Ionianradio.gr- ''ΕΚΤΕΝΩΣ ...'' Γιάννης Φεραδούρος : «Ο Δήμαρχος σκάει γάιδαρο…Αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση γιατί…»- Αιχμές σε Αντ.Κασσιματη- Νίκος Ζαράνης: «Σκέφτονται ιδιωτικοποίηση ακόμη και της αποκομιδής-Μας απαγορεύουν είσοδο στο ΛΙΒΑ»

Ionianradio.gr- ''ΕΚΤΕΝΩΣ ...''  ο Νίκος  Ζαράνης (ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ)Δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου . Τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το κ.Μυλωνά δεν δόθηκαν όλα…
Μίλησαν για 27000 σκουπίδι επάνω στο ΛΙΒΑ που  ανεβαίνει, δεν είχε ουσία ή νόημα. Μετά αποχώρησε η αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα θέματα τα πέρασαν μόνοι τους. Θα βάλουν πράσινα σημεία μέσα στην ανακύκλωση εγώ δεν το καταλαβαίνω τι θα εξυπηρετήσει. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στη πόλη και στις ιδιωτικές περιοχές.
Μίλησαν για τα πετρέλαια…. Μίλησαν για υποστελέχωση του ΦΟΔΣΑ.. . Μίλησαν για διαλογή στη πηγή… το κερασάκι στη τούρτα είναι ότι σκέφτονται για πλήρη ιδιωτικοποίηση ακόμη και της αποκομιδής.
Το καλοκαίρι όμως που είχαμε  πρόβλημα δεν πήγαμε να νοικιάσουμε απορριμματοφόρα για να καθαρίσουμε τη Ζάκυνθο.
Τώρα έχουμε 30-40 τόνους την ημέρα σκουπίδια και το καλοκαίρι είχαμε 200 τόνους. Παίρνουν τώρα προσωπικό με συμβάσεις και από το Μάρτιο πάλι δεν θα έχουν ποιος θα μαζέψει τα σκουπίδια.
Πλέον πρέπει να ψηφίσουμε αυτούς που θα κατεβούν με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ πρόγραμμα. Όλοι θα κατέβουν με τη σημαία ΛΙΒΑΣ ή ΟΧΙ ΛΙΒΑΣ και το άλλο θα είναι ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Όχι όμως απλά το λέμε , αλλά την εφαρμόζουμε. Πρέπει κάθε ένα βήμα που κάνουμε μπροστά να μην γίνονται άλλα δύο πίσω…
Ανεβήκαμε στο ΛΙΒΑ, εγώ ανεβαίνω κάθε 15 ημέρες, τακτικά δηλαδή. Ποτέ εδώ και ένα χρόνο δεν επιτρέπουν να έχουμε είσοδο.
Πήραμε τις δηλώσεις του κ.Μυλωνά που μας είπε ότι πήγε ο Πρόεδρος του Κατασταρίου, τον ξενάγησαν και με αφορμή αυτό ανεβήκαμε.
Η μονάδα δεν δούλευε καθόλου. Μας είπαν ότι εγώ και ο κ.Σκιαδόπουλος δεν επιτρέπεται να πάμε μέσα. Πήραν τηλέφωνο τον Άγγελο που είναι υπεύθυνος και τους είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισόδου σε εμάς μέσα στο χώρο. Μάλιστα μας είπαν τι θέλουμε και βγάζουμε φωτογραφίες αφού σε ένα χρόνο θα υπάρχει εκεί το εργοστάσιο.
Αν βρείτε το κ.Μυλωνά, να μας βγάλει ένα έγγραφο που θα επιτρέπει την είσοδο μας.
Εγώ θα συνεχίσω να ανεβαίνω, θα κάνω γύρω - γύρω  να βλέπω περιμετρικά ότι μπορούμε να δούμε. Οι μπάλες έχουν κλείσει σχεδόν το χώρο… μετά να δούμε που θα πάνε τα δέματα….
Η δημοτική αρχή που θα αναλάβει το Σεπτέμβριο πραγματικά δεν θα ξέρει τι να κάνει.
Ήλοι όσοι έχουν επισκεφτεί το ΛΙΒΑ πήγαν την πρώτη εβδομάδα… είδαν κάποια φρεσκοβαμμένο μηχανήματα να λειτουργούν και έκτοτε δεν πήγε κανένας. Αμφιβάλλω αν έχει ανέβει και ο κ.Μυλωνάς
Πιστεύω ότι υπάρχει μία κινητικότητα με νέο σε ιδέες και προοπτικές. Προπάντων αυτός που θα διεκδικήσει , για μένα πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο και βιογραφικό.
 

Ionianradio.gr- ''ΕΚΤΕΝΩΣ ...''  ο Γιάννης Φεραδούρος (ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ)


 

Ομόφωνες δεν ξέρω αν ήταν οι αποφάσεις γιατί εμείς αποχωρήσαμε από το δεύτερο θέμα. ο δήμαρχος ήταν εκρηκτικός και διέκοπτε συνεχώς το  κ.Αρμένη. Αυτό γινόταν σε όλα τα θέματα και αυτός και ο  λόγος που αποχωρήσαμε.
Χθες σχολίασε ο κ.Αρμένης ότι δεν έχουμε δει κάτι καλύτερο μετά τα ανταποδοτικά που αύξησε ο δήμος. Εκεί ο κ. δήμαρχος πραγματικά ήταν σε εκρηκτική κατάσταση και το προεδρείο δεν μπορούσε να συνεχίσει το έργο του.
Εμείς αποχωρήσαμε και η μείζονα πέρα σε όλα τα θέματα σε λιγότερο από μία ώρα. Ομόφωνες αποφάσεις από 9 άτομα μόνο. Για 3 θέματα κάναμε 2 ώρες και μετά μέσα σε μισή ώρα μόνο η πλειοψηφεί και όχι όλοι οι 9 ψήφισαν 18 θέματα.
Τολμώ να πω ότι τελικά ο κ. Κολοκοτσάς εφαρμόζοντας αυτή τη τακτική πέτυχε το στόχο του . Κι εννοώ ότι όταν δέχεται κριτική βγαίνει εκτός ορίων…
Αυτό δε  γίνεται καθημερινά να αποχωρούμε. Οι δυνατότητες της αντιπολίτευσης είναι μέχρι ένα όριο, από εκεί και μετά οι αποφάσεις είναι της πλειοψηφίας. Δεν αποχωρήσαμε μόνο εμείς αλλά όλες οι παρατάξεις
Όταν σκάει γάιδαρο ο δήμαρχος δεν αντέχεται άλλο
Το θέμα των δανείων , εκείνο που ζητάμε , είναι σταθερά και πάγια η θέση μας . Χθες επεσήμανε στο κ.Κολοκοτσά ότι ενεργή αυτοβούλως χωρίς να περάσει μέσα από τις αρμόδιες επιτροπές. Μιλάμε για τα παράνομα δάνεια που πάρθηκαν παράνομα και ουδέποτε μπήκαν σε κωδικούς του δήμου. Σύντομα οι ελεγκτές θα στείλουν το πόρισμα στο ελεγκτικό συνέδριο και θα δούμε με ονοματεπώνυμα τη κίνηση που είχαν τα δάνεια.
Εκεί κάναμε γνωστό στο δήμαρχο ότι αυτό το θέμα βασανίζει περισσότερο τη δημοτική αρχή που έχει υποστεί μήνυση από τη Τράπεζα Πειραιώς. Δεν μπορούμε να πάμε σε συμβιβασμό που σημαίνει ότι το αναγνωρίζουμε αυτό το δάνειο. Δεν είναι δυνατόν. Έξι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής απειλούνται από την Πειραιώς τώρα,  ακόμη και με τις περιουσίες τους. Δεν είναι γραμμή Αρμένη, αλλά ολόκληρου του συνδυασμού. Ο κ.Μποζίκης έχει παίξει συγκεκριμένο ρόλο σε αυτό.
Υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση με το Κολοκοτσά γιατί ενέργησε αυτόβουλα και του ζητήθηκε οτιδήποτε να περνάει μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη και το πόρισμα που θα μας δείξει τη διαδρομή του χρήματος ζητήσαμε προτού σταλεί να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο
Δεν μπορώ να πω ότι η πλειοψηφία τοποθετήθηκε κατά του δημάρχου. Ένα από τα μέλη ήταν και ο Ακης Κοντονής…. που ήταν στο συνδυασμό Μπετίνη τότε.
Εκείνος που μας εξέπληξε άπαντες ήταν ο κ.Κασσιμάτης  που μας είπε ότι τώρα  με τα δάνεια θα ασχολούμαστε; Φυσικά πήρε την απάντηση…
Τηρείται η απόλυτη σταθερή άποψη και θέση της εποχής Μπετίνη. Όλη αυτή η ομάδα παραμένουμε σταθεροί και αταλάντευτοι για τα δάνεια της τράπεζας Πειραιώς.

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.