβούλια, καλό είναι να βάζουμε πλάτη, γιατί έχουμε υποχρέωση να παράξουμε έργο. Με το να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση και να λέμε όχι σε όλα, δε βγαίνει τίποτα. Ήμουν ένας αγανακτισμένος πολίτης που ήθελα να προσφέρω στον τόπο μου.
Επίσης θα ήθελα να πω, ότι στη διάρκεια πολλών δημοτικών συμβουλίων, μου δημιουργείται το συναίσθημα, να αποχωρίσω, γιατί το κλίμα δεν είναι ευχάριστο. Το έχω κάνει ήδη μια φορά, ελπίζω να μη το ξανακάνω. Θα μπορούσα να το κάνω και με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που ακούγονται,. Είναι μακριά από εμένα, αυτός ο τρόπος συζήτησης. Πάντα προσπαθώ να εξαντλώ κάθε δυνατότητα και να σέβομαι το συνομιλητή και να μη προσβάλλουμε σε καμία περίπτωση ανθρώπους. Από όπου και να  γίνεται αυτό, θα πρέπει να σταματήσει. Δεν θα λύσουμε έτσι προβλήματα.
 
Ο δήμαρχος είναι πάντα συνεπής. Το αν είναι με τηλεδιάσκεψη, του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία, από τη στιγμή που δεν έχει εμβολιαστεί. Εκτός από την τελευταία φορά που δεν ήταν παρών, τις άλλες πάντα ήταν παρών, με τηλεδιάσκεψη. Είναι κάτι που σέβομαι, γιατί υπάρχουν θέματα υγείας και εμένα προσωπικά  δεν με πειράζει αν δεν είναι με φυσική παρουσία. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές φορές καλύτερο, όταν κάναμε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Με φυσική παρουσία, τα πνεύματα οξύνονται πιο εύκολα, και δεν έχουμε αποτέλεσμα.
Θα πρέπει ν α είμαστε κι εμείς όλοι προσεκτικοί, ειδικά όταν απευθυνόμαστε στο θεσμό του δημάρχου και δεύτερον να υπάρχει     στοιχειώδης σεβασμός σε έναν άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας.
ΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
Όπως γνωρίζεται πολύ καλά εσείς, γιατί με τη βοήθεια σας ανέδειξα το τεράστιο αυτό πρόβλημα της Ζακύνθου που υπήρχε και υπάρχει.
Αυτό που κάνω τώρα σαν αιρετός, είναι να διασφαλίσω ότι θα υπάρξει λύση. Ζητώντας την ενημέρωση του πρόεδρου της ΔΕΥΑΖ και δημάρχου, με ενημέρωσε ότι ήδη κατατέθηκαν μελέτες 12 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 4 είναι για την αναβάθμιση του βιολογικού. Αν πάρει σάρκα και οστά, τότε το πρόβλημα αυτό θα τελειώσει. Δεν μπορούμε σε μία ημέρα να πατήσουμε ένα κουμπάκι και να λυθεί. Τώρα που κάποιος, ήδη έχει δρομολογήσει, κάποια πράγματα, τουλάχιστον έχει γίνει η αρχή. το δημόσιο κινείται με ρυθμούς  χελώνας. Η ελπίδα μου είναι, ότι αυτό το πράγμα θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν. Δεν έχει νόημα να βγαίνω δημόσια και να λέω ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα υπάρχει μέχρι να γίνει η αναβάθμιση του βιολογικού
Δεν κουκουλώνω τίποτα, το πρόβλημα παραμένει και ελπίζω η λύση του να πάρει σάρκα και  οστά.
Η βιολόγηση που γίνεται αυτή τη στιγμή στα λύματα δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να γίνεται, δεν είναι ικανοποιητική. Με την ελλιπή βιολόγιση, το υπόλειμμα συνεχίζει και πέφτει στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Ελπίζω το καλοκαίρι να μη δημιουργηθεί πάλι, καμία μεγάλη αστοχία … μη πέσουν πάλι τα λύματα μέσα στο  ποτάμι αβιολόγητα…
 
Ήθελα να αναφέρω και κάποιες άλλες προσπάθειες. Τον τελευταίο χρόνο στη ενότητα Αρτεμισίων, έγινε η μεγαλύτερη ασφαλτόστρωση. Συγκεκριμένα 20 χιλιάδες    τμ δρόμοι. Δεν έχει ξαναγίνει. Προσπάθησα να γίνουν δρόμοι σε όλα τα χωριά. Κατάφερα από τα 13 χωριά να γίνουν δρόμοι, 3 δεν έχουν γίνει ακόμη, αλλά θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι που μας έρχεται. Είναι σημαντικό όταν οδηγούμε με το αυτοκίνητο να νιώθουμε ασφάλεια και να οδηγούμε σε ασφαλές οδόστρωμα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και αναρωτιέμαι, όλα αυτά τα χρόνια που ακούγαμε για πακτωλούς χρημάτων, αν είχαν γίνει μικρές προσπάθειες , σήμερα η Ζάκυνθος θα ήταν εντελώς διαφορετική. Το βλέπω καθημερινά. Σήμερα δεν θα μιλάγαμε για προβλήματα.
 
Έχουμε συμβάλει και έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε Γαιτάνι στην οδό Νερούλη, και θα γίνονταν περισσότερα, αν υπήρχαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι συνεργάτες. Είχαμε την ατυχία να αντιμετωπίσουμε και τον ΙΑΝΟ. Ισοπεδώθηκαν τα δάση, έπρεπε να ανοίξουμε όλους τους δρόμους που είχαν κλείσει. Ένας πραγματικός εφιάλτης και πραγματικά ένα χάος. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Κληθήκαμε όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε σε μικρό χρονικό διάστημα. Κάναμε αντιπλημμυρικά έργα μικρής κλίμακας σε χαντάκια , και σε σημεία.
 
Δημιουργήθηκε μια αντιπαράθεση με την κα Μοθωναίου. Δεν θα την συνεχίσω την αντιπαράθεση, όμως κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται. Όλο τον όγκο του νερού της Ζακύνθου, τον δέχεται το ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη. Όταν λοιπόν καθαρίζουμε το ποτάμι, από τη γέφυρα προς τα επάνω, τότε δεν έχουμε κάνει έργο. Για γρήγορη απορροή, θα πρέπει να γίνει καθαρισμός, από τη γέφυρα     ΞΙΦΙΤΑ μέχρι τις εκβολές. Με είχε ακούσει ο κ.Νιοτόπουλος , το έκανε πράξη και αυτό δούλεψε για 5 χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν πρέπει κάποιοι να αισθάνονται θιγμένοι. Θα πρέπει να ακούσουν τους ανθρώπους που μένουν στις περιοχές.
Όταν απευθύνομαι κάπου και εξηγώ      το πρόβλημα, δεν κάνω ούτε αντιπολίτευση, ούτε μικροπολιτική. Τη νύχτα εκείνη που υπήρχε η αντιπαράθεση, υποχρεώθηκα να πάρω αγκαλιά τη μητέρα μου να τη βγάλω από το σπίτι για ν α μη πνιγεί. Σαν πολίτης αισθάνομαι κι εγώ αγανακτισμένος. Όταν η απάντηση είναι ότι χάλασαν εκατοντάδες χιλιάδες για αντιπλημμυρικά , που τα έκαναν; Κάτι λάθος έχει γίνει. Μάλλον έγιναν σε λάθος σημεία.
Πρέπει ν α κάτσουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Δεν κάνω αντιπολίτευση, σέβομαι όλους, ειδικά τους νέους αλλά και τους προηγούμενους. Κάναμε μία φιλότιμη προσπάθεια, αλλά πρέπει να ακούς και ανθρώπους που βίωσαν το πρόβλημα, γιατί όταν έρθει η κακιά στιγμή είναι αργά. Τη στιγμή της νεροποντής δεν μπορεί να κάνεις τίποτα, είναι αργά και προσπαθείς να σώσεις ότι μπορείς, ότι έχει αξία
ΛΙΒΑΣ
Η κατάσταση στο ΛΙΒΑ είναι κάτι ανάλογο, με αυτό που συμβαίνει στο βιολογικό. Έχουν συσσωρευτεί όγκοι απορριμμάτων χύμα, είτε γιατί διαλυθήκαν τα δέματα … Είναι αυτό που έχω ξαναπεί, ο  ΛΙΒΑΣ είναι δυστυχώς η καινούργια χαβούζα της Ζακύνθου . Είναι λυπηρό, αλλά πραγματικότητα. Ο δήμαρχος όσο μπορεί, ελέγχει τα έργα που γίνονται από την περιφέρεια. Λεπτομέρειες για τη μεταφορά δεν γνωρίζω. Έχει πει ο δήμαρχος πολλές φορές και έχει μεγάλη ανησυχία για το τι θα γίνει με την εξέλιξη του ΛΙΒΑ. Δεν θα επιτρέψει να χωθούν σκουπίδια στο υπέδαφος που δεν έχουν κατεργαστεί.
Την ημέρα που πήγαμε στο κ.Γραφάκο, με κέρδισε, γιατί είδα την αγωνία του, είδα το τρόπο που πάλεψε για να μη  χωθούν  σκουπίδια. Ελπίζω να κινηθούν γρήγορα από την περιφέρεια για να μη χάσουμε και το νεράκι μας.
ΝΑΥΑΓΙΟ
Όποιος δεν θέλει να βρεθεί λύση, προσπαθεί να βγάλει έναν από τους ιδιοκτήτες απέξω. Όταν θέλει να κάνει μία επένδυση για πλάτωμα, ο δήμος με την εκκλησία, πρέπει αυτοί οι δύο ιδιοκτήτες να προχωρήσουν από κοινού, γιατί διαφορετικά δεν θα γίνει ποτέ. Αυτοί που αποκλείουν τον ένα ιδιοκτήτη, είναι αυτοί που δεν θελουν ποτέ να δοθεί λύση στο ναυάγιο. Όταν λένε δεν θέλουμε τη εκκλησία μεταφράζεται δεν θέλουμε λύση ποτέ.
Είναι η δική μου άποψη και γι αυτό στήριξα   αυτή τη πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και κάποιοι δυσαρεστηθήκαν.
Έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό και πρέπει να συμμετέχει σε αυτή την επένδυση.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΠΟΜΠΗ| IONIANRADIO.gr (ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ) : 

https://www.ionianradio.gr/index.php/ekpompes/recent