Ionianradio.gr- ''ΕΚΤΕΝΩΣ ...'' , η Χρ. Τετράδη «Θετικά τα αποτελέσματα αλλά…» - Δ.Γεωργάνος: «Προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη για τη στατικότητα του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου-Διαφορετικά προχωράμε σε κινητοποιήσεις» 

Μάλλον ακούγοντας σας έμαθα, κάνετε εξαιρετική ενημέρωση.

Πολλές φορές αλλάζουμε απλά την ημερομηνία στα χαρτιά. Έρχονται, υπόσχονται…. Τι έχουν γίνει τα χρήματα που περιμένουμε από πέρυσι για τις φωτιές;

Συμβολίζει τι πρέπει να διεκδικούμε για το τόπο μας. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο αυτά που λέγονται εφαρμόζονται και γίνονται. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να εφαρμόσουμε. Γιατί μπορούμε να υποσχεθούμε τον ουρανό με τα άστρα, όμως μπορούμε να τον φέρουμε στη γη

Πρέπει να έχουμε πρώτα επαφή με τη πραγματικότητα και μετά να δούμε τι μπορεί να γίνει, ακολουθώντας μία στρατηγική.

Κάποιοι πρέπει να κάνουν το σωστό και όταν δούμε αυτό , όλοι ακολουθούμε.

--

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γι άλλη μια φορά είμαστε τυχεροί. Φανταστείτε να είχαμε τουρίστες με το σεισμό, να συνέβαινε αυτό Ιούλιο , Αύγουστο. Ποιος θα ήθελε να είναι σε ένα τόπο που κουνάει; Ποιος θα πήγαινε διακοπές σε ένα τέτοιο τόπο;

Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε έφερε θετικά αποτελέσματα. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες αντέδρασαν οργανωμένα. Ούτε ένας επισκέπτης μας δεν έφυγε νωρίτερα. Φροντίσαμε τον κόσμο, σίγουρα έπαιξε ρόλο και η άρτια οικοδομική της Ζακύνθου. Αυτό έμεινε στους επισκέπτες.

WTM

Στο Λονδίνο είχε φτάσει ο απόηχος όχι όμως ως κάτι αρνητικό. Περάσαμε μία περίοδο από το 2013 μέχρι πέρυσι με συνεχόμενη αύξηση. Βέβαια τα νούμερα είναι συνδυαστικά και πρέπει να συνδυάζονται με διάρκεια παραμονής και τι ξοδεύουν.

Υπάρχει ανάκαμψη ανταγωνιστριών χωρών και βέβαια έχουμε και το θέμα του Βrexit.

Δεν είναι απαραίτητα αρνητικό όμως αν δεν περάσει ένα τρίμηνο δεν μπορούμε να δώσουμε πρόβλεψη. Πρέπει και οι βρετανοί να το αποκωδικοποιήσουν μέσα τους να δούμε πως σκέπτονται

Η Τουρκία από την άλλη ανοίγει την αγκαλιά της και δέχεται πάρα πολύ κόσμο.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα συγκυριών και τίποτα άλλο. Η επιτυχία μας θα ήταν ένα άλλο τουριστικό  μοντέλο όπως της Ισπανίας. Σαφώς γίνονται προσπάθειες, σαφώς γίνονται ταξίδια… όπως όμως γίνονταν.

Ούτε ο δήμος Ζακύνθου θα πω ότι δεν φρόντισε το τουρισμό του. Το θέμα είναι πως τον φροντίσαμε. Δύο τρεις παρεμβάσεις χρειάζονται… αυτή τη μαρίνα, αυτή τη προβλήτα

Σε σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία ως επί το πλείστον εκεί βασίζονται τα πράγματα στο νησί μας. Έχουμε κάνει πολλούς αναπτυξιακούς οργανισμούς στη Ζάκυνθο, σίγουρα πρέπει να υπάρχει συνέχεια και όλη η αλυσίδα να ενστερνίζεται αυτό που πρέπει να γίνει.

Το τι χρειάζεται το νησί είναι απλό. Να σταματήσουμε να κάνουμε μελέτες 2-3 χρόνων και μετά να μην υπάρχει χρόνος και να ξεκινάμε από την αρχή.

Αν αγαπήσουμε το τόπο μας θα έχουμε καλύτερα αποτελέσατε

Philoxenia

Είναι έκθεση που έχει να κάνει με τον εσωτερικό τουρισμό. Ενώ γίνονται προσπάθειες να αποκτήσει διεθνές προφίλ, δεν τα έχει καταφέρει.

 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Πρόεδρος στο σύλλογο Λαγανά είμαι  αρκετά χρόνια , πάνω από 10

Είναι ένα θέμα που έχει προκύψει αρκετές φορές. Όταν έγιναν οι 4 σύλλογοι είχε να κάνει με τις 4 μεγάλες περιοχές. Αναγνωρίσαμε ότι υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα ανά περιοχή.

Σε όλα τα μεγάλα θέματα μεταξύ μας υπάρχει σύμπνοια και μία φωνή. Τότε είχαμε αποφασίσει ότι 44 άνθρωποι δουλεύουν καλύτερα από 11. Το θέμα για μένα δεν είναι το όργανο. δεν ξέρετε πόσο μεγάλη είναι η χαρά μου που τώρα οι μισοί άνθρωποι από το 11μελές στο νέο συμβούλιο του Συλλόγου Λαγανά είναι νέοι άνθρωποι.

Πρόπερσι είχαμε κάνει μία μεγάλη γενική συνέλευση και είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε ένα είδος ομοσπονδίας, όπου θα υπάρχουν οι σύλλογοι για τα τοπικά τους θέματα και από εκεί και πέρα αυτά τα 4 προεδρεία να κάνουν ένα καινούργιο προεδρείο ομοσπονδίας που θα είναι για τα κοινά προβλήματα του νησιού.

Εμένα το θέμα μου δεν είναι πως θα λέγεται αυτό το όργανο. Το να κάνουμε μία ένωση και να ασχολούμαστε δυόμισι άτομα δε θα φέρει νομίζω κανένα αποτέλεσμα.

 

 Διονύσης Γεωργάνος (Πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζακύνθου

 

Οι γονείς ανησυχούν και πάρα πολύ. Συζητήθηκαν πολλά και οι γονείς δεν είναι αδικαιολόγητοι που ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών.

Οι υπηρεσίες μας είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα στατικότητας. Είπαμε όμως ότι αν δε μας δοθεί γραπτή εγγύηση για την ασφάλεια των παιδιών θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του σχολείου. Αύριο ή τη Δευτέρα θα τους πάμε έγγραφο και μέχρι την Τετάρτη  πρέπει να μας απαντήσουν εγγράφως.

Το δεύτερο θέμα που βάλαμε είναι να μας πουν πότε θα ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και σε πόσο διάστημα θα έχουν τελειώσει.

Σε τρεις αίθουσες μπήκαν εδώ και ημέρες κόκκινες κορδέλες.

Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε υπογεγραμμένο χαρτί από το δήμο ότι δεν έχει πρόβλημα στατικότητας και τότε αφού το δούμε αυτό θα πάμε στο δεύτερο αίτημα μας. Ψυχολογικά τα παιδιά δεν μπορούν να βλέπουν έτσι το σχολείο και να κάνουν μάθημα

Διαφορετικά να βρουν λύσεις που θα τελειώσουν τη σχολική χρονιά τα παιδιά. Αν δεν πιέσουμε οι γονείς και οι σύλλογοι θα το είχαν αφήσει το θέμα. Πρέπει να βρουν λύσεις. Πρέπει να έρθει ομαλοποίηση προς όφελος των μαθητών. Η Τετάρτη είναι κοντά. Αν είχαν υπευθυνότητα οι δημοτικές αρχές και έδειχναν προσοχή στα σχολεία δεν θα φτάναμε σε αυτό το σημείο . Και αυτό είναι το λυπηρό.Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.