Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου) στο IonianRadio.gr ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…'' σε μία συνέντευξη που προκάλεσε συζήτηση "Βεβαίως και ΕΠΑΝΑΔΙΕΚΔΙΚΩ!!! Είμαι αναγνωρισμένος διεθνώς και πανελληνίως"

 
‘’Πριν αναλάβουμε ακόμη, είχα σχεδιάσει το θέμα διαχείρισης απορριμμάτων και το θέατρο
Δυστυχώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι μικροπολιτικές φτάσαμε τώρα να υλοποιείτε  και μέχρι τον Απρίλιο του 2019 να παραδοθεί το θέατρο, που είμαστε και υποχρεωμένοι να λειτουργήσει, διαφορετικά κινδυνεύουμε.
Τέλος Οκτωβρίου θα γίνει παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού του δήμου που είναι με έργα δημοπρατημένα ή προς δημοπράτηση.
Είμαστε έτοιμοι και για το πρόγραμμα του καφέ κάδου για παραγωγή λιπάσματος και με αυτό τελειώνει το πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων.
Είχαμε πρόβλημα στο προσωπικό αποκομιδής. Ζήτησα 33 μόνιμους, μου ενέκριναν 20 και ακόμη δεν έχει έρθει κανένας, διότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι πίνακες.
Τώρα είναι σε εξέλιξη τα 8μηνα.
Πολλοί επένδυσαν σε μικροπολιτική το πώς θα μείνουν τα σκουπίδια στο δρόμο, για να προσβάλουν το δήμαρχο. Πέταγαν τα σκουπίδια στο δρόμο σε ανεξέλεγκτα σημεία , έχουμε πιάσει αρκετούς και έχουμε κάνει μηνύσεις.
Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά υπήρχαν ηθελημένες ενέργειες. Δεν προσβάλουν το δήμαρχο αυτά.
Με το βιολογικό δεν είχαμε προβλήματα, έφεραν ένα ειδικό από τη Λακωνία
Ανεξέλεγκτες εκροές επιχειρηματιών , όσο αφορά τα λύματα , εκεί που δεν υπήρχαν δίκτυα δημιουργούσαν προβλήματα είτε Αλυκανά, είτε Τραγάκι, είτε Καλαμάκι  και οι ελεγκτές θα πρέπει να βγαίνουν τη νύχτα γιατί τα πετάνε στις 1 το βράδυ
Αναμόρφωσα το προϋπολογισμό του ΦΟΔΣΑ, ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα χρήματα. Είναι απαράδεκτο να λέει ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Πριν 10 ημέρες πήρε 388 χιλιάδες ευρώ.
Τώρα είναι και η τελευταία προγραμματική σύμβαση
Πάμε σε ολοκληρωμένη διαχείριση με κομποστοποίηση, είναι αυξημένα τα έξοδα μεταφοράς προς το ΛΙΒΑ που καθημερινά ανεβαίνουν 200 τόνοι σκουπίδια
Τέλος Οκτωβρίου θα κάνουμε παρουσίαση του έργου.
Πολεμάμε τις λούμπες, θα ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός και καταργούνται οι λάμπες.
Την επόμενη τετραετία θα τα ολοκληρώσω όλα
Ήδη δημοπρατείται ο δρόμος που οδηγεί στο ΛΙΒΑ.
Με την ΜΕΣΟΓΕΙΟ έχουμε άριστη συνεργασία.
Αυτές τις ημέρες θα έχω και τη περιβαλλοντική μελέτη για το Τσιλιβί.
Δεν υπάρχει ΧΥΤΑ, είναι στο πρόγραμμα να γίνει αναβάθμιση.
Το πρόγραμμα του ΛΙΒΑ θα τελειώσει το 2020, είναι πρόγραμμα 36 μηνών.
Χωρίς εμάς κάποιες επιτροπές αποφάσισαν με τον υπουργό παιδείας να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του σχολείου Βολιμών.
Ο Δήμος δεν έχει καμία εμπλοκή στην επάνδρωση των σχολείων με δασκάλους. Μάθαμε όταν άνοιξαν τα σχολεία , ότι οι καθηγητές δεν πάνε στις Βολίμες γιατί δεν έχουν μεγαλύτερη μοριοποίηση από αυτούς που είναι στη πόλη.
Πήραμε απόφαση ομόφωνα , να διοριστούν άμεσα καθηγητές από τους    και ή δυνατόν να γίνουν μόνιμες προσλήψεις και να γίνουν
 
Πήγα στο κ.Κοντονή γιατί μέσω αυτού θα πηγαίναμε στο κ.Γιαβρογλου. Έκανε υπερπροσπάθεια, το χειριζόταν προσωπικά και μου είπε ‘’Δήμαρχε το τρέχω’’. Πήρε μέχρι και το κ.Βερναδάκη προς τιμή του, γιατί δεν έβρισκε το κ.Γιαβρόγλου.  Με διαβεβαίωσε ότι μέχρι  σήμερα θα έρχονταν  3 καθηγητές και θα αλλάξει και ο χαρακτηρισμός σε δυσπρόσιτο.
Το θέμα το μετέφερα και στη ΠΕΔΙΝ. Το ίδιο έκανε και το Περιφερειακό συμβούλιο.
Εμείς οι αυτοδιοικητικοί κάναμε ότι έπρεπε, και μέσα στην εβδομάδα θα βάλω λεωφορειάκι να πάμε στο Γιαβρολγου. Εμείς λοιπόν είμαστε κοντά στους γονείς και στους  μαθητές.
Βεβαίως θα επαναδιεκδικήσω. Είμαι αναγνωρισμένος διεθνώς και πανελληνίως. Υπάρχουν άνθρωποι που με τιμούν. Πέρασα δύσκολα χρόνια με πλατεία, ηλεκτροφωτισμό κάστρου, νερό, προχωράω το σοβαρό θέμα των αποχετευτικών δικτύων αλλά και της διαχείρισης απορριμμάτων που με παρακώλυσε η έλλειψη προσωπικού.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Θα λυθεί και το θέμα του Ναυαγίου.
Έχω ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και τελειώνει το 2021-2022.
Όταν δω ότι έχω ολοκληρώσει την αποστολή που μου έδωσε ο ζακυνθινός λαός μετά θα δώσω τη σκυτάλη στους νεότερους
Ο κ.Τσίπηρας είναι στη σημερινή δημοτική αρχή που λήγει η θητεία της το Σεπτέμβριο του 2019. Δεν στερώ το δικαίωμα στον καθένα να εκλέγει και να εκλέγεται.  Δεν μου έχει πει τίποτα ότι κατεβαίνει για δήμαρχος, το άκουσα στην Κέρκυρα…
Δεν με αγγίζουν οι μικροπολιτικές ο καθένας μπορεί να εκτίθεται αρκεί να έχει πρόγραμμα….

 Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (08/10/2018)
 


Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.