Στο IonianRadio.gr ''ΕΚΤΕΝΩΣ... Με φόντο το Οpen Μall, διαπιστώσεις κι εκτιμήσεις με... προεκτάσεις από Τάσο Τζίμη και Λίλυ Μπουζιάνου -Νίκος Ζαράνης: ‘’Το ΛΙΒΑ τον διαχειρίζεται ο εργολάβος και όχι ο ΦΟΔΣΑ’’
Νίκος Ζαράνης (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)
Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ΛΙΒΑ. Τα δεμάτια παραμένουν, κατεστραμμένα. Κανένας δεν ασχολείται μέχρι να μπούμε κι επίσημα στην προεκλογική περίοδο. Εμείς αφήνουμε να μας εμπαίζουν και να μας κοροϊδεύουμε. Εμείς είμαστε οι ψηφοφόροι. Πρέπει να πάρει σωστές αποφάσεις τι πρέπει να κάνει. Ψάχνουμε να βρούμε ανθρώπους με προτάσεις, που ο καθένας θα ασχοληθεί με το τομέα του. 
Μέχρι τώρα δεν είχαμε διαχειριστεί σκουπίδι. 
Το σκουπίδι κυριολεκτικά 10-15 χρόνια κρύβεται κάτω από ένα χαλί. Όμως το χαλί από κάτω , γέμισε.
Επισκέφτηκα το χώρο πριν 10 ημέρες…
Από ότι φάνηκε δεν υπήρχε μυρωδιά , κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Μη ξεχνάμε ότι πριν 5 χρόνια είχαμε την εύκολη λύση που ονομαζόταν ΣΚΟΠΟΣ
Τα ασφαλιστικά μέτρα θα προχωρήσουν. Είναι επιτακτικό να γίνει μέσω του εισαγγελέα ώστε να μπορέσουν οι ράμπο από Αθήνα.
Εκπρόσωποι του ΦΟΔΣΑ είπαν ότι δεν χρειάζεται… όμως φώναζαν και έλεγαν ότι θέλουν οι ίδιοι να καλέσουν τους επιθεωρητές 
Τον ΛΙΒΑ τον διαχειρίζεται όχι ο ΦΟΔΣΑ αλλά ο εργολάβος. Ο ΦΟΔΣΑ ποιος σας είπε ότι ανεβαίνει επάνω;
Την ευθύνη την έχει ο ΦΟΔΣΑ… κατά πόσο μπορεί να κλείσει τα μάτια είναι άλλο θέμα… ο ΛΙΒΑΣ είναι μακριά…. Ποιος ανεβαίνει τώρα εκεί επάνω;
Ο εργολάβος αναγκαστικά πληρώνεται… ή κάνει λίγο ακόμη υπομονή…. Όμως είναι και τα καύσιμα… χωρίς κανένα πλάνο απλά ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ, για να περιτυλίγουμε το σκουπίδι να το κάνουμε ντάνες. Μετά από ενάμιση χρόνο η μονάδα πρέπει να κλείσει. Πιστεύεται ότι σε ενάμιση χρόνο θα είμαστε έτοιμοι με τη νέα μονάδα;
Προεκλογικά πιστεύω ότι όλοι θα πουν ναι στο λίβα αλλά με σωστή διαχείριση και με ολοκληρωτική ανακύκλωση…Τάσος Τζίμης (τ.Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου – Επιχ/τιας Καλαμακίου)

Κατάφερα να φύγει από εδώ το έκτρωμα που λέγεται ΧΥΤΑ, και φανταστείτε να πρέπει να συνεργαστώ με το κ.Τσίπηρα , γιατί τόσα χρόνια αυτός ερχόταν εδώ….
Με το παραμικρό ο κ.Ανδρέας Ξένος μας βοηθούσε, ενώ οι άλλοι μας παραμύθιαζαν… όπως η λογική και το παραμύθι του κ. Τσίπρα.
Ενώ ο κ.Τσίπηρας μας είχε υποσχεθεί την εξόρυξη του ΣΚΟΠΟΥ πριν ένα χρόνο και μας είχε πει ότι είχε καταθέσει και φακέλους που θα απορροφούσε 2 εκατομμύρια ευρώ, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.
Όταν έχουμε υπέρογκη συσσώρευση σκουπιδιών , μια μέρα θα φτάσουν στη θάλασσα. Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα όταν κλείσαμε το ΣΚΟΠΟ αυτοί έκαναν ένα μικρό ΣΚΟΠΟ στη Λιθακιά, ένα στο Παντοκράτορα , ένα στο αεροδρόμιο. Μας πήγαν σιγά-σιγά στο ΛΙΒΑ, εκεί την πάτησα κι εγώ… Φτάσαμε να είμαστε σε μία ταβέρνα οι τρεις μας Νίκος Τσίπηρας-Τάσος Τζίμης – Κώστας Παράσχης (δημοσιογράφος) στις 12 τη νύχτα να πάνε τα μηχανήματα στις Ορθωνιές. Την άλλη μέρα με πήραν και μου είπαν δεν γίνεται τίποτα πάμε ΛΙΒΑ. Έτσι με παραμύθιαζαν. Πολλές τέτοιες συναντήσεις και πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι Μυλωνάς, Τσίπηρας, Τσίπηρας, Τσίπηρας, Τσίπηρας…..
Αποδεδειγμένα ο κ.Τσίπηρας το κατάφερε το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι 5 άτομα, το Επιμελητήριο επίσης…. Να πούμε για το open mall??? Να πούμε για επιχειρηματίες που με παίρνουν και μου λένε ότι από το Επιμελητήριο δεν τους δίνουν σημασία.
Από τη στιγμή που η δημαρχία με το επιμελητήριο θα φτιάξουν το open mall, ποιος είναι ανώτερος να παρευρίσκεται εκεί; Ο Τσίπηρας ή ό Δήμαρχος; Πρόεδρε δεν είσαι ομοϊδεάτης με το Τάσο Τζίμη που ήταν και θα είναι στη Ν.Δ. Γυρίζει γύρω-γύρω και λέει πόσο κακός είμαι και να με διαγράψει η ΝΔ, αυτός που ήρθε από το ποτάμι , το ρυάκι κλπ
Εγώ δεν πάω για δήμαρχος ή βουλευτής. Εδώ θέλω να μείνω ήσυχος …. αλλά μην με ενοχλείτε. Θέλω να μείνω ταπεινός. Δεν έχω αντιπαλότητα με το κ.Τσίπηρα. Αυτός κοιτάζει με 5 καρπούζια κάτω από τη κάθε μασχάλη…..
Κανένας ξενοδόχος δεν μ ε πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει εκτός από το Θοδωρή Κολπονδίνο που μου είπε «Εδώ είμαι Τάσο , για ότι χρειαστείς»
Ο ΦΟΔΣΑ δίπλα από το Καλαμάκι , 100 μέτρα, στο αεροδρόμιο πάει να φτιάξει νέο ΧΥΤΑ. Γιατί το κάνουν; Ας μας πει η frapport γιατί τα δέχεται εκεί;
Δυστυχώς στο κ.Κολοκοτσά επί 2 χρόνια του έχουν βάλει ένα μεγάλο χι. Του την είχαν στημένη 2 ολόκληρα χρόνια και χειρίζονται το ΦΟΔΣΑ όπως θέλουν. Το είπε. Έχω δώσει χιλιάδες ευρώ για το ΦΟΔΣΑ.
Να καλέσετε και εμένα με το κ.Τσίπηρα. Δεν επιτρέπω σε κανένα να μην έχουμε φώτα, πεζοδρόμια… ούτε με δήμαρχο Κομιώτη , ούτε με δήμαρχο Ακτύπη δεν τα είχαμε αυτά…
Δεν είναι δύσκολο να μαζευτούν 2 χαρτάκια από το δρόμο, δεν είναι δύσκολο να φτιαχτούν τα πεζοδρόμια…
Τα 3 εκατομμύρια που πήραν από το βουλευτή τα πήγαν στο ΛΙΒΑ και δεν έχουμε τελικά ούτε μηχανήματα.
Έχω κάνει μία συζήτηση για του χρόνου… Θα είναι η χειρότερη χρονιά από σκουπίδια αλλά και από τουρισμό. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Κλείνουν τα μαγαζάκια και παραμένουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία.
Χάσαμε τους εγγλέζους γιατί άνοιξε η Τουρκία. Μόνο ο κ.Τσιώλης που κάνει τους γάμους είχε κίνηση.
Αν εδώ και 2 χρόνια η ομάδα της συμμαχίας δεν είχε βάλει ένα μεγάλο χι στο δήμαρχο θα είχαν γίνει 5 έργα.

 

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου)
 
Ο εμπορικός σύλλογος γνωρίζει για τα ανοικτά κέντρα. Είναι μία δράση μεταξύ δήμου και εμπορικών συλλόγων. Υπάρχει όμως η δυνατότητα όταν ο εμπορικός σύλλογος δεν μπορεί να το εφαρμόσει και δηλώνει αδυναμία να μπορεί να το υλοποιήσει κάποιος άλλος φορέας όπως το επιμελητήριο.
Ο εμπορικός σύλλογος θα έπαιρνε κάποια χρήματα που θα μοίραζε στα καταστήματα για να υλοποιήσουν κάποιες παρεμβάσεις όπως τέντες… να υπάρχει μία ομοιομορφία. Για εμάς ήταν πολύ δύσκολο, γιατί αν μια επιχείρηση έκλεινε θα έπρεπε να επιστραφούν τα χρήματα στο φορέα. Βέβαια αυτό άλλαξε το σταβαριού και θα μπορεί το επιμελητήριο ή ο εμπορικός σύλλογος να πάρει μία προσφορά και να διαχειριστεί το χρήμα χωρίς να υπάρξει εμπλοκή από τα καταστήματα. Αυτό κι εγώ το ενημερώθηκα στην Ομοσπονδία που το συζητήσαμε. Είπαμε να το αναλάβει το επιμελητήριο γιατί εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις όπως έχει ο πρόεδρος του επιμελητήριου αλλά και έλλειψη υπαλλήλων… είχα δει βέβαια ότι ο πρόεδρος είχε ενδιαφέρον να το αναλάβει, δεν του το φορτώσαμε
Μπορούν να γίνουν πολύ ωραία πράγματα και το θεωρήσαμε ριψοκίνδυνο να το χάσουμε το πρόγραμμα. Εμάς αυτό που μας αφορά είναι η Ζάκυνθος να πάει μπροστά.
Τώρα είμαστε στη παράταση του προγράμματος. Έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο. Τώρα δεν ξέρω ποια είναι τα χρονικά όρια της παράτασης.
Από τη πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου δεν υπάρχει κόντρα σε αυτό. Αλλά ότι δεν θέλουμε να δούμε κλουβιά και κιόσκια την Αλεξάνδρου Ρώμα είναι γεγονός

 Παρέμβαση Τάσου Τζίμη

Φοβάμαι ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα μου. Είπα ότι δεν καλέστηκε ως πρόεδρος αλλά καλέστηκε ως μαγαζάτορας

Δεν καλέστηκε ο πρόεδρο  του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου… απαράδεκτο

Δεν είπα γιατί το πήρε το επιμελητήριο … δεν είπα ποτέ ότι είμαι κατά αυτού του έργου…

Τα είπα για να δείτε ποιοι συνεδριάζουν.

Αυτά είναι λεγόμενα των επιμελητηριακών που με ειδοποίησαν να ενημερώσω τους δημοσιογράφους

Κάνουμε τη πρώτη ανούσια συνεδρίαση και αυτό γίνονται για ψήφους….


Δείτε την εκπομπή στις ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ στο Ionianradio.gr (12/10/2018)Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.