Στο IonianRadio.gr ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’ ‘’Δεν θα μπει λουκέτο στο ΦΟΔΣΑ – Αιχμηρό σχόλιο για Σπ.Χαριάτη - Τι δηλώνει για τα οικονομικά του ΦΟΔΣΑ – Γ.Αρμένης : ‘’Ανύπαρκτος ο προγραμματισμός σε Δήμο και ΦΟΔΣΑ - Τι δηλώνει για Αντ.Αντίοχο και Δ. Μουζάκη

 Παναγιώτης Μυλωνάς (Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ)
 
Ο ΦΟΔΣΑ αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο προϋπολογισμός είναι ανακοινώσιμος, όσο για την αποκομιδή το ποσό που κοστολογείται είναι 1.800.000,00 ευρώ. Μέχρι σήμερα ο φορέας δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Έχει γίνει μία προγραμματική και πάει προς έγκριση. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θέλει. είναι γεγονός ότι οικονομικά ο φορέας αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δεν είναι κάτι που είναι κρυφό.
Υπάρχουν οφειλόμενα από το Δήμο προς το ΦΟΔΣΑ, μπορεί να αντιμετωπιστεί το οικονομικό και δε πάμε σε λουκέτο. Είναι διαχειρήσιμα και αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα. Υπάρχει διαβεβαίωση και από το δήμαρχο ότι θα ανταποκριθεί στα αιτήματα του φορέα. Μιλήσαμε και σήμερα με το δήμαρχο, μπορεί να ανταποκριθεί και θα το δούμε αύριο που τον περιμένουμε να επιστρέψει.
Ο δήμαρχος παρακολουθεί τα πάντα και ελέγχει τα πάντα.
Όπως γνωρίζετε σήμερα δε χώνουμε σκουπίδια, τα διαχειριζόμαστε. Το 2018 διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια. Δεν χώνουμε σκουπίδια ανεξέλεγκτα όπως τα προηγουμενα χρόνια. Προέκυψε η κακοκαιρία προ ημερών έχουμε και το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού που υπάρχει έλλειψη στο κομμάτι αυτό και μείναμε πίσω 4 ημέρες.
Αυτά που είπε ο κ.Χαριάτης είναι γιατί είναι η μοναδική θητεία δημοτικής αρχής που δούλεψε. Όσο ήταν εργαζόμενος στο φορέα ποτέ δε δούλεψε. Τώρα δουλεύει κανονικά στη βάρδια του και στο ωράριο του. Ίσως αυτό πειράζει.
Το αεροδρόμιο δεν μπορεί να είναι σκουπιδότοπος. Από όταν το παρέλαβα εγώ , τώρα είναι σε πολύ καλύτερο βαθμό.
Έχει δρομολογηθεί ένα έργο , δημοπρατείται το έργο, δημοπρατείται ο δρόμος. Έχουν γίνει και έχουν δρομολογηθεί πολλά έργα πάνω στη καθαριότητα. Μπορεί να μην έχουν ολοκληρωθεί αλλά το επόμενο διάστημα θα φανούν.
Τα χρήματα και για μισθοδοσία και για καύσιμα και για ότι προκύψει, είναι εξασφαλισμένα. Θα πάρουμε τα χρήματα της προγραμματικής σύμβασης που είναι σε διαδικασία αρχικά. Διαβεβαιώνω λουκέτο δε μπαίνει
Κανονικότατα γίνεται η αποκομιδή, αλλά, υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Μαζεύουμε τα σκουπίδια με 25 άτομα προσωπικό
Με το θέμα των κάδων υπάρχει πρόβλημα. Πήραμε λίγους που τους διαθέσαμε σε περιοχές. Έχουμε ένα διαγωνισμό που ολοκληρώνεται και θα καλύψουμε μεγάλο φάσμα στη Ζάκυνθο. Υπήρξε μεγάλη φθορά στους κάδους , κατά τη περίοδο που ήταν τα σκουπίδια στους δρόμους. Καταστράφηκαν τουλάχιστον 1800 κάδοι. Βέβαια υπάρχουν και πολλοί κάδοι μέσα στις αποθήκες για προσωπική χρήση. Τους καλώ να τους βγάλουν έξω για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Η επαρχία της Ζακύνθου υποφέρει από κάδους. Το υπόλοιπο κομμάτι μπορεί να θέλει ενίσχυση αλλά είναι καλυμμένο. Είναι διαφορετικό ο εργάτης να σηκώνει από κάτω σακούλες και διαφορετικό να ανεβαίνει ο κάδος στο απορριμματοφόρο.
Θα ήθελα να σας φιλοξενήσω στη μονάδα στο ΛΙΒΑ, να έχετε προσωπική άποψη, τι γίνεται στη μονάδα. Όταν παρέλαβα, παρέλαβα ένα κλειστό ΧΥΤΑ και με τεράστιες υποχρεώσεις στο φορέα. Με είχατε ρωτήσει αν θα τα καταφέρω. Ειλικρινά σας λέω, και τότε και τώρα, κάνω τον αγώνα που πρέπει , γιατί αυτό το πράγμα πρέπει να ολοκληρωθεί. Θέλω πραγματικά να υπάρχει έλεγχος στη διαχείριση και στο έργο και θεωρώ ότι εγώ θα έπρεπε να έχω προβάλει το έργο, να ανεβάζω το κόσμο επάνω, να υπάρχει επισκεψιμότητα για να γνωρίζει ο κόσμος τι υπάρχει επάνω.
Εγώ με το ΒΡΑΧΙΩΝΑ μιλάω με όλους και είμαι και ανοιχτός για οποιαδήποτε συζήτηση. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση σε κανένα ζήτημα
Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ σταδιακά πληρώνεται παρότι υπάρχει μία δυσκολία. Υπάρχει έλεγχος. Γιώργος Αρμένης (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)

«ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΦΟΔΣΑ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ» - ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΘΑΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ, Ο ΚΟΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΧΟΛΙΑΣΕ: «ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ» - ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΙΟΧΟ ΜΠΑΛΙΑΚΡΑ , ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥΖΑΚΗ ΜΠΟΖΩΝΟΥ ΣΤΟ IONIANRADIO.GR -

Οι διαπιστώσεις μπορεί να τις αντιμετωπίζουν όλοι. Η διοίκηση δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι. Ο προγραμματισμός που έχει ο δήμος για το ΦΟΔΣΑ θα έλεγα ότι δείχνει συνεργασίας ανύπαρκτη
Άξιζε εύγε στους εργαζόμενους που  κρατάνε Θερμοπύλες σε πολύ άσχημες συνθήκες, δε μπορεί ένας τέτοιος φορέας να μένει από καύσιμα. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα.
Το λουκέτο είναι μια τραγική υπόθεση . Στηρίζουμε  το φορέα
Δεν επισκέφτηκα κανένα χώρο που να θάβονται απορρίμματα. Τα στοιχεία που έχουμε είναι ότι έχουν αυξηθεί τα ανακυκλώσιμα και διαπιστώνεται ότι πρέπει να υπάρξει επέκταση του χώρου. Υπάρχουν τρόποι και να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει άμεσα. Δεν κάνω προσωπική αντιπαράθεση με κανένα συνάδελφο. Όλοι διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διοίκηση , δεν υπάρχει ένας διοικητικός μηχανισμός που να φέρει εις πέρας το έργο.
Υπάρχουν συσσωρευμένα ανακυκλώσιμα υλικά που σηματοδοτεί ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η διαδικασία.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όταν ανέλαβαν την ευθύνη του δήμου ισχυρίζονταν ότι όλα θα λυθούν μέσα από την καθοδήγηση του στρατηγού και του Μπαλιακρά… και νομίζω ότι αυτό αποτελεί μία μομφή για την ίδια τη δημοτική αρχή.
Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο σύνδεσμο ακόμη και για το απλό. Δηλαδή στο να κάνει σωστή αποκομιδή απορριμμάτων. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφτούμε τη μονάδα στη περιοχή. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα συζητήσουμε με τους ανθρώπους του συνδέσμου .
Σεβαστή η άποψη του συναδέλφου ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΟΥΖΑΚΗ , προφανώς θα έχουμε τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας…
Ηχούμε ήδη ξεκινήσει να λειτουργούμε την επιτροπή προγράμματος μας. Συντονιστής και πρωτεργάτης θα είναι ο Κολύρης Παναγιώτης. Θα είναι αξιόλογοι άνθρωποι από όλους τους κλάδους και φορείς.
Προσπαθήσαμε και είχαμε πλήρεις προτάσεις στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που όμως δεν   υλοποιούνταν από τη δημοτική αρχή. Έτσι μετατρεπόταν σε ένα κενού περιεχομένου παιχνίδι.                    Τα μηνύματα από τη κοινωνία είναι ενθαρρυντικά. Υπάρχει συσπείρωση, ανανέωση και μας δημιουργεί αισιοδοξία.                                                                       

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (04/10/2018)
Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.