Γ.Φεραδούρος: «Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με τη Δημοτική Αρχή Κολοκοτσά» - Στ.Σκιαδόπουλος: « 14/12 η γενική συνέλευση του ΒΡΑΧΙΩΝΑ – Ποιοι μετά τις εκλογές δεν μας ξέρουν…» Β.Τσώλας: «Στημένη όλη η υπόθεση για Π.Καψαμπέλη»

Στο IonianRadio.gr  «ΕΚΤΕΝΩΣ…» οΓιάννης Φεραδουρος (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Ζακύνθου)

Αιχμηρός αλλά και με μία δήλωση που προκαλεί άλλοτε συνειρμούς , αλλά σίγουρα αίσθηση , μίλησε στο IonianRadio.gr  και στην  εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…», ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Γιάννης Φεραδούρος: "Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με τη δημοτική αρχή και δεν ευθυνόμαστε εμείς αν το πρόγραμμα που εμείς το είχαμε το υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή χτίζοντας πολιτικές καριέρες πάνω σε σπέκουλα και λάσπη"

"Το νησί υποφέρει…"Σήμερα προέκυψαν 2 επείγοντα θέματα και μάλλον σημαντικά. Πρόκειται για την ίδρυση νέας σχολικής μονάδας , ενιαίου γυμνασίου λυκείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ας ευχηθούμε να είναι μια επιπλέον νέα δομή του δήμου. Σήμερα υπάρχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πλέον η πολιτεία τα εντάσσει στο ενιαίο επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο
Ψηφίστηκε ομόφωνα με την υποσημείωση να μη μείνουμε στα χαρτιά. Το σχολείο θα πρέπει να επανδρωθεί με τους εκπαιδευτικούς που προβλέπονται. Χρειάζεται πληθώρα εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών
Η λειτουργία του κέντρου υποστήριξης γυναικών ήταν το άλλο θέμα. Αυτό το πρόγραμμα συνεχίζει και για την επόμενη 2ετία μέσω του ΕΣΠΑ. Έπρεπε και αυτό να ψηφιστεί.
Δεν έχω διαβάσει ακόμη τις εισηγήσεις για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Δεν θα διαφωνούσαμε να συσταθεί ο καταστατικός έλεγχος που α μη τι άλλο θα δώσει και ποσά.
Και η ανακοπή των παρακρατήσεων αλλά και το θέμα που έρχεται μεθαύριο, θα πω ότι ήταν η δική μας αταλάντευτη θέση ως προς το χειρισμό των δανείων
Ήταν ασφυκτικοί και πιεστικοί οι χρόνοι. Εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια και θα έπρεπε την ύστατη στιγμή να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.
Οι εισηγήσεις δίνονται στον αρχηγό κάθε συνδυασμού.
 
Η επιτροπή τουρισμού έχει αναστείλει προ μηνών την λειτουργία της. Επιτρέψτε μου να πω ότι η εκτίμηση του δημάρχου ότι υπάρχει επιτροπή τουρισμού σε λειτουργία είναι μόνο δική του και η πραγματικότητα τον διαψεύδει
Το νησί υποφέρει από μη αποκομιδή, από μη ύπαρξη κάδων και από υποτυπώδη ανακύκλωση. Είναι ένα θέμα ουσίας και το μεταφέρω μέσα από τη κοινωνία. Το κύριο πρόβλημα είναι οι κάδοι στα χωριά. Μέχρι διαπληκτισμοί υπάρχουν στα χωριά. Δραματική η κατάσταση.
Λύσεις για ομαλή λειτουργία του ΦΟΔΣΑ δε βλέπω από αυτή τη δημοτική αρχή
Πρέπει να υπάρξει χαρτογραφημένη χωροταξία των κάδων…
Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για 2 συνεργάτες μου από το 2010 που είχαν άλλη πολιτική στο κομμάτι διαχείρισης των απορριμμάτων, του Γιώργου Αρμένη και του Ανδρέα Ξένου που το έργο τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Ποτέ δεν ταυτιστήκαμε με τη δημοτική αρχή και δεν ευθυνόμαστε εμείς αν το πρόγραμμα που εμείς το είχαμε το υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή χτίζοντας πολιτικές καριέρες πάνω σε σπέκουλα και λάσπη

Με αφορμή την γενική συνέλευση του συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑ τη Παρασκευή 14/12/2018 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Αλυκών , μίλησε στο IonianRadio.gr  και στην  εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…», ο εκπρόσωπος του συλλόγου κ. Σταύρος Σκιαδόπουλος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή των επισκέψεων που πραγματοποίησαν οι αιρετοί της Ζακύνθου στο Δ.Δ. Κατασταρίου  και στο ΛΙΒΑ  , που φιλοξενείται η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων.
Με νόημα ο κ.Σκιαδόπουλος , μεταξύ άλλων δήλωσε:
" Ο κ.Κολοκοτσάς μετά την εκλογή του δεν μας ξέρει. Ούτε ο κ.Αρμένης έχει έρθει ποτέ… Ούτε ο κ.Κασσιμάτης…. Κανένας δεν έχει έρθει.
Από το ΚΚΕ μας είχαν ζητήσει ενημέρωση και ήρθαν και ενημερώθηκαν και πάντα παρών στις γενικές συνελεύσεις ήταν ο κ.Γουάστωρ όπως και ο κ.Νιοτόπουλος ήταν στις πιο πολλές γενικές συνελεύσεις. Βέβαια δεν έχω δει κάτι να έχει δρομολογηθεί από το κ.Νιοτόπουλο."
Είχαμε απόψε διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ΒΡΑΧΙΩΝΑ
Αποφασίσαμε 14/12  και ώρα 7 το απόγευμα  στο Δημαρχείο Αλυκών , να γίνει   γενική συνέλευση και να ενημερώσουμε τα μέλη μας σε τι κατάσταση βρισκόσαστε και θα  κάνουμε ένα κάλεσμα τόσο των πολιτών, όσο και κάποιων ειδικών
Καλούμε όλες τις πολιτικές κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις εκλογές,  αν θέλουμε  ν α έρθουν να μας πουν και να ακούσουν τις απόψεις μας.
 
Ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό που μας συμβαίνει με τα απορρίμματα
Μου  έκανε εντύπωση η συνέντευξη του κ.Κολοκοτσά πρόσφατα στην εκπομπή σας. Δεν αναφέρθηκε καθόλου…
Έχει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία στις 14 του μήνα να έρθει ο δήμαρχος , να μας πει τις απόψεις του . είναι ευκαιρία να έρθει που έχει να έρθει εδώ και 5 χρόνια
Παρών θα είναι και ο δικηγόρος του συλλόγου και θα καθορίσουμε τη περαιτέρω στάση του συλλόγου αλλά και τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε στο νομικό κομμάτι
Τώρα που είναι εκλογές ζητήσανε κάποιοι να μιλήσουμε, όπως ο κ.Αρμένης, που το έκανε μετά από 5 χρόνια….
Εμείς κάνουμε τη προσπάθεια μας αυτή. Ζητάμε από τους φορείς να έρθουν στο Καταστάρι και να δούμε αυτοί που σκέπτονται να πολιτευτούν έχουν να μας πουν κάτι? Έχουν προτάσεις? Έχουν λύσεις? Πως θα πάνε να πολιτευτούν το Μάιο
Πλέον θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες απόψεις και δεσμεύσεις
Υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση και θα προσπαθήσουμε και εγγράφως να τους καλέσουμε. Το έχουμε ξανακάνει αλλά δεν είχε έρθει κανένας.
Ο κ.Κολοκοτσάς μετά την εκλογή του δεν μας ξέρει. Ούτε ο κ.Αρμένης έχει έρθει ποτέ… Ούτε ο κ.Κασσιμάτης…. Κανένας δεν έχει έρθει.
Από το ΚΚΕ μας είχαν ζητήσει ενημέρωση και ήρθαν και ενημερώθηκαν και πάντα παρών στις γενικές συνελεύσεις ήταν ο κ.Γουάστωρ όπως και ο κ.Νιοτόπουλος ήταν στις πιο πολλές γενικές συνελεύσεις. Βέβαια δεν έχω δει κάτι να έχει δρομολογηθεί από το κ.Νιοτόπουλο.
Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε τον έλεγχο πάνω στο ΛΙΒΑ να πραγματοποιηθούν από τα κλιμάκια της Περιφέρειας οι έλεγχοι που όταν έρχονταν  ο ΛΙΒΑΣ ήταν κλειστός.
Ούτε ο βουλευτής  Ζακύνθου είχε ποτέ ενημέρωση από εμάς, γιατί και ποτέ δεν μας το ζήτησε.
Όταν έγινε η προσφυγή για το ΛΙΒΑ κάποιοι ήταν πρωτεργάτες όπως ο βουλευτής. Μετά εξαφανίστηκαν… για ποιο λόγο εξαφανίστηκαν;
Εμείς σαν ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλο τον πολιτικό κόσμο απέναντι μας.  Θα πρέπει τώρα να μας δώσουν εξηγήσεις για το τι συμβαίνει  και 5 χρόνια μας είχαν βάλει στη γωνία
Αν δεν δρομολογηθούν ενέργειες όλοι το ξέρουμε, είμαστε έτοιμοι να τιναχτούμε στον αέρα. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας
Από τους παλιούς και δοκιμασμένους δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων… εύχομαι να μην  είναι έτσι και με τους καινούργιους
Ο ΒΡΑΧΙΩΝΑΣ παραμένει αμετακίνητος  στο ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑ – Ο  ΛΙΒΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

 

Για τα προβλήματα στο χώρο του ΓΝΖ δίνοντας έμφαση στην παιδιατρική κλινική, η οποία κατά τα λεγόμενα του δεν λειτουργεί, μίλησε στο IonianRadio.gr  και στην  εκπομπή «ΕΚΤΕΝΩΣ…», ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ.Τσώλας Βαγγέλης.
Ιδιαίτερη αίσθηση και ποικίλα σχόλια, προκάλεσε η δήλωση του ότι η παύση του Παύλου Καψαμπέλη , από τα καθήκοντα του, «ήταν στημένη υπόθεση».

 

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παιδιατρική κλινική. Ο διευθυντής απλώς περιμένει το ΦΕΚ παραίτησης του και τώρα είναι σε αναρρωτική άδεια.
οι αποφάσεις είχαν δημοσιοποιηθεί, είχαν γίνει αναφορές από την άνοιξη και σήμερα φτάσαμε να υπολειτουργεί η παιδιατρική και να γίνονται εφημερίες από παιδίατρο του ΤΟΜΥ, του Κέντρου Υγείας κλπ. Λειτουργεί με τους ειδικευόμενους το πρωί η παιδιατρική και ασχολείται μέχρι και ο Πέτρος Στραβοπόδης (που είναι δ/ντης της ιατρικής υπηρεσίας) με την παιδιατρική κλινική γιατί δεν έχουν δικαιοδοσία οι εφημερεύοντες.
Κάθε ημέρα υπάρχει κι άλλος ιατρός στη παιδιατρική με ότι αυτό συνεπάγεται…
Πιστεύω ότι αν βγει το ΦΕΚ του δ/ντή παιδιάτρου, δεν θα μπορεί πιστεύω να υπάρξει λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής
Ειπώθηκε πως θα έρθει μόνιμος γιατρός από τη πάτρα που θα αντικαταστήσει το μόνιμο γιατρό. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία.
Με τη διοίκηση δεν έχουμε επικοινωνία συχνά. Τελευταία φορά συναντηθήκαμε μία εβδομάδα μετά τη σύσταση του νέου συμβουλίου του συλλόγου.
Ούτε με τον κ.Ποταμίτη συζητάμε ούτε με τον κ.Γιαννάτο, ο οποίος μάλιστα για 2 μήνες δεν ερχόταν ούτε στα διοικητικά συμβούλια. Από ότι διάβασα σε εφημερίδες είχε κάποιο θέμα με την κυβέρνηση νομίζω.
Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Από 24/11 είμαστε χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Περιμένουμε … έπρεπε από τη στιγμή που έγιναν εκλογές να είχε γίνει η σύσταση του.
 
Η διαδικασία πειθαρχικής δίωξης του κ.Καψαμπέλη, ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ήμουν ο μόνο ς που μειοψήφησα με 4 προς 1 , για παραπομπή του. Τα περισσότερα αδικήματα ήταν ψευδή και το κατηγορητήριο δεν ίσχυε. Ήταν στημένη όλη η υπόθεσης. Όλες οι αποφάσεις που έχουν παρθεί στο επιστημονικό συμβούλιο ήταν ομόφωνες. Άρα δεν ήταν υπεύθυνος μόνο ο κ.Καψαμπέλης.
Οι δύο ασθενείς που δεν χειρουργήθηκαν ήταν αυτοί που με δική τους υπογραφή πήγαν εκτός Ζακύνθου να χειρουργηθούν.
Είναι κόντρες παλιές, ανθρώπων εκτός αλλά και εντός νοσοκομείο με το συγκεκριμένο γιατρό.
Πριν 2-3 χρόνια αυτά δεν υπήρχαν σε αυτό το βαθμό. Εγώ έχω έρθει σε αντιπαράθεση ουκ ολίγες φορές , αλλά ως εκεί. Αυτά που συμβαίνουν τώρα , δεν νομίζω ότι έχουν ξανασυμβεί
Στο τελευταίο συμβούλιο έγινε η 3η τροποποίηση προϋπολογισμού. Πήραμε χρήματα από άλλο κωδικό αλλά και από την 6 η ΥΠΕ και είναι για θέρμανση.
Καθαρίστρια έχουμε μία ….
Για εμάς στο σωματείο οποιαδήποτε απώλεια εργαζόμενου είναι σημαντική. Είναι μείον και για εμάς αλλά και για τον κόσμο έξω.
 

 

 Made by Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.