Στο ΙonianRadio.gr, ''ΕΚΤΕΝΩΣ... Δημήτρης Πέττας με φόντο το ΕΦΚΑ ‘’βολές’’ στη Κυβέρνηση– Μήνυμα Γιώργου Αρμένη σε ΦΟΔΣΑ και Δημοτική Αρχή για την κατάσχεση λογαριασμών του δήμου-Σταύρος Σκιαδόπουλος , Γενική Συνέλευση για ΛΙΒΑ

Απάντηση  σε ερώτηση  ακροατών …
 
 
- Από το κέντρο πολιτικής προστασίας μας ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει ενεργοποίηση νέου ρήγματος.
Επίσης, εντός των επόμενων ωρών, στο νησί μας θα βρίσκεται ο κ.Λέκκας
Επίσης ,πέρα από ορισμένες κατολισθήσεις στο Κερί, είχαμε κάποιες κατολισθήσεις και στη περιοχή του Κάστρου.
Για την αναστάτωση που δημιουργήθηκε στο Λύκειο Παναγούλας όταν είδαν να σηκώνεται, όπως είπαν χαρακτηριστικά, σκόνη μετά από σεισμική δόνηση σήμερα το πρωί, έσπευσε η πολιτική προστασία της ΠΕΖ και όπως μας ανέφεραν υπήρξε μικρή κατολίσθηση και επιπλέον αποκόλληση του βράχου (που είχε αποκοληθεί στις 26/10)
Στο ΙonianRadio.gr,  ''ΕΚΤΕΝΩΣ... ο Δημήτρης Πέττας (Αντιπρόεδρος Συλλόγου Λογιστών Ζακύνθου και Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου) 
Για τον ΕΦΚΑ το είχαμε πει από τη πρώτη στιγμή ότι δεν αφορά καθολικά τη Ζάκυνθο αλλά μόνο τους πληγέντες. Το λέγαμε αποδεδειγμένα. Οι αποφάσεις σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών είναι πάγιες και πανομοιότυπες όσο αφορά τον ΕΦΚΑ . Άρα για να υπαχθεί κάποια επιχείρηση στην ευνοϊκή αυτή διάταξη θα πρέπει να υποβάλλει αποδεικτικά στοιχεία ότι υπέστη ζημιές.
Δεν είναι τίποτα καινούργιο , το είπαμε από τη πρώτη στιγμή. Εξάλλου θα ήταν καταχρηστική η καθολική εφαρμογή. Βέβαια αν συνέβαινε μέσα στο καλοκαίρι και είχαμε μαζική αποχώρηση επισκεπτών,  εκεί θα ήταν άλλη η αντιμετώπιση
Το υπουργείο εργασίας δίνει μόνο στις πληγείσες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, το υπουργείο οικονομικών δίνει για όλες τις επιχειρήσεις καθολικά για τρεις μήνες και έδωσε παράταση μόνο για το ΦΠΑ.
Επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσεις και δε θέλουν να τις χάσουν,  μην επαναπαυθούν.
Θα υποβληθεί έγγραφο μας στην ΑΑΔΕ για να δοθεί παράταση και για τις ΑΠΔ και  όχι μόνο για το ΦΠΑ
Η ανακοίνωση του υπουργείου  εργασίας από τη πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρη. Πιθανόν ήθελαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για λόγους πολιτικούς.
Απαντήσεις δεν νομίζουμε να πάρουμε από το γενικό γραμματέα κ.Νεφελούδη. Εμείς του τονίσαμε ότι αυτή τη σύμβαση την έχει επιβάλει η ίδια η αγορά και οι εργαζόμενοι αμείβονται σύμφωνα με αυτή.
Βέβαια θα επιμείνουμε και σαν σύλλογος και σαν επιμελητήριο  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από έλλειψη προσωπικού . Οι  επιχειρήσεις αναγκάζονται να παρανομούν γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες. Έχουμε προτάσεις που δεν μπορούν να τις αρνηθούν.
Θα μιλήσουμε με φορείς και εργαζόμενους για να υποβάλουμε αυτές τις προτάσεις μας στο υπουργείο.
 
Open mall
Η ομάδα που ασχολείται με αυτό βρίσκεται σε οργασμό δουλειάς. Έχουμε τελειώσει με τη συλλογή υπογραφών. Αν το χάσουμε το πρόγραμμα θα είναι  ζημιά για τη πόλη. Χρειαζόμαστε βοήθεια και αν το εκμεταλλευτούμε θα αλλάξουμε τη μορφή της πόλης. Υπάρχουν κάποιοι που δε θέλουν. Πιθανόν λόγω της πεζοδρόμησης της Αλεξάνδρου Ρώμα… είναι μεμονωμένοi αυτοί.
Θα το υλοποιήσει η επόμενη δημοτική αρχή και το έργο αυτό θα δώσει μια άλλη χροιά στο νησί. 
''ΕΚΤΕΝΩΣ... ο Γιώργος Αρμένης (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)
Εκείνο το οποίο μπορώ να καταθέσω είναι ότι αυτά που συμβαίνουν παρόλο που είναι τραγελαφικά έχουν τραγικότητα και δημιουργούν μία εικόνα για την αυτοδιοίκηση τελείως απογοητευτική
Η Ζάκυνθος δε βρίσκεται στη φάση που βρεθήκαμε το 2012 για αναζήτηση χώρου. Υπάρχει μία φοβερή αδυναμία να δίνει διαχείριση απορριμμάτων και μια ομαλή διαδικασία στην αποκομιδή τους.
Ερχόμαστε σήμερα και δημοσιοποιείται μία κίνηση που από τη μία μεριά είναι ο δήμαρχος και από την άλλη η διοίκηση του  ΦΟΔΣΑ και βρίσκονται σε μία αντιπαράθεση χωρίς νόημα αντί να συζητούν τα σοβαρότατα προβλήματα.  Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα χάος.
Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει η αδυναμία μισθοδοσία ή καταβολής κοινωνικών επιδομάτων. Περιμένω τις προτάσεις του κυρίου δημάρχου ώστε να υπάρξουν λύσεις.
Θεωρώ ότι η απαραίτητη θεσμική λειτουργία του επιβάλει να καταθέσει προτάσεις, να ακουστούν από το σώμα
Εμείς θεσμικά αυτό μπορούμε να ζητήσουμε που είναι πολιτικά ορθό. Αν δε μπορούν να χειριστούν αυτά τα ζητήματα με αξιοπρέπεια ας παραιτηθούν. Δεν μπορεί η κοινωνία να είναι όμηρος
Παρόλο που η τουριστική περίοδος έχει τελειώσει δεν μπορούν να υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές, να καίγονται σκουπίδια κλπ. Ουδόλως με ενδιαφέρει η αντιπαράθεση του δημάρχου με οποιοδήποτε κύριο του ΦΟΔΣΑ. Με ενδιαφέρουν οι προτάσεις και οι αποφάσεις.
Θεσμικά δε μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο πέρα από αυτό που διατυπώνουμε. Ο κ.δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να μας πει τι σκέφτεται και πως θα ρυθμίσει το ζήτημα. Από την άλλη ο ΦΟΔΣΑ πρέπει να μας πει επίσης τι σκέφτεται.
Διαπιστώνουμε και γνωστοποιούμε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει παντελής έλλειψη διοικητικής ικανότητας. Αναζητούνται λύσεις με άλλους τρόπους που δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση. Είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε να καταθέσουν προτάσεις τους που θα είναι δεσμευτικές
Εμείς θέλουμε να σώσουμε ότι σώζεται και με αυτό το τρόπο θα χειριστούμε και αυτό το συμβάν.
Η ανακοίνωση μας είναι μία καταγγελία στους ζακυνθινούς και μία γνωστοποίηση πραγμάτων. Όμως πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοί.
Δεν είναι μόνο έλλειψη ικανής διοίκησης. Υπάρχει και μία στοχεύσει που δεν ομολογείται και πολύ πιστεύουν ότι θα βγουν μπροστά εξαιτίας αυτής της ακινησίας.
Εμείς λοιπόν απαντάμε  ότι δεν θα υπάρξει συμμαχία ή απαίτηση σε αξιώματα με κανέναν. Εμάς μας ενδιαφέρου μόνο τα ζητήματα της Ζακύνθου και οι ζακυνθινοί που ταλαιπωρούνται. Αυτοί θα πρέπει να κληθούν να επιλέξουν μία στιβαρή ομάδα που  θα δώσει λύση στα προβλήματα αυτά.
Κάτι χειρότερο δε μπορεί να υπάρξει στη κατάσταση που έχει υπάρξει


 Σταύρος Σκιαδόπουλος (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)
Έχω ζητήσει να γίνει μία γενική συνέλευση να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε
Η  κατάσταση στο ΛΙΒΑ είναι απελπιστική. Η Ζάκυνθος είναι γεμάτη χωματερές. Βουνά τα σκουπίδια πίσω από τις Αλυκές. Δεν λειτουργεί τίποτα
Απορώ με αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να ζητήσουν τη ψήφο των ζακυνθινών. Πως θα έρθουν σε εμάς να μας πείσουν άνθρωποι που ήταν πρωταγωνιστές στο κομμάτι του ΛΙΒΑ. Πως θα έρθουν να μας πείσουν; Πως που έρχονταν και τα έβλεπαν όλα καλά. Υπάρχει μία μεγάλη οικολογική καταστροφή στο ΛΙΒΑ σήμερα.
Αυτό που γίνεται στο ΛΙΒΑ χωρίς να κινδυνολογώ λέω ότι σε 5 χρόνια δεν θα έχουμε νερό ούτε να πλυθούμε.
Αυτό που λέω είναι ότι όλοι αυτοί πρέπει να κάνουν χώρο σε νέους ανθρώπους. Νέους που έχουν γνώσεις και άποψη που θα δώσουν εγγυήσεις για το μέλλον και θα μπορέσουν να βοηθήσουν να λυθούν προβλήματα σε αυτό το νησί.
Στη γενική συνέλευση θα πάρουμε αποφάσεις που θα πρέπει να τις τηρήσουμε ΧΘΕΣ. Αλλιώς θα είναι κόπος χαμένος

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.