Στο IonianRadio.gr ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’, ο Νίκος Βαρδακαστάνης , αιχμές για την Επιτροπή Τουρισμού - Τι δηλώνει για Δήμο-ΠΕΖ-Σιδερένια Γέφυρα - Α.Ο.Βασιλικού –Στ.Μιλάνου για τις Εκδηλώσεις Μνήμης της Ιστορικής Ναυμαχίας της ΝαυπάκτουΣταματία Γασπαράτου Μιλάνου (ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΙΛΑΝΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)

Φέτος ήταν η 15η χρονιά,  που έγινε αυτή η μεγάλη εκδήλωση της Ναυμαχία της Ναυπάκτου που επιμένω ν α λέω ότι ήταν Ναυμαχία του Ιονίου.
Ήταν από τις καλύτερες εκδηλώσεις γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε, σε μία κατάμεστη αίθουσα.
Αυτό δείχνει κάτι και αυτό είναι η καλλιέργεια , η παιδεία πολλών συμπατριωτών μας. Είναι η κολοσσιαία ναυμαχία της Μεσογείου
Τιμώμενο νησί ήταν η Κεφαλονιά, είχε έρθει η φιλαρμονική Κεφαλονιάς,.
Μας ξεσήκωσε, και τέλειωσε με το κομμάτι του Ζορμπά. Μας Κατέπληξε ο πολιτιστικός σύλλογος Κεφαλονιάς ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ
Το ΜΙΛΑΝΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ συνεχίζει να θυμάται την ναυμαχία και πρέπει να υπάρχουν τρόπου τέτοιες εκδηλώσεις να συντηρούνται.
ΕΜΕΙΣ  τα  καταφέρουμε γιατί υπάρχουν κάποιοι ιδιώτες που συνεισφέρουν από το πόστο τους, όπως τα ξενοδοχεία, τα αεροπανό , τα γλυκίσματα που είναι χορηγίες.
Έτσι εμείς χάνοντας δύναμη,  κόπο,  αποζημιωνόμαστε με τέτοιες είδους εκδηλώσεις.
Φέτος στο λιμάνι δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  στο λιμάνι λόγω των καιρικών συνθηκών. Και πράγματι τελευταία στιγμή έβρεξε και είπαμε ευτυχώς που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο
Ήταν πληρέστατη σε πληροφορίες ιστορικά, ήταν μετρημένα τα βίντεο, απέδωσαν σωστά το ιστορικό κομμάτι,
Σκεφτείτε αν το αποτέλεσμα της Ναυμαχίας ήταν διαφορετικό. Τίποτα δεν θα ακουγόταν άλλο σήμερα από τη φωνή του Χότζα
Όπως λέει ο πατέρας Νικόδημος Κεφαλληνός στην εκδήλωση που κάνουμε το επόμενο πρωί, σε αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα οφείλεται και η διατήρηση της Ορθοδοξίας μας
Το πάζλ το συμπλήρωσαν και τα παιδιά του συλλόγου ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ, ο σύλλογος Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ και η ομάδα χορού Ο ΣΥΡΤΗΣ. Όλα αυτά συνέθεσαν μία ωραία ατμόσφαιρα.
Σε όλη τη διαδικασία βοηθάει πάντα και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου γιατί πάντα κάνει ρίψεις και έπαρση σημαίας εκεί μπροστά από το εκκλησάκι στο μόλο.Νίκος Βαρδακαστάνης (Πρόεδρος Συλλόγου ''ΣΚΟΠΟΣ'')

IonianRadio.gr  ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’, ο Νίκος Βαρδακαστάνης για την Επιτροπή Τουρισμού ‘’Είχε κάποια αποτελέσματα… που οφειλόταν σε 3-4 άτομα… Κάποιοι αποχώρησαν γιατί δεν λειτουργούσε σωστά ‘’ – Τι δηλώνει για Δήμο-ΠΕΖ-Σιδερένια Γέφυρα στο ποτάμι Αγ. Χαραλάμπη- Υδροδοτηση στο Δ.Δ.Βασιλικού και το σχόλιο με νόημα του Κώστα Κόκκορη «Δεν εισπράττω τα ανάλογα χρήματα, με τα κυβικά που παίρνει ο Βασιλικός», καθώς και για τον Α.Ο.Βασιλικού «Αποχώρησα όχι γιατί απέτυχα… Είχα διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι θα αναλάβουν…»

Συγκεκριμένα:


Παρόλο του ότι έχω άποψη και ασχολούμαι, θεωρώ ότι υπήρξε αύξηση, η ανάπτυξη τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, μένουν όμως άλλα πράγματα πίσω.
Ο κόσμος που έρχεται δεν έχει τα ανάλογα χρήματα για να μπορεί να προσφέρει στη Ζάκυνθο. Πολύς ο κόσμος αλλά τα χρήματα είναι λίγα. Επίσης κάθε μέρα και κάθε χρόνο δημιουργούνται πάνω από 20% επιχειρήσεις. Αυτό θα μας πληγώσει, θα μας στενοχωρήσει γιατί θα είναι τόσες πολλές οι επιχειρήσεις και τα χρήματα που θα φέρνει ο κόσμος δεν θα μπορούν να μας ικανοποιήσουν.
Το φορολογικό σύστημα είναι τελείως λάθος, υπάρχει αποκεφαλισμός, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε. Μία επιχείρηση μη ξεχνάμε ότι εκτός της φορολογίας έχει και καθημερινά έξοδα
Είναι αβάσταχτα τα ποσά, τη βγάζουμε δύσκολα. Το εισόδημα δεν φτάνει , δεν
μένει τίποτα .
Σίγουρα είναι υπερβολή αυτό που λέγεται δε δουλεύω καθόλου. Το all inclusive θεωρώ ότι πραγματικά δεν έκαναν ζημιά τα ξενοδοχεία. Ο τρόπος που προσεγγίζουν κάποιοι τον επισκέπτη είναι σε πολλά σημεία. Το 70% των επισκεπτών είναι ή σε ένα καράβι ή σε ένα λεωφορείο κλπ. Κάποιοι στη Ζάκυνθο πραγματικά θησαυρίζουν αλλά η πλειοψηφία αιμορραγεί.
Ο μηχανισμός ελέγχου προέρχεται από το κράτος. Ποιο κράτος; Αυτό κάνει το κράτος παρανομεί. Όταν δεν σέβεται το πολίτη και τον επιχειρηματία και αποκεφαλίζει αυτό κάνει. Ο μηχανισμός είναι καλός όταν είναι υγιής.Σίγουρα η επιτροπή τουρισμού είχε κάποια αποτελέσματα όμως αυτό οφειλόταν σε 3-4 άτομα.
Κάποιοι αποχώρησαν, γιατί δεν λειτουργούσε   σωστά. Η επιτροπή έκανε πράγματα και δεν ήταν κακό ότι υπήρχε. Τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει θα το δούμε στις επόμενες ημέρες, μήνες , χρόνια….
Μετά την αποχώρηση του κ.Νικολουδάκη, δεν έχουμε συνεδριάσει. Σε κάποιο χαρτί υπάρχει επιτροπή τουρισμού. Όμως εγώ θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει Οργανισμός τουρισμού
Σίγουρα πρέπει να είναι μέσα ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι παραγωγικοί φορείς. Θα μπορούσαμε να φέρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αν όμως δεν μπορούμε τότε αυτό το νησί δεν μπορεί να πηγαίνει μπροστά.
Εμείς στην επιτροπή τουρισμού είμαστε φιλοξενούμενοι. Ότι και να αποφασίσουμε θα περάσει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Αν δεν το αποφασίσουν δεν θα προχωρήσει.
Υπήρξαν πράγματα που έγιναν στο Βασιλικό, όμως εμείς διεκδικούμε αυτό που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά. Η καθημερινότητα είναι πολύ σημαντικό πράγμα για το ζακυνθινό. Διεκδικούμε τη διαφορά και αυτά που πραγματικά λείπουν. Ο Βασιλικός είναι ένα από τα χωριά που είναι σε πολύ καλή κατάσταση ως προς την καθαριότητα. Με το νερό υπήρχαν κάποια κενά . Σε κάποια σημεία χάνονται χιλιάδες κυβικά, το γνωρίζει η ΔΕΥΑΖ, εντοπίστηκε σε ένα σημείο στο Ξηροκάστελο και διορθώθηκε
Δεν γνωρίζω αν το νερό αφαιρείται με παράνομο τρόπο κάτι που άφησε να εννοηθεί ο κ.Κόκκορης. Αφού πραγματικά λέει πως δεν εισπράττει για το νερό που δίνει , άρα το γνωρίζει.
Ότι και να συμβαίνει την ευθύνη την έχει η ΔΕΥΑΖ. Ας βρουν τον τρόπο να δουν αν χάνεται και που και πως το νερό. Εγώ θέλω πάνω από 1000 κυβικά την ημέρα να δίνονται στο Βασιλικό. Με απασχολεί να λυθεί το πρόβλημα.
Αναγνωρίζω τα βήματα που λύνονται όμως το πρόβλημα δεν λύνεται.
Υπάρχει μία βελτίωση στο φωτισμό, στο οδόστρωμα, έγιναν κάποια στηθαία.
Και στο πολυδύναμο πετύχαμε κάτι. Έγιναν βελτιώσεις… όμως…
Αναγνωρίζουμε ότι έγινε δουλειά , ας δούμε όμως αποτέλεσμα.
Για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη είναι ότι ο κόσμος συνολικά έχει το δίκιο του. Έγινε ένα στολίδι με τον αγώνα μας η πρώτη γέφυρα. Δίπλα έγινε και η σιδερένια γέφυρα. Ίσως κάποιοι με έχουν παρεξηγήσει και θα πουν ‘’ μα Βαρδακαστάνη δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο;’’
Έχω απόλυτη άποψη τι συνέβαινε στη γέφυρα. Υπήρχε ένας όγκος ι.χ. Μια μέρα μέτρησα 131. Αυτός ο όγκος των ι.χ μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Την ίδια άποψη έχω και εγώ , αλλά να καταλάβουν ότι κι εμείς στο νότιο μέρος δεν είμαστε λεπροί.
Λύθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα της περιοχής. Ας κάνουν λίγο υπομονή. Και όποιος θέλει ας φτιάξει αυτό το γεφύρι, όλοι το θέλουμε.
Επειδή δεν έχω στόχους να πολιτευτώ, δεν ανήκω σε κάποια πολιτική ομάδα, λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα της περιοχής μου
Για το κυκλοφοριακό στο Αργάσι θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους φορείς για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που έκλειναν το δρόμο… απαράδεκτη η κατάσταση μέχρι χθες.
Ήθελα να επισκεφτώ τη περιφέρεια, όταν γνωρίζω ότι είναι καλά στην υγεία του ο αντιπεριφερειάρχης θα τον επισκεφτώ.
Για τον Αθλητικό όμιλο Βασιλικού
Είμαι υπέρ του αθλητισμού. Όλοι πρέπει κάπου να ανήκουμε. Εγώ προσωπικά δεν έχω παίξει ποτέ μπάλα. Ανήκω στο καράτε. Μου αρέσει πάρα πολύ. Μέχρι σήμερα αυτό κάνω. Στο ποδόσφαιρο που μου αρέσει να το βλέπω και να το υπηρετώ δεν έπαιξα. Ξεκίνησα γιατί ήταν Α.Ο.Βασιλικού. θεωρώ ότι έκαναν ένα πετυχημένο κύκλο. Τώρα με την αποχώρηση μου πολλά μπορούν να ειπωθούν. Όμως δεν απέτυχα κι έφυγα. Αμφισβήτηση μπορεί να υπάρχει , υπάρχουν όμως λόγια. Αποχώρησα γιατί πραγματικά αυτός ο χειμώνας για μένα είναι σημαντικός για το άθλημα με το οποίο ασχολούμαι κι επίσης θέλω να είμαι κοντά στην οικογένεια μου. Η ομάδα έχει πολύ δουλειά. Είχα διαβεβαιώσεις ότι κάποιοι θα αναλάβουν .
Ο Νίκος ο Βαρδακαστάνης δεν απέτυχε. Είπε αποχωρώ. Και αν ήξερα ότι κανένας δεν θα την αναλαμβάνει θα συνέχιζα. Και πάλι θα βοηθήσω, θα είμαι κοντά. Τον Απρίλιο θα υπάρχει νέα γενική συνέλευση και εκεί θα εκτιμηθούν όλα και … όλα μπορούν να συμβούν τον Απρίλιο.
Για το Σύλλογο ‘’ΣΚΟΠΟΣ’’ έχω ανάγκη να το πω, θα δώσω μεγάλο αγώνα να βελτιώσουμε τη περιοχή μας ώστε να έχουν όφελος οι επιχειρηματίες.

  Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (09/10/2018)

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.