ΙοnianRadio.gr – «ΕΚΤΕΝΩΣ…» Παύλος Κολοκοτσάς: «Αναγκάζομαι να συνεχίσω και την επόμενη θητεία ως Δήμαρχος Ζακύνθου» - Θανάσης Παπαηλιού: «Το συμβούλιο πόλης έχει πλήρως απαξιωθεί» (VIDEO)

ΙοnianRadio.gr – «ΕΚΤΕΝΩΣ…» Ο Θανάσης Παπαηλιού (Συμβούλιο Πόλης Ζακύνθου)

Το συμβούλιο πόλης έχει πλήρως απαξιωθεί.
Ο ρόλος του είναι καθαρά διακοσμητικός. Οι αποφάσεις μας δεν εκτελούνται, συμβουλεύουμε μόνο.
Εμείς απλά συμβουλεύουμε το δήμο
Μεταφέρουμε τα προβλήματα στους αρμόδιους του δήμου να λυθούν.
Όμως δε λειτουργεί τίποτα σε αυτό το δήμο. Όλα είναι στον αυτόματο πιλότο
Είναι καθαρά θέμα του σχεδίου Καλλικράτη, το πώς φτιάχτηκαν τα τοπικά συμβούλια.
Πρέπει να λειτουργήσουμε με πρωτοβουλίες πολιτών ώστε να υπάρχει διαβούλευση. Πρέπει να υπάρξουν συνελεύσεις της γειτονιάς με διαφάνεια με πίεση. Εμείς πρέπει να ασκούμε πίεση, πρέπει και οι πολίτες να ασκούν πίεση
Όλοι οι συνδυασμοί έχουν τα καλύτερα προγράμματα αλλά αυτά μένουν στα χαρτιά.
Κυκλοφοριακή μελέτη υπάρχει, δεν έχει επικαιροποιηθεί και δεν εφαρμόζεται
Εδώ ένα πεζόδρομο δε μπορούμε να φτιάξουμε στο νησί.
Το black Friday μας έλειπε… που να κατέβει ο κόσμος , πώς να ψωνίσει ; μέσα από τα αυτοκίνητα
Ύπαρχοι κανονιστική κοινοχρήστων χώρων που ψηφίστηκε ομόφωνα. Δεν εφαρμόζεται. Για να εφαρμοστεί θα πρέπει να υπάρξει δημοτική αστυνομία όχι υποστελεχωμένη. Πως θα ελέγξει αν τηρείται ο νόμος? Δεν υπάρχει τίποτα. Ξεκινάνε να κάνουν κάτι και μετά τα παρατάνε, ο κόσμος αγανακτεί και φωνάζει.
Έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές για τους κάδους για τη χωροθέτηση των κάδων. Δεν έχει γίνει τίποτα. Τα σκουπίδια είναι ήξω από τους κάδους και τα ογκώδη το ίδιο.
Στα συμβούλια καλώ και τα ΜΜΕ να ηρθουν για να μας βοηθήσουν… είναι και αυτό ένα μέτρο πίεσης.


 Παύλος Κολοκοτσάς (Δήμαρχος Ζακύνθου) «ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΘΗΤΕΙΑ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ»- Στέλνει μήνυμα σε Σκιαδόπουλο και Ζαράνη :«ΝΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ , ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ»

Υπάρχουν εξελίξεις σε όλα και απαντήσεις… λίγη υπομονή μόνο
Περάσαμε ένα μαύρο 2015 με τα capitals control. Τώρα η πλατεία είναι κόσμημα , το κάστρο μας
Τον Απρίλιο του 2016 κάναμε οδοποιία αλλά βγήκε νόμος που μας απαγόρεψε οποιοδήποτε έργο μέχρι Απρίλιο 2018 . Άνοιξε λοιπόν και ήδη βρισκόμαστε στα 60 δημοπρατημένα έργα .
Επίσης τα σφαγεία είναι ένα σοβαρό θέμα και χάρη συνεργασίας με υπουργείο οικονομίας και κ.Γαλιατσάτο το έργο είναι προς υλοποίηση και ελπίζω τον Απρίλιο να είναι έτοιμα και να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται οι κτηνοτρόφοι μας να πηγαίνουν απέναντι
Στα πλαίσια της ευρωπαϊκής μελέτης με το open mall θα αλλάξει μορφή η πόλη που είναι και ο στόχος μας.
Λυπάμαι για τη κατάντια της Αλεξάνδρου Ρώμα. Οφείλεται και σε αυτούς που αντιδρούν . σήμερα τριπλοπαρκαρισμένα τα ι.χ ούτε πεζούς δεν μπορούσα να περάσω. Εγώ ο ίδιος φώναζα στον αστυνομικό να γίνει έλεγχος από την τροχαία. Εμένα όμως με απείλησε ο διοικητής της τροχαίας ότι θα με πάει στην εισαγγελία αν δεν ανοίξω την Αλ.Ρωμα, μέχρι  να έχουμε το ΦΕΚ.
Στο 1ο δημοτικό προχωράμε την αναβάθμιση του και θα γίνει πρότυπο. Τρέξαμε και στο Φιλόδημο και πήραμε ποσά. Το 1ο γυμνάσιο και λύκειο έχει προβλήματα από υγρασία . για το δημοτικό στάδιο και το 1ο γυμνάσιο-λύκειο έφερα το κ.Καρύδη. βάλαμε ένα έκτακτο εργολάβο να φύγουν οι  σοφάδες για να μπορέσει να λειτουργήσει. Στείλαμε αίτημα χρηματοδότησης  για 5 εκατομμύρια ώστε να μπουν εργολάβοι να συντηρηθούν όλα τα σχολεία. Τα 5 εκατομμύρια τα οφείλει το κράτος, οι μηχανικοί βέβαια μου είπαν για 10 εκατομμύρια κόστος.
Με το open mall  το ιστορικό κέντρο της Ζακύνθου θα αναδειχθεί. Πρέπει να το καταλάβουν οι ζακυνθινοί.
Τα έργα είναι ήδη σε εξέλιξη.
Μέχρι 15/12 θα κάνουμε παρουσίαση στο κινηματογράφο ΦΩΣΚΟΛΟΣ το έργο μας και τα έργα που θα γίνουν.
Ο ηλεκτροφωτισμός τελείωσε. Θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με λάμπες. Θα λάμψει όλη η Ζάκυνθος
Ογκώδη δεν θα βλέπουμε στους δρόμους
Το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης όπως και ο δρόμος είναι με χρονοδιάγραμμα ότι θα τελειώσουν το 2021
Θα προχωρήσει η επέκταση των ΕΕΛ.
Σαν δήμος έχουμε δρομολογήσει με το 5ετές  σχέδιο μας, έργα χρηματοδοτημένα και το ΥΠΕΔΑ με αγκάλιασε αμέσως….
Ήδη γίνεται το συμπληρωματικό έργο με πρωτοβουλία των επιχειρηματιών στο Τσιλιβί.
Αναγκάζομαι να συνεχίσω για να παραδώσω σε διαδόχους, μόνο από αγάπη…. για να παραδώσω έργα στη Ζάκυνθο μας
Μου λένε πολίτες δήμαρχε ας σε βρίζουν, εμείς σε αγαπάμε… κάνουν μικροπολιτική
Οι μηχανικοί των κρατικών υποδομών έχουν υπογράψει ότι είναι εντάξει το σχολικό συγκρότημα 1ου γυμνασίου – λυκείου
Ο βουλευτής πιστεύω θα είναι δίπλα μας. Όλοι μαζί περιφερειάρχης , βουλευτής και εγώ θα πρέπει να κοιτάμε το συμφέρον του τόπου μας.
Πλην του κ.κινέζου και της κ.τάδε όλοι οι άλλοι της πλειοψηφίας θα είναι μαζί μου. Συνεργαζόμαστε για τα έργα. Είπα και στο κ.Τσίπηρα ότι ο λαός μας ψήφισε και τώρα που μας επιτρέπουν να κάνουμε έργα θα πρέπει να τα κάνουμε.
Μακάρι να υπήρχαν μάγοι, να ήμασταν  ιδιώτες, να υπήρχε ένα πηγάδι να βγάζουμε χρήματα… Λίγο υπομονή… Το  Καλαμάκι έχει ένα πρόβλημα…. Τους θυμίζω με ιδιαίτερη αγάπη στους κατοίκους στο Καλαμάκι ότι η αποχέτευση εκκρεμεί από το 2009 και τώρα δια πυρός και σιδήρου θα την ολοκληρώσουμε.
Απαντάω σε αυτόν που σας πήρε ότι για να κάνω έργο χρειάζομαι 2 χρόνια και με νόμο του κράτους τον 4412 που είχαν απαγορέψει να κάνω έργα
Βεβαίως το Καλαμάκι θα γίνει Παρίσι με όλες αυτές τις παρεμβάσεις που θα γίνουν
Να μου πουν τη πρόταση τους πως θα έλυναν το θέμα των σκουπιδιών στη Ζάκυνθο, αυτοί που θέλουν να κάνουν μικροπολιτική. Πάμε στο ΛΙΒΑ με απόφαση του ΣτΕ. Στο ΛΙΒΑ δε νομίζω ότι απαγόρεψε κανένας  την είσοδο εκεί και θα υπάρξουν περιβαλλοντικές εκδρομές από την άνοιξη εκεί.
Η κατάσταση στη πόλη είναι απαράδεκτη και Αλ.Ρώμα και Λεωνίδα Ζώη…. Γίνεται πόλεμος κατά του Δημάρχου και το βράδυ πετάνε τα ογκώδη…. Έχουν γίνει 5 μηνύσεις… Ο Δήμαρχος δεν προσβάλλεται αν αυτό νομίζουν…. Μπαίνουμε σε σειρά όμως…
Δεν υπάρχει θέμα οριοθέτησης των κάδων. Κανείς δεν θέλει κάδο. Έχουμε προγραμματίσει υπογειοποίηση κάδων. Είναι η μόνη λύση για τη πόλη μας.
Ο Παύλος Κολοκοτσάς έχει καταξιωθεί και πανελλήνια και διεθνώς, κανείς δε θα μπορεί να πει κουβέντα για μένα, έπεσα όμως στη πιο δύσκολη εποχή που πέρασε η Ελλάδα
Δίνω συγχαρητήρια στο κ.Θεοδόση που επενδύει συνεχώς στις ακτοπλοϊκές μας γραμμές που δίνουν ανάπτυξη στο νησί μας.
Τα προβλήματα τα γνωρίζω, το κάθε πρόβλημα θέλει μελέτες. Συμπαρίσταμαι σε Κέρκυρα και Λευκάδα που έχουν πολλά προβλήματα

 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.