Αποκαλυπτικός στο IonianRadio.gr, μετά τη συνάντηση του με το Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σπύρος Σπύρου: «Θα διεκδικήσω ακόμη και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ. – Τι δηλώνει για Ρόδη Κράτσα - Μήνυμα στο Γ.Στασινόπουλο – H αντίδραση Γ.Στασινόπουλου – Λίλυ Μπουζιάνου


 
 Δεν μου είναι γνωστό για το προς τα πού γέρνει η ζυγαριά...
Είναι πάνω από 2 χρόνια που είχαμε συζητήσει με τους συνεργάτες μας για την ΠΙΝ και ότι αυτό το διάστημα πήγε πίσω και όχι μπροστά. Είχα πει στους συνεργάτες αν ήθελε κάποιος να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας , αλλά όλοι ήθελαν να συνεχίσω δηλώνοντας μου ότι με εμπιστεύονται.
Ενημέρωσα σταδιακά την κομματική οργάνωση τα κομματικά στελέχη , τους φορείς , αλλά και κεντρικά ότι θα διεκδικήσουμε ξανά την περιφέρεια.
Αναμένουμε λοιπόν τις αποφάσεις , του προέδρου μας.
Ρωτούσαν όμως οι συνεργάτες αν με έχουν καλέσει στα κεντρικά. Κανείς δεν είχε ενημέρωση ή κάποια πληροφορία και μάλιστα άρχισαν να εμφανίζονται ονόματα όπως των κ.Καρβούνη και του κ.Σκιαδοπουλου.
Ο κ.Σκιαδόπουλος μου είπε ότι είχε ενημερωθεί από το κ.Γεωργιαδη , εξωτερικό συνεργάτη του Προέδρου.
Θεωρό ότι όποιος είναι θα πρέπει να έχει λόγο στην κοινωνία να έχει δοκιμαστεί και όχι να
Βλέποντας ότι ήμουν κομμένος , ζήτησα από το Πρόεδρο όταν επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο, τη στήριξη του.
Διαφαινόταν ότι ήμουν κομμένος. Όφειλαν να μάθω, για ποιο λόγο;
Έγινε ολόκληρη διαδικασία μετά την ανάρτηση μου , με κάλεσε ο Πρόεδρος, μου είπε ότι πρέπει να κάνουμε ανανέωση. Ρώτησα ποιος είναι αυτός που μου βάζει φραγμό; Αν και γνωρίζω, γιατί , υπάρχουν σύμβουλοι γύρω του που τους βάζουν.
Ο κ. Πρόεδρος ο οποίος θα δώσει χρίσμα , δεν διορίζει τον υποψήφιο. Μένουμε στο να αποφασίσει ο Πρόεδρος που θα δώσει τη στήριξη. Εγώ την ήθελα γιατί βλέπω ότι θα βοηθούσε το συνδυασμό μας και δεύτερον γιατί θα δείξω στον συνδυασμό μας ότι δεν παρέκαμψα κανέναν. Χθες στη ΝΟΔΕ εδώ στη Κέρκυρα είπα αν υπάρχει κάποιος να το δηλώσει ώστε να παραχωρήσω τη θέση μου και να ηγηθεί.
Η μεν κομματική βάση, η κοινωνία, οι φορείς , οι δημοσιογράφοι, ουδείς ρωτηθήκαν. Εγώ εκ των πραγμάτων έχω κάθε λόγο να διεκδικήσω και δικαιώνομαι από την κοινωνία. Δεν το γνωρίζω αν θα κλειδώσει η υποψηφιότητα της κ.Κράτσα. είναι άξιο στέλεχος αλλά δεν την ξέρει η κοινωνία. Μάλιστα ρώτησα «εσείς της το προτείνατε, η ίδια το δέχτηκε;»
 
Το θέμα δεν έχει τελειώσει. Επειδή ο εκλογικός νόμος είναι μία απλή αναλογική, η κα Κράτσα ή ο κος Σπύρου με ποιον θα κυβερνήσει το επόμενο διάστημα; Αυτό είναι ένα σκέλος…
Εμείς αποφασίζουμε , εμείς διατάζουμε , εσείς ψηφίζετε… δεν περνάνε σήμερα στη κοινωνία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ κ. ΣΠΥΡΟΥ…. αγαπώ τη Ζάκυνθο , είμαι κοντά σας….
Με το Γιώργο Στασινόπουλο έχουμε μιλήσει, είμαστε φίλοι, είναι στέλεχος καλό και κοντά μου… είναι όμως και ελεύθερος να αποφασίσει…. Υπάρχουν και από άλλους χώρους που θέλουν να είναι δίπλα μου…. Στα Δερβενάκια πήγαν οι ήρωες , δεν πήγαν όλοι…. Κατανοώ το κάθε στέλεχος … Το είδα και στη ΝΟΔΕ. Δεν ανταλλάσσουν τα στελέχη , την σχέση, την τιμή προς την κοινωνία, με την πειθαρχία.
Όχι αυτές οι συμπεριφορές κοινωνία πρέπει να γνωρίζει… Σέβομαι το κόμμα μου, ο Μητσοτάκης πρέπει να βγει Πρωθυπουργός…. όμως δεν σημαίνει ότι είμαι συμφωνος με το περιβάλλον του που λειτουργεί με αυτό τον τρόπο.
Μπήκα στη πολιτική γιατί το ήθελα και γιατί το άντεξα. Ο σεβασμός μου προς την κοινωνία ξεπερνά τα όρια του κόμματος.
Όταν υποτιμάς τον άλλο , αυτό το κρίνει ηκοινωνία. Το κύμα κόσμου που μου δείχνει συμπάθεια και εμπιστοσύνη δεν το περίμενα ούτε κι εγώ.

Στο IonianRadio.gr ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’ ο Γιώργος Στασινόπουλος (Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ), αφού ξεκαθαρίζει τη θέση του ότι θα διεκδικήσει και θα κατέλθει υποψήφιος με τις επιλογές της Ν.Δ., απαντά στις δηλώσεις Σπύρου και τον καλεί «όλοι να αναθεωρήσουμε τι ς απόψεις μας και να πάμε συντονισμένα», επισημαίνοντας ότι, « αυτοί που ακολούθησαν την τακτική του αντάρτικου, ήταν αυτοί που η κοινωνία κορόιδευε» -Ο κ. Στασινόπουλος,  τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Κράτσα,  δίνοντας πρωτίστως έμφαση,  στην πετυχημένη πολιτική της πορεία. Απευθυνόμενος στους  Ζακυνθινούς ,  επεσήμανε  τα οφέλη που θα αποκομίσει ο τόπος  με την εκλογή της στα Ιόνια Νησιά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά και με νόημα ... «Προσωπική μου άποψη ; Όπως λέει η λαϊκή ρήση ο ‘’χειρότερος΄΄ ζακυνθινός θα είναι η καλύτερη επιλογή , από το να είναι κάποιος υποψήφιος από άλλη περιοχή…."


 
 
Με το κ.Σπύρου, συνεργάστηκα… συνεργάζομαι… και μέχρι να τελειώσει η θητεία μου σίγουρα είμαι υποχρεωμένος και θέλω να συνεργαστώ μαζί του.
Είναι μία προσωπικότητα για τα Ιόνια Νησιά και αυτό το είδαμε και κατά τη διάρκεια της θητείας του
Αν είναι ο εκλεκτός του κόμματος τότε φυσικά θα είμαι ο πρώτος που θα είμαι δίπλα του.
Πάντα ήμουν ξεκάθαρος. Ο χώρος μου είναι ο συγκεκριμένος, στήριξα τη συγκεκριμένη παράταξη επειδή ήταν στο χώρο και δε θα κάνω αυτό που έκαναν κάποιοι και πήγαν αντάρτικα την προηγούμενη φορά και χάσαμε την περιφέρεια. Είναι ένα σοβαρό εργαλείο η Περιφέρεια , για το τόπο και σίγουρα στις επόμενες εκλογές πρέπει να ανήκει στη Ν.Δ
Το έχουμε κουβεντιάσει αυτό και με το κ. Σπύρου. Τα λάθη που κάποιοι έκαναν και τους κοροϊδεύαμε τα τελευταία 4 χρόνια δεν προσφέρεται ο χρόνος να ξαναγίνουν.
Ο κος Σπύρου έχει αποδείξει ότι είναι ικανό στέλεχος και έμπειρος πολιτικός. Είδαμε τι παρέδωσε στη θητεία του και έχουμε μέτρο σύγκρισης με το τι θα παραδώσουω οι σημερινοί.
Άσκησε αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ… όμως ο χώρος μας έχει αλλάξει ρότα όπως και οι απαιτήσεις της κοινωνίας…
Η εμπειρία του κ.Σπύρου δεν περισσεύει… κανένας δεν περισσεύει…. πρέπει να είμαστε όλοι συντεταγμένοι, και ενωμένοι για να μπορέσουμε να έχουμε καλό αποτέλεσμα για το μέλλον των παιδιών μας
Πρέπει όλοι να αναθεωρήσουμε τι ς απόψεις μας και να πάμε συντονισμένα. Δεν πρέπει να έχουμε απώλεια και να μη βγει ο χώρος μας τραυματισμένος από αυτή την εκλογική αναμέτρηση.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΡΟΔΗΣ ΚΡΑΤΣΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
«Προσωπική μου άποψη ; Όπως λέει η λαϊκή ρήση ο ‘’χειρότερος΄΄ ζακυνθινός θα είναι η καλύτερη επιλογή , από το να είναι κάποιος υποψήφιος από άλλη περιοχή…."


Στο IonianRadio.gr  ‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…η Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)

 

Ως σύλλογος γνωρίζαμε ότι θα ήταν κλειστή η Αλεξάνδρου Ρώμα έως τέλος Οκτωβρίου. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο άνοιξε. Θεωρώ αυτονόητο όμως ότι αφού άνοιξε ο δρόμος θα πρέπει να είναι ενήμερη η αστυνομία και να υπάρχει αστυνόμευση. Μήπως η τροχαία όμως ή η αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί ότι ο δρόμος δεν είναι κλειστός;

Η κανονιστική δεν θυμάμαι να ανέφερε για παγκάκια. Το πρόβλημα όμως είναι η αστυνόμευση.

Μάζεψαν και όλα τα κάγκελα από τα κάθετα στενά. Αφού έχει ανοιχθεί ο δρόμος τώρα, αρμοδιότητα έχει η αστυνομία.

Άκουσα ότι ο κ.Αντιδήμαρχος ο κ.Κοκλας, είπε ότι περιμένουν  την έγκριση της Περιφέρειας… γιατί τότε τον άνοιξαν τον δρόμο; Φαντάζομαι η τροχαία ότι για να μην επεμβαίνει δεν γνωρίζει ότι έχει ανοίξει.

Ελπίζω να μη θρηνήσουμε πάλι για κάτι που θα γίνει λάθος… γιατί δεν έχω δει να αλλάξει κάτι…

Εφόσον θα γίνει το οριστικό κλείσιμο, ποιον εξυπηρετούν τώρα;  Πάντως υπάρχει τρομερό κυκλοφοριακό πρόβλημα, βασανίζεται ο κόσμος όταν μπει στη πόλη. Μήπως έχει προχωρήσει το θέμα με την αστική συγκοινωνία που συζητάγαμε το Μάιο;     Και παρκινγκ είχαμε… Εκλογές έρχονται….

  Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (11/10/2018)Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.