IonianRadio.gr –‘’ΕΚΤΕΝΩΣ…’’ SOS Νίκου Τσουκαλά:«Να τακτοποιηθούν άμεσα οι ασφαλιστικές εισφορές»-Παρέμβαση Λίλυς Μπουζιάνου σε Κοντονή - Θοδωρής Κολπονδίνος:«Ξεκίνησε το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου»-Μαρία Λούγαρη για τη βράβευση του CASTELLI HOTEL

 Nίκος Τσουκαλάς (Πρόεδρος Ένωσης Φοροτεχνικών Ζακύνθου -  
ΠΡΟΣΟΧΗ άμεσα να τακτοποιήσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές οι ζακυνθινοί…Tη Παρασκευή ήρθε έγγραφο του Διοικητή του ΕΦΚΑ ότι δικαιούνται αποζημιώσεων όσοι έχουν υποστεί ζημία. Τα μέτρα δεν αφορούν όλους.
Η ΑΑΔΕ αν την δούμε όμως είναι καθολική. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που αντιδιαστέλουν την αναγκαστική είσπραξη.
Δικαιούνται τα μέτρα όσοι αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημιές.
Σήμερα εγώ από το πρωί έχω μιλήσει με Νιοτόπουλο και Μπάστα, επικοινώνησα με το βουλευτή, του έθεσα αυτά τα θέματα, και πιστεύω αύριο να έχουμε κάποιες εξελίξεις. Πιστεύω όμως ότι δεν θα αλλάξει κάτι, γιατί υπάρχει υπουργική απόφαση.
Θα πρέπει ν έρθει η δεύτερη επιτροπή για να κρίνει.
Υπάρχει μείζον πρόβλημα ,πρέπει να μας πουν οι ιθύνοντες τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μπαίνουν επιλεκτικά όσοι έχουν υποστεί ζημία. Στον υπάλληλο του ΕΦΚΑ πρέπει να προσκομιστούν στοιχεία ότι έχει υποστεί ζημία. Περαιτέρω δεν μπορούμε να το διαλευκάνουμε.
Αυτό σημαίνει προσοχή σε όλους τους ζακυνθινούς αν έχουν κάποια μεγάλη ρύθμιση να μη την χάσουν, φορολογικές και ασφαλιστικές. Να πάνε να τις τακτοποιήσουν . Δεν έχει πάψει το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης
Εγώ σήμερα το είπα, είναι μία άκαιρη απόφαση. Η εύρυθμη λειτουργία έχει υποστεί ζημία.  Πιστέψαμε ότι θα έχει καθολική εφαρμογή από τη στιγμή που ο νομός κηρύχτηκε σεισμόπληκτος.
Θέλω να πιστεύω ότι όσοι μας ακούνε από τους κυβερνητικούς θα δώσουν μια δεύτερη ματιά.
Ο κ.Κοντονής από ότι μου είπε η ιδιαιτέρα του, ενημερώθηκε, του είχαμε σημειώσει στην εγκύκλιο  σημεία. Ο κ.Νιοτόπουλος βρίσκεται στην Κέρκυρα για περιφερειακό.
Αντιμετωπίζουμε ένα έλλειμμα ενημέρωσης για το πώς γίνονται οι απογραφές. Όλοι πρέπει να τρέξουν να αποδείξουν που έχουν υποστεί ζημιές
Προσπαθούμε να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες μας
Ο εμπορικός σύλλογος έχει βγάλει και μια ανακοίνωση στα μέλη  του , αλλά δεν ξέρω που το έχει φτάσει.
Κάθε μέρα που περνάει θα είναι μη αναστρέψιμη Πρέπει να δούμε το θέμα πριν κλείσει ο μήνας αυτός.

 

 
Θοδωρής Κολπονδίνος (Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίων – Ζακύνθου

Ξεκίνησε σήμερα το αποχετευτικό δίκτυο Πλάνου. Μετά από πολλά και πολλών ειδών εμπόδια ξεκαθάρισε το τοπίο,. Υπήρχαν αλλεπάλληλες δυσκολίες που ξεπεράσαμε και μετά τις απαιτούμενες τομές στο δρόμο ξεκινήσαμε για να ολοκληρωθεί .Δεν ωφελεί να αναφερθούμε σε κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, σημαντικό είναι ότι ξεκίνησε το απαιτούμενο έργο για τη περιοχή μας που θα βοηθήσει και στη περιβαλλοντική εικόνα. Σε ένα μήνα θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο.
Είναι ένα έργο υποδομών, που έρχεται να βελτιώσει μία υφιστάμενη κατάσταση στο κομμάτι του αποχετευτικού, μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας
Όταν έχουμε να κάνουμε με έργα που αφορούν τις υποδομές του νησιού μας πρέπει θεωρώ όλοι οι φέρεις να συμβάλουν.Μαρία Λούγαρη (Casteli Hotel)

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και είναι μία ακόμη φορά που βραβεύεται το ξενοδοχείο μας. Είναι ένα μοναδικό βραβείο , το βραβείο Ευφορίας από την TUI . Εγινε στα πλαίσια της WTM στο Λονδίνο
Σήμερα είναι το πιο σημαντικό βραβείο, και δείχνει ότι σκεπτόμαστε το αύριο του νησιού και το περιβάλλον
Είναι τεράστια τιμή, για την οικογένεια μας , είναι πολύ ειδική στιγμή.
Έχει ξανατύχει να βραβευτούμε για την αειφορία. Ο γηραιότερος ευκάλυπτος του νησιού βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο φτιάχτηκε γύρω του, θυσιάζοντας δωμάτια.
Από τα 100άδες ξενοδοχεία που στέλνει η TUI το μόνο ξενοδοχείο που πήρε αυτό το βραβείο ήταν το CASTELLI.
Η χαρά είναι ανταμοιβή για την οικογένεια , την ομάδα και το νησί που αποκτά ένα ιδιαίτερο προφίλ
Η Ελλάδα πήρε μόνο το over the winner. Η TUI δίνει έμφαση στην εμπειρία του φιλοξενούμενου, η οποία στο Castelli φροντίζουμε να χρωματίζεται ξεχωριστά, με Ζακυνθινό χαρακτήρα.
Είμαι θετικός άνθρωπος. Θέλω να μείνω στο κομμάτι του τουρισμού. Ένα ξενοδοχείο μπορεί να είναι εξαιρετικό και να έχει το ίδιο πάθος για τις διακοπές αυτού που μας τιμά και μένει σε εμάς. Πάντα συζητάμε στο χώρο το δικό μας ότι το περιβάλλον είναι το πιο σημαντικό. Ο πελάτης, το περιμένω πάρα πολύ καιρό. Αν το ξενοδοχείο δεν είναι σε καλό περιβάλλον με το σεβασμό και τη ν αγάπη που θα έπρεπε τότε δυσκολευόμαστε να πουλήσουμε το προϊόν.
Στα ξενοδοχεία είναι πολύ σημαντικό και η μόνη οδός η οδός της αειφορίας και της συνεχούς προσπάθειας
Θα ήταν τιμή μας να πάρει πάλι η Ελλάδα αυτό το βραβείο και την επόμενη χρονιά. Μακάρι να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι και να πάρουμε περισσότερα βραβεία.
Όταν προσπαθείς χωρίς να σκέφτεσαι να σου κάνουν κάποιο άρθρο αυτό πετυχαίνει.
Θέλουμε να βελτιώνουμε το περιβάλλον σε όλη την εμπειρία που παρέχουμε στους επισκέπτες. Νομίζω ότι υπάρχουν συνεργάτες μας που τους ανήκει ένα μέρος του βραβείου μας.
Πάντα η ιδιώτική πρωτοβουλία και η ευθύνη που πρέπει να νιώθουμε ξεκινάει από εμάς. Φυσικά είναι καλύτερα όταν έχουμε υποδομές από τους δημόσιους φορείς.
Εμείς κάνουμε τον κύκλο του τροφίμου. Παράγουμε κάποια λαχανικά, δίνει εμπειρία στον επισκέπτη, τα απορρίμματα που είναι φυτικά τα κομποστοποιούμε και βάζουμε το δικό μας κομπόστ στα χωράφια που έχουμε.
Αυτό που προωθούμε στους επισκέπτες είναι η φιλοσοφία μας…
Στόχος είναι και το έχουμε κάνει όσο το δυνατόν να συνεργαστούμε με τη τοπική αγορά και τους τοπικούς παραγωγούς… είναι ένα μοναδικό εργαλείο το να έχουμε τοπικό χαρακτήρα. Ο ταξιδιώτης έχει τη διάθεση να πληρώσει κάτι παραπάνω αν πάρει κάτι το ιδιαίτερο

 

Λίλυ Μπουζιάνου (Πρόεδρος Εμπορικού
Συλλόγου Ζακύνθου)
Όταν παραβρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του κ.Κοντονή του θέσαμε ερώτηση για τις παλιές οφειλές αν θα δοθεί παράταση χωρίς προσαυξήσεις. Το κάναμε αίτημα μετά από απόφαση του ΔΣ. και το στείλαμε στο βουλευτή. Έσκασε η είδηση για τις ασφαλιστικές εισφορές ότι είναι μόνο γι αυτούς που έχουν πληγεί.
Το έγγραφο τυπώθηκε από το ΕΦΚΑ στις 9/11 και στη Ζάκυνθο ήρθε 12/11. Αυτό δημιουργεί θέμα στους ασφαλισμένους που πήγαν να  πληρώσουν γιατί και οι υπάλληλοι του ΙΚΑ δεν μπορούν να προχωρήσουν από τη στιγμή που έχουν αυτή τη διευκρινιστική οδηγία.
Ο κ.Κοντονής είχε μείνει στην 6μηνη παράταση που δόθηκε , δεν το γνώριζε αυτό. Το γνωρίζαμε και από τότε με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς που τις παλιές εισφορές τις πλήρωσαν με προσαυξήσεις αρκετά σημαντικές.
Μπαίνουμε σε περιπέτειες. Μη ξεχνάμε ότι ο βουλευτής είναι ένας πολιτικός στη βουλή και όχι ο υπουργός που έχει τους νόμους στα χέρια του. Ευελπιστώ ότι αυτό θα διορθωθεί.
Δεν δικαιολογώ κανέναν. Αν πράγματι δεν γίνει η κινητοποιήσει να διορθωθεί αυτό το σημείο αλλά και τα άλλα μέτρα που εξαγγέλθηκαν με «παραθυράκια» δεν υλοποιηθούν τότε θα πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι.
Όλοι είμαστε πληγέντες. Υπάρχει ανασφάλεια στο κόσμο να μπει στη πόλη. Πως αποδεδειγμένα οι επιχειρηματίες θα δώσουν τη μείωση του τζίρου για να αποδειχθεί ότι είναι πληγέντας.
Ο καθένας μας βρίσκεται εκτεθειμένος σε κυκεώνα γιατί έχει κανονιστεί πως θα καλύψει τις υποχρεώσεις του.
Πρέπει το θέμα να πάει στο γενικό γραμματέα που θα καταργεί αυτή τη παράγραφο.
Δεν είναι να πάει στη βουλή να συζητηθεί , τη διευκρινιστική πρέπει να δώσει ο γενικός γραμματέας. Είμαστε όλοι πληγέντες και όλοι πρέπει να επιβιώσουμε.
Κάθε καλή προσπάθεια θα  την χειροκροτήσουμε. Κάθε κακή θα μας βρει απέναντι της.
Κανείς δε μπορεί να εκμεταλλευτεί τη καταστήσει και να εξαγγέλλει μέτρα.

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.