IonianRadio.gr –‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’:Λ.Μπουζιάνου "ο Στ.Κοντονής δεν έχει ξεχάσει τη Ζάκυνθο …Δεν μας είδε ο Νεφελούδης σαν ιθαγενείς» - Β.Τσώλας: «Μπαίνει λουκέτο στη παιδιατρική»...Τι δηλώνει για Κοντονή – Ν.Βαρδακαστάνης: "Να σταματήσουν τις δηλώσεις ..."

 "ΕΚΤΕΝΩΣ..." η Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου) , Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΤΑ ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝRADIO.GR, «ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΕ Ο ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» - ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ-ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
 
Με το βουλευτή μας που έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ, ευελπιστώ ότι αυτά που είπε δεν είναι ψέματα και η βοήθεια θα δοθεί στο νησί.
Εμείς σαν σύλλογος, το συζητήσαμε και χθες στο Δ.Σ., έχουμε το θέμα των παλαιών οφειλών προς ταμεία, εφορεία. Δόθηκε 6μηνη και ανάλογα την περίπτωση , παράταση. Μάλιστα μας είπε ότι οι νέες οφειλές θα πληρωθούν μετά τη λήξη άτοκα. Μας είπε όμως ότι οι παλιές μετά τη λήξη ή θα πληρωθούν εφάπαξ ή με τόκους. Κοιτάζει να δει να γίνει ρύθμιση χωρίς προσαυξήσεις, μετά από αίτημα που του κάναμε. Είπε ότι θα το προσπαθήσει και πιστεύω ότι ήδη το επεξεργάζεται. Είναι ζακυνθινός και δεν έχει ξεχάσει το τόπο του.
Με το κ. Νεφελούδη η συζήτηση γινόταν για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους .
Σήμερα είχε συνάντηση και θα έβλεπε τις εξαιρέσεις που μπορεί να υπάρχουν και τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν με τους εργαζομένους.
Η τοποθέτηση ήταν σωστή. Τώρα αν είναι προεκλογικό ή όχι , αυτό θα φανεί. Θα πρέπει να βλέπουμε καλόπιστα ότι θα μας βοηθήσουν. Ας μην δυσπιστούμε.
Ήθελα να ενημερώσω ότι στο Δ.Σ στην ομοσπονδία , μετέφερα το πρόβλημα με τα καταστήματα των οπτικών. Διευκρίνισα ότι δεν είμαστε κατά των ασφαλιζόμενων, αλλά και τα καταστήματα δεν αντέχουν να επιβαρύνονται αυτό το κόστος. Ακόμη υπάρχουν οφειλές παλαιότερων χρόνων. Πόσο μπορεί να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση τον ΕΟΠΥ; Τα γυαλιά δεν είναι φθηνό προϊών. Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετηθούν. Περιμένουμε τώρα τις εξελίξεις. Πάμε επικουρικά, υπάρχει κινητοποίηση πανελλαδικά.
Άλλο θέμα είναι ο δρόμος Πύργου-Πάτρας… που όμως είναι δρόμος Ζακύνθου Πάτρας, Κεφαλονιάς Πάτρας….
Πρόβλημα επίσης που έχουμε ως καταστήματα είναι οι ζημιές στα εμπορεύματα. Γίνεται καταγραφή στη περιφέρεια για να δούμε πως θα αποζημιωθούν οι ζημιές. Θα ρέπει να υπάρξει κάποιο βοήθημα.
Περιμένουμε να μάθουμε για τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Θέμα πολύ σοβαρό … θα πρέπει να γίνει ενημέρωση σε σχολεία, καταστήματα…
Το νοσοκομείο μας δεν έχει προσωπικό αν χρειάζεται κάτι έκτακτο. Πρέπει να γίνει όμως μία ενημέρωση των πολιτών…
Ενημέρωση και στα σχολεία. Οι δάσκαλοι είναι νέα παιδιά… και αυτά φοβούνται.
Εμένα δεν με ενδιαφέρουν οι εκλογές, με ενδιαφέρει να λέω το καλό που γίνεται και το κακό να το κυνηγάω


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΣΩΛΑΣ
 "ΕΚΤΕΝΩΣ..." o Bαγγέλης Τσώλας (Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων ΓΝΖ) ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΌΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ, 14/11, 23/11, 25/11 – ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ – ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Δεν ξέρω πόσο δημοκρατικό είναι να μην έχει κάποιος το δικαίωμα να παραιτηθεί όπως λέει ο κ.Κοντονής ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί. Είναι σαφέστατο ότι ο Βουλευτής το λέει  για καθαρά προεκλογικούς λόγους
Όταν εκπέμψαν sos δεν  άκουσε κανείς. Τώρα που φτάσαμε στο και 5 ανησυχούν. Μέσα σε ένα χρόνο όταν φεύγουν 8 γιατροί και δεν κινείται τίποτα, δεν ξέρω… εγώ τουλάχιστον θα έφευγα.
Ο πρώτος που έφυγε ξενιτεύτηκε, ο επιμελητής έφυγε για δικούς του λόγους. Οι άλλοι δύο πιέζονταν με τα περιστατικά. Μιλάμε για καταστάσεις που οι τουρίστες διαμαρτύρονταν και για το νερό που το έπαιρναν απέξω και δεν το είχε το νοσοκομείο. Δεν άντεχαν μέρα παρά μέρα εφημερία
Δεν ξέρω τα προβλήματα αν έχουν φτάσει μέχρι τον υπουργό.
Και δεν είναι μόνο η παιδιατρική
Σήμερα έχουμε 40 μόνιμους ασθενείς, στην κλινική νεφρού.
Επίσης στο αναισθησιολογικό έχουν μείνει2.
Στα επείγοντα εφημερεύει μόνο ένας νοσηλευτής τη νύχτα
Οξυγόνο έχουμε για μία εβδομάδα με δέκα ημέρες
Υγειονομικό υλικό και πετρέλαιο για μία εβδομάδα.
 Η διοίκηση του νοσοκομείου πήγε στην 6η ΥΠΕ, που μας υποσχέθηκε ένα ποσό της τάξης των 600.000€. Ακόμη όμως το περιμένουμε…  Η Διοικήτρια δεν έχει δημοσιοποιήσει το θέμα και στις κινητοποιήσεις δεν είναι ποτέ μαζί μας. Ο κ.Ποταμίτης για κάποιες αποφάσεις , όπως τα χρήματα του επικουρικού προσωπικού, το μεταφέρουν σε άλλους κωδικούς για να πάρουμε πχ πετρέλαιο.
Εμείς παρεμβαίνουμε και αναδεικνύουμε τα προβλήματα για να γίνουμε καλύτεροι.
Αυτή τη στιγμή δουλεύουν άνθρωποι που όταν τελειώσουν οι συμβάσεις Ιανουάριο  και Φεβρουάριο θα έχουμε πρόβλημα. Αν γονιμοποιηθούν θα είναι 2-3 επικουρικοί.
Ο Νίκο Ποταμίτης σήμερα ήρθε σήμερα στη συνέλευση  με στοιχεία . Η παιδίατρος στις 14/11 φεύγει από το μητρώο. Ο κ. Διακάκης παραιτείται και αν δεν την αναιρέσει μέχρι 23/11 διαγράφεται. Η άλλη παιδίατρος διαγράφεται στις 25/11.
Υπάρχουν δωμάτια που αλλάζει το προσωπικό και που έχουν να καθαριστούν εδώ και 6 χρόνια
Προχωράμε σε νέες κινητοποιήσεις. Εμείς μπαίνουμε μπροστά και οι πολίτες πίσω
Μακριά από εμάς , όσο αφορά τα πολιτικά, μακριά από το σωματείο


ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ
 Νίκος Βαρδακαστάνης, (Πρόεδρος Συλλόγου «ΣΚΟΠΟΣ»)ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ , ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ – ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ – ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
 
Με μεγάλη πίκρα θα πω ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα με το νοσοκομείο. Συνδέεται με τον τουρισμό αλλά και με την υγεία των παιδιών μας. Αν δεν μπορούμε να στηρίξουμε την υγεία , το πολιτισμό τα παιδιά μας, τι να πω;
Θα απευθυνθώ στους ήδη αρμόδιους που διαχειρίζονται τελικά πέρα από το τόπο και τη ζωή μας. Πρώτα να διαχειριστούν τη κατάσταση μέχρι το τέλος της θητείας τους, να καταγράψουν τα προβλήματα της Ζακύνθου, να κάνουν κριτική στον εαυτό τους αν μπορούν να ανταποκριθούν και μετά να θέσουν πάλι υποψηφιότητα.
Είμαστε σε ένα νησί που καθημερινά χορεύουμε από ρίχτερ. Ζούμε τους σεισμούς και μας τρομάζει το γεγονός. Θέλω να δω ποιο είναι το επόμενο βήμα, ποιο είναι το πρόγραμμα, ποια είναι η ασφάλεια μας, που είναι οι σεισμογράφοι;
Απόρησα ακούγοντας τον κ.Κοπανά. Δεν βλέπω να έχει κάποια στήριξη.
Δεν γνωρίζουν όλοι και δεν είναι ειδικοί να μας ενημερώσουν. Οι επιστήμονες πρέπει να ενημερώσουν τους πολίτες, εμάς που αγωνιούμε, εμάς που στέλνουμε το παιδί μας στο σχολείο και δεν ξέρουμε τι θα του συμβεί.
Οι επιστήμονες πρέπει να μπουν μπροστά και να μας πουν τι θα γίνει αύριο. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να στηριχτούν.
Είναι θέμα ζωής, διαφορετικά που πάμε;
Πολιτική δεν κάνω. Απευθύνομαι όμως στους πολίτες να προσέξουν τις επιλογές τους, ποιους και τι θα ψηφίσουν. Και όπως είπα οι υποψήφιοι να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Καλά παιδιά είναι όλοι; Μπορών; Μπορούν να διαχειριστούν τα προβλήματα του τόπου; Όποιος μπορεί ας μπει μπροστά, οι υπόλοιποι να πάνε σπίτια τους.
Προσπαθώ μήπως κάποιοι συγκινηθούν. Ας βοηθήσουμε όλοι, ας ενεργοποιηθούμε όλοι, ας προσπαθήσουμε να σώσουμε αυτό το νησί γιατί έτσι σώζουμε και τον εαυτό μας


Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.